Terug

Ouderen & Senioren

In de Nationale Sportweek hebben we op woensdag 22 september extra aandacht voor de ouderen en senioren in Lelystad. We brengen deze dag senioren in beweging in de woonzorgcentra van Woonzorg Flevoland op de locaties de Bolder, Hanzeborg, Landleven en Uiterton.

Beweegmarkt en danschallenge

We starten de dag met een beweegles. In de middag vindt er een beweegmarkt plaats in de Hanzeborg en Uiterton , terwijl de bewoners van de Bolder en het Landleven een danschallenge hebben. We sluiten af met een aantal oefeningen van de Lelystadse Beweegposter, die alle bewoners als herinnering aan deze dag ontvangen. Ook werknemers van Woonzorg Flevoland doen mee met de beweegactiviteiten.

Bewegen van belang in woonzorgcentra

Door Covid-19 hebben de bewoners van Woonzorg Flevoland veelal geïsoleerd en alleen geleefd, waardoor er minder bewogen is en eenzaamheid is toegenomen. De activiteiten op woensdag 22 september staan in het teken van samen een gezellige en beweeglijke dag hebben. Hiermee willen Woonzorg Flevoland en Sportbedrijf Lelystad allereerst de lach op de bewoners terugbrengen en daarnaast een opmaat maken naar het plan om bewegen nog meer op te nemen in het beleid van Woonzorg Flevoland.

Beweegactiviteiten voor alle ouderen in Lelystad

Naast beweegactiviteiten in woonzorgcentra zijn er in Lelystad ook drie andere sport- en beweegprojecten voor ouderen en/of senioren. Deze activiteiten organiseren wij samen met onze sportverenigingen.

Heb je vragen?

Neem dan contact op met Mitchell Tollenaar, buurtsportcoach Senioren & Zorg, per e-mail m.tollenaar@sportbedrijf.nl of bel naar 06 12 59 07 33.

Meedoen?

Neem contact op met
Mitchell Tollenaar
buurtsportcoach Senioren & Zorg
m.tollenaar@sportbedrijf.nl
06 12 59 07 33

Zwembad De Koploper 20 - 09 - 2021

Nederland, dus ook zwembad De Koploper, verder open

Tijdens de persconferentie van dinsdag 14 september 2021 is bekendgemaakt dat we vanaf zaterdag 25 september 2021 zonder de verplichte…

Lees meer
17 - 09 - 2021

Nationale Sportweek van start met ontsteken Lelystadse vuur

Het ‘Lelystadse vuur’ brandt en de NOC*NSF Nationale Sportweek is van start! Onder toeziend oog van de wethouder Sport Jack…

Lees meer
Frans Roose 14 - 09 - 2021

Alle fiets- en wandelroutes op één online platform

Waar kun je beter sporten en bewegen dan in de frisse buitenlucht? Op de fiets, de mountainbike of wandelend door…

Lees meer
Lennart Hess 14 - 09 - 2021

Bewoners en personeel verpleeghuizen met plezier in beweging

  “Bewegen hoort een belangrijk onderdeel van je leven te zijn, zeker als je ouder wordt”, stelt fysiotherapeut Lennart Hess…

Lees meer