Sport & Bewegen

Sport & Bewegen; sport- en beweegactiviteiten voor jong en oud! In diverse wijken organiseren sportwijkwerkers van de afdeling Sport & Bewegen sport- en spelactiviteiten. Bewegen hoeft niet altijd sport te zijn. De sportwijkwerkers geven ook spelvormen en dans. Of misschien lopen jullie wel een gezamenlijke wandeling? Het kan allemaal!

In de schoolvakanties gaan de structurele activiteiten niet door, dan organiseren de sportwijkwerkers verschillende vakantie-activiteiten. Bekijk dit aanbod dan op onze pagina Vakantiesport.

Meedoen kan altijd! Inschrijven is niet nodig en de kosten zijn laagdrempelig.

Lees de huisregels van de activiteiten van Sport & Bewegen.

 • Verenigingsondersteuner

  Sportbedrijf Lelystad streeft naar het verhogen van de (sport)participatie in Lelystad. Een belangrijke samenwerkingspartner zijn de Lelystadse sportverenigingen. We willen de sportverenigingen versterken en professionaliseren en daarom heeft Sportbedrijf Lelystad een verenigingsondersteuner.

  De verenigingsondersteuner ondersteunt en adviseert sportverenigingen in de verschillende wijken en sportparken van Lelystad.

  Meer over Verenigingsondersteuner
 • Scholierensport

  Scholierensport is een sportkennismakingsprogramma voor peuters, kleuters, leerlingen van het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en speciaal onderwijs in Lelystad. Tijdens het programma doen de leerlingen actief mee bij de vereniging en maken zo kennis met verschillende takken van sport. Zo vinden zij snel de sport die bij hen past.

  Online inschrijven
  Het aanbod aan activiteiten is groot en divers: van yoga tot golf en van gitaarles tot zelfverdediging. Op de website www.scholierensport.nl is het hele aanbod te bekijken en kunnen leerlingen zich inschrijven voor een onbeperkt aantal activiteiten. De kosten zijn € 4,00 per activiteit. Handboogschieten kost € 4,00 extra.

  Bekijk hier de folder Scholierensport 2018-2019

  Meer over Scholierensport
 • Sport on Tour

  Sport on Tour biedt scholieren in de eerste en tweede klassen van het voortgezet onderwijs de mogelijkheid om met verschillende sporten en sportverenigingen in Lelystad kennis te maken. In samenwerking met scholen en sportverenigingen organiseert Sportbedrijf Lelystad eenmalige workshops, zoals zaalvoetbal, dansen, CrossFit, klimmen, basketbal en freerunning. De sportverenigingen toeren langs de verschillende scholen om de leerlingen te stimuleren in beweging te komen.

  Sport on Tour is een samenwerkingsproject tussen Sportbedrijf Lelystad, de scholen ISG Arcus, SGL en De Steiger, Sportservice Flevoland en verschillende sportverenigingen.

  Mocht u vragen hebben over het project Sport on Tour, dan kunt u contact opnemen met Sportwijkwerker Sofiane Ben Saad, s.bensaad@sportbedrijf.nl.

  Meer over Sport on Tour
 • Vakantiesport

  In de herfstvakantie, van maandag 22 oktober tot en met vrijdag 26 oktober, organiseert het Sportbedrijf weer vele leuke sport- en spelactiviteiten voor kinderen. Doe mee met het spannende Smokkelspel in het Belevenissenbos of geef je op voor een workshop Glow in the Dark Klimmen of Zwemmen als een Zeemeermin. Jongens en meiden die gek zijn op voetbal mogen het PANNA! Voetbalevenement zeker niet missen. Lees hieronder meer over de activiteiten en het inschrijven.

  Heeft u een vraag over Vakantiesport? Bel dan met Sportbedrijf Lelystad, telefoon (0320) 285 385 of mail naar info@sportbedrijf.nl.

  Meer over Vakantiesport
 • Sport voor peuters

  Op verzoek van ouders/verzorgers vanuit verschillende wijken in Lelystad zijn de sportwijkwerkers afgelopen jaar gestart met sport- en beweegactiviteiten voor peuters. Peuters vinden het fantastisch om met een van hun ouders of begeleider uitdagende spelen te doen, langs spannende onderdelen te gaan om daarmee hun grenzen te verleggen. Daarnaast leert een kind zich in een veilige omgeving verder te ontwikkelen op zowel motorisch en sociaal vlak. Op creatieve wijze worden de beweeglessen afgestemd op de belevingswereld van het jonge kind.

