Summer’s Cool

Sportbedrijf Lelystad organiseert in samenwerking met verschillende partners en de gemeente Lelystad al jaren Summer’s Cool. Het is een vakantieweek voor jongens en meiden die niet op vakantie kunnen. Ook in de afgelopen zomervakantie bleken de vier weken van dit project weer een groot succes!

 

 

Summer’s Cool: onmisbare vakantieweek in Lelystad
Summer’s Cool is dit jaar georganiseerd voor twee verschillende leeftijdsgroepen, namelijk 7 tot en met 9 jaar en 10 tot en met 14 jaar. Op een leuke manier kregen de deelnemers activiteiten voorgeschoteld, die te maken hebben met sport, kunst, cultuur of educatie. Sportwijkwerker Timo Hoenderboom had als projectleider de organisatie van Summer’s Cool in handen. “We maken elk jaar een gevarieerd