Partners - Sportbedrijf Lelystad

Sportbedrijf Lelystad helpt de inwoner vooruit. We zetten daarbij de kracht van sport en bewegen in en richten ons op deze thema’s:

  • gezonde leefstijl;
  • talentonwikkeling;
  • onderwijs;
  • participatie;
  • sportstimulering en ledenwerving;
  • armoede.

Mede dankzij onze betrokken partners kunnen projecten op deze maatschappelijke thema’s starten en blijven bestaan voor de inwoners van Lelystad. Denk daarbij aan de Sportspullenbank, Summer’s Cool en Scholierensport. Zorgt jouw bedrijf of organisatie er bijvoorbeeld met ons voor dat ook kinderen uit gezinnen met weinig geld via Summer’s Cool toch op vakantie kunnen gaan? Doe met ons mee, dan gaan wij samen met jou voor een vitaal Lelystad!

Marcel Burger (Burger Support):

“Niet alleen het hebben van een fijne baan draagt bij aan een zorgeloze en duurzame toekomst maar ook sport en bewegen neemt daarbij een belangrijke plek in. Mensen die voldoende bewegen, voelen zich vitaler, hebben meer (werk)plezier, zijn productiever en ervaren meer (werk)geluk. Bewegen brengt je verder!”

Joost Sweep (KSP Kunstgras B.V.)

“Buiten sporten en bewegen is van jong tot oud essentieel voor een gezonde samenleving. Ik steun daarbij volledig de missie van Sportbedrijf Lelystad om via beweging Lelystad vitaler te maken. Als geboren en getogen Lelystedeling en als gevestigde ondernemer vind ik het bovendien belangrijkmaatschappelijk betrokken te zijn bij de stad”

 

 

 

 

Partners van Sportbedrijf Lelystad helpen bij de aanpak van maatschappelijke vraagstukken, zoals eenzaamheid, armoede en overgewicht. Samen realiseren we meer impact en helpen zo Lelystad vooruit. Gezamenlijk bouwen we aan een vitale stad. Als bedrijf geef je op mooie wijze invulling aan betrokken ondernemen.

Partnership
Je bedrijf kan meedoen als:

  • vriend;
  • supporter;
  • ambassadeur;
  • toppartner.

Naast een financiële bijdrage zoeken we samen naar de meerwaarde voor beide partijen en hoe het partnership er precies uit komt te zien. Verbind bijvoorbeeld jouw bedrijf aan een passend thema, zoals:

De Sportspullenbank
Meedoen aan sport en bewegen is minder vanzelfsprekend voor mensen met een laag inkomen. Naar aanleiding van de lagere sportparticipatie van deze groep inwoners in Lelystad is de Sportspullenbank opgericht. De Sportspullenbank zamelt goede en herbruikbare sportkleren en sportspullen in en verstrekt dit aan inwoners die het financieel zwaar hebben, zodat er minder drempels zijn om sportief en maatschappelijk mee te kunnen doen.

Summer’s Cool
In Lelystad wonen veel kinderen die niet op vakantie kunnen gaan. Elke zomer wordt voor hen een gevarieerd cultuur, educatief sport- en beweegprogramma georganiseerd. Jaarlijks doen hieraan zo’n 150 kinderen mee.

Sociaal Vitaal
Het project Sociaal Vitaal biedt kwetsbare, thuiswonende inwoners van 60 tot 85 jaar een wekelijks beweegprogramma. Deze effectief bewezen interventie is een combinatie van bewegen, gezondheidsvoorlichting en het ontwikkelen van weerbaarheid, sociale vaardigheid en zelfmanagement. Het doel is het verminderen van eenzaamheid en het bevorderen van de bewegingsvaardigheden.