  Meer over Sport voor peuters
 • Summer’s Cool

  Summer’s Cool: onmisbare vakantieweek in Lelystad

  Sportbedrijf Lelystad organiseert in samenwerking met verschillende partners en de gemeente Lelystad al jaren Summer’s Cool. Het is een vakantieweek voor jongens en meiden die niet op vakantie kunnen. Ook in de afgelopen zomervakantie bleken de vier weken van dit project weer een groot succes!

   

   

  Meer over Summer’s Cool
 • Sport voor kleuters

  Op verzoek van ouders/verzorgers vanuit verschillende wijken in Lelystad zijn de sportwijkwerkers afgelopen jaar gestart met sport- en beweegactiviteiten voor kleuters. Kleuters vinden het fantastisch om met een van hun ouders of begeleider uitdagende spelen te doen, langs spannende onderdelen te gaan om daarmee hun grenzen te verleggen. Daarnaast leert een kind zich in een veilige omgeving verder te ontwikkelen op zowel motorisch en sociaal vlak. Op creatieve wijze worden de beweeglessen afgestemd op de belevingswereld van het jonge kind.

  Meer over Sport voor kleuters
 • Sport voor jeugd

  Sportbedrijf Lelystad organiseert wekelijks terugkerende sportactiviteiten voor de jeugd, jongens en meiden van 6 t/m 12 jaar, in Lelystad. Bewegen is niet alleen belangrijk voor de jeugd en hun gezondheid, maar ook gezellig en goed voor de sociale vaardigheden. Tijdens de verschillende sport- en beweegactiviteiten komt het aspect winnen en verliezen ook altijd aan bod. De sportactiviteiten voor jongens en meiden van 6 t/m 12 jaar is altijd in een groep. Samen sporten en bewegen is leuk!

  Meer over Sport voor jeugd
 • Sport voor jongeren

  Sportbedrijf Lelystad organiseert wekelijks terugkerende sportactiviteiten voor jongeren vanaf 12 jaar in Lelystad. Bewegen is niet alleen belangrijk voor de jongeren en hun gezondheid, maar ook gezellig en goed voor de sociale vaardigheden. Tijdens de verschillende sport- en beweegactiviteiten komt het aspect winnen en verliezen ook altijd aan bod. De sportactiviteiten worden in groepsverband georganiseerd, want samen bewegen is leuk!

  Meer over Sport voor jongeren
 • Sport voor volwassenen

  Leuke sportactiviteiten voor volwassen vindt u gewoon bij u in de wijk. De sportwijkwerkers van Sportbedrijf Lelystad organiseren allerlei spel- en sportactiviteiten waardoor u in beweging blijft. Sporten en bewegen is goed om fit en gezond te blijven én goed voor uw motoriek en uw geest. Een leuke bijkomstigheid is natuurlijk het opdoen van nieuwe contacten. Wie weet woont uw toekomstige sportmaatje wel bij u om de hoek.

  De kosten zijn laag, de begeleiding professioneel en meedoen is geheel vrijblijvend. U bent van harte welkom bij een van onze activiteiten.

   

  Meer over Sport voor volwassenen
 • Sportwijkwerkers

  De sportwijkwerkers van Sportbedrijf Lelystad organiseren sport- en spelactiviteiten op verschillende locaties in Lelystad! Zij stimuleren sporten en bewegen in de breedste zin van het woord.

  Sportwijkwerkers werken vaak samen met andere partijen in Lelystad of in de specifieke wijk, zoals buurthuizen, wijkposten of Stichting Welzijn Lelystad. Voorop staat om zoveel mogelijk inwoners van Lelystad te laten sporten en bewegen.

  Heeft u vragen over onze activiteiten? Neem dan contact op met de sportwijkwerker bij u in de buurt. In het onderstaande overzicht vindt u alle gegevens.

  Meer over Sportwijkwerkers
 • Sportconsulent

  De sportconsulent van Sportbedrijf Lelystad versterkt en verbetert de samenhang tussen (Brede) Scholen, sportverenigingen en wijken in Lelystad.

  Bij de sportconsulent kunt u, als directeur van een (Brede) School of als bestuurs- of commissielid van een sportvereniging, terecht voor informatie over een samenwerking met de afdeling Sport & Bewegen, die met haar activiteiten de inwoners van Lelystad bedient.

  De consulent werkt nauw samen met de sportwijkwerkers van Sportbedrijf Lelystad.

  Meer over Sportconsulent