Skills4Life

Skills4Life is misschien wel hét leefstijlprogramma dat jou gaat helpen om een gezonde toekomst tegemoet te gaan. We gaan in een groep met jongens en meiden van 12 tot en met 18 jaar op zoek naar je skills. We nemen je wekelijks mee in een programma waarbij je aan de slag gaat met verschillende coaches, die jou gaan helpen om gezonder te gaan leven! Deze coaches helpen je op het gebied van voeding en beweging. Maar we gaan ook aan de slag met je eigen skills, zoals je helpen om jouw zelfvertrouwen te vergroten. We gaan niet alleen jou helpen, maar ook je vader en moeder doen mee. Zo zijn er voor je ouders bijeenkomsten waar ze ervaringen kunnen uitwisselen met andere ouders en tips kunnen krijgen over gezonde voeding en beweging.

Goed om te weten over Skills4Life

  1. Jongens en meiden van 12 tot en met 18 jaar kunnen zich aanmelden voor Skills4Life
  2. Je wordt gedurende het programma begeleid door een groep professionals.
  3. We gaan je helpen om gezondere keuzes te maken op het gebied van voeding en beweging.
  4. Sportinstructeurs helpen je bij het bewegen.
  5. We zullen ook uitstapjes maken naar lokale sportverenigingen om je het aanbod in jouw omgeving te laten zien.
  6. Alles rondom koken en eten wordt verzorgd door jouw vaste coach en een diëtiste.
  7. Om jouw zelfvertrouwen een boost te geven, komt er ook iemand langs die zelfverdedigingslessen gaat geven.

Waar en wanneer?

De lessen en activiteiten worden op drie doordeweekse avonden georganiseerd. We gaan ervoor zorgen dat de lessen zo veel mogelijk op dezelfde locatie plaats gaan vinden. Als je mee gaat doen, aan Skills4Life krijg je een kennismakingsgesprek samen met jouw ouders. We geven dan meer informatie over de locatie, de lessen en de werkwijze. We gaan dan ook uiteraard aan jou vragen wanneer het voor jou het beste uitkomt.

Kosten?

Skills4Life kost 25 euro voor jou en jouw ouders! Daarnaast vragen we van jullie een portie goede zin, een berg enthousiasme en doorzettingsvermogen.

Voor je ouders

Ons team ondersteunt jullie gezin om op een leuke manier fit te worden en te blijven. Op een manier die bij jullie past. Bij Skills4Life werken we met een compleet team: een coach, een diëtist(e) en bewegingsdeskundigen. Dit zijn professionals die weten waar ze het over hebben. En die weten waar jullie het over hebben. Samen komen we tot een plan dat past bij jullie gezinsleven.

Aanmelden en meer informatie

Ben je enthousiast geworden om mee te doen? Wil je er samen met je ouders voor gaan om gezonder te gaan leven? Meld je dan aan bij Patrick Boelhouwer, buurtsportcoach Gezondheid & Sociaal Domein, via mail p.boelhouwer@sportbedrijf.nl of bel hem via telefoonnummer 06 52 46 02 42.

De organisaties

Sportbedrijf Lelystad, KernGezond, GGD Flevoland, Scholengemeenschap Lelystad en CrossFit Lelystad zijn de initiatiefnemers van dit integrale programma om gedragsverandering bij jongeren te bewerkstelligen. De samenwerkingspartners zijn ISG Arcus, SG De Rietlanden, Aeres VMBO, MBO College Lelystad, Warrior Academy Lelystad, Welzijn Lelystad, Stichting Jongerenwerk Lelystad en Sportservice Flevoland.