Bent je geïnteresseerd om deze of één van onze vele andere projecten financieel te ondersteunen of wil  je eerst meer informatie over de mogelijkheden? Wij gaan graag met jou in gesprek, neem daarvoor contact op met onze accountmanager:

Angelina Schleper
a.schleper@sportbedrijf.nl
06 12 89 62 93
Werkt op maandag, dinsdag en donderdag

Een leuke bijkomstigheid van partner van Sportbedrijf Lelystad zijn is dat wij partners in de spotlight zetten. Dat begint gelijk al wanneer je overgaat tot een partnership. Onze bezoekers van de website maken kennis met het bedrijf/fonds en komen te weten waarom jullie het zo belangrijk vinden om Lelystad vitaal te maken. Ook noemen wij onze partners in de communicatie over de maatschappelijke projecten die zij met hun bijdrage steunen. Bijvoorbeeld via sociale media en persberichten. Hieronder een overzicht van hoe onze huidige partners in het nieuws zijn geweest:

 

 

Naast de financiële gelden die wij uit het bedrijfsleven mogen ontvangen, worden wij ook gesteund door fondsen, stichtingen en subsidieverstrekkers. Wij zijn onderstaande partijen dan ook erg dankbaar voor hun financiële steun, zodat wij projecten als District Atol mogelijk kunnen maken.

 

 

28 - 03 - 2023

“In de ochtend een uur lopen, daar teer je de hele dag op”

Het online routeplatform in Lelystad met daarop wandel-, fiets-, SUP-, kano- en steproutes bestaat alweer anderhalf jaar. Steeds meer Lelystedelingen…

Lees meer
27 - 03 - 2023

Voetballer Devyne Rensch sportman van Lelystad

In een tot theater omgetoverde sporthal De Koploper is voetballer Devyne Rensch uitgeroepen tot sportman van het jaar in de…

Lees meer
15 - 03 - 2023

Sportspullenbank verlengt partnerships inzamelpunten

De Sportspullenbank heeft de partnerships met basisschool De Boeier, SMC Flevoland, Jumbo Dusselaar en Welzijn Lelystad verlengd. Al deze partijen…

Lees meer
14 - 03 - 2023

Genomineerden Lelystadse Sportverkiezingen 2022 bekend

De genomineerden voor de Lelystadse Sportverkiezingen zijn bekend. De inwoners van Lelystad hebben afgelopen weken volop kandidaten aangedragen. Een vakjury…

Lees meer
13 - 03 - 2023

“Je wordt gelukkig als je meedoet aan Wereldmeiden”

De 17-jarige Mariam El Minawi kijkt met een goed gevoel terug op Wereldmeiden. Dat project helpt meiden met een vluchtelingenachtergrond…

Lees meer
06 - 03 - 2023

Help ons mee bij het faciliteren van Urban Sports

Sportbedrijf Lelystad onderzoekt hoe zogeheten Urban Sports nog beter gefaciliteerd kunnen worden in onze stad. Urban Sports zijn activiteiten als…

Lees meer
27 - 02 - 2023

Aangepaste openingstijden MiVa- en recreatief zwemmen

De openingstijden voor MiVa zwemmen en recreatief zwemmen veranderen vanaf maandag 6 maart 2023. We hebben het rooster efficiënter ingedeeld…

Lees meer
24 - 02 - 2023

‘Groen draagt bij aan een vitaal Lelystad’

Je vitaal voelen dat willen we allemaal maar is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Sportbedrijf Lelystad zet zich daarom in voor…

Lees meer
22 - 02 - 2023

Leefpark Bij de Ooievaar: het begon allemaal bij een buurtborrel

Lelystad heeft met ‘Bij de Ooievaar’ een uniek leefpark. Het park ontstond in 2014 en is in de loop der…

Lees meer
20 - 02 - 2023

Zwembad De Koploper behaalt Keurmerk Veilig & Schoon

Sportcentrum De Koploper behoudt het Keurmerk Veilig & Schoon voor het zwembad in 2023. De Koploper is al sinds 2010…

Lees meer