Zwemonderwijs in De Koploper op hoog niveau

Elk jaar halen meer dan duizend kinderen met veel plezier hun A-, B- of C-diploma in De Koploper. Achter de schermen werkt de afdeling Zwembaden hard om het zwemonderwijs op een hoog niveau te houden. En met succes. Uit een enquête blijkt dat het overgrote deel van de ouders (zeer) tevreden is over de kwaliteit van de zwemlessen in De Koploper.

 

 

 

 

“We volgen de Zwem-ABC-methode van de Nationale Raad Zwemdiploma’s, dus dat betekent veilig en verantwoord zwemonderwijs”, vertelt Marco van de Water, hoofd Exploitatie van Sportbedrijf Lelystad. “Daarnaast blijven wij onze lessen innoveren en verbeteren. Al onze zweminstructeurs krijgen een paar keer per jaar bijscholing en we werken met een zwemlesplan dat we elke drie, vier jaar bijstellen. Ook dit jaar zijn er weer aanpassingen gemaakt op dit plan.”

Met plezier leren zwemmen
Voorafgaand aan de aanpassingen op het zwemlesplan, heeft Sportbedrijf Lelystad een enquête gehouden onder ouders van kinderen die in De Koploper op zwemles zitten. De uitkomsten (zie de afbeelding) zijn vervolgens verwerkt in het nieuwe zwemlesplan. Van de Water: “Ik ben trots op de resultaten en nog trotser op onze zweminstructeurs. De kwaliteit van lesgeven is hoog en er is veel meer plezier tijdens de zwemlessen dan een paar jaar geleden. We hebben een mooie verbeterslag gemaakt.”

Kleine groepen
Uit de enquête is een aantal verbeterpunten naar voren gekomen. “Waar het kon, zijn wij hier meteen mee aan de slag gegaan. Een vraag die speelt, is bijvoorbeeld of er zwemles gevolgd kan worden in kleinere groepen. Dat kan sinds september weer in De Koploper. Naast de grotere groepen, met twee instructeurs op één groep, bieden wij de mogelijkheid om privé of in een groepje van drie of vijf kinderen zwemles te krijgen. Ieder kind verdient plezierig zwemonderwijs. Daar zetten wij ons zes dagen per week voor in!”

Kijk voor meer informatie op de pagina Zwemles. Heeft u vragen of wilt u uw kind, of uzelf, aanmelden voor zwemles? Mail dan naar zwemles@sportbedrijf.nl of bel met Sportbedrijf Lelystad, telefoonnummer (0320) 285 385.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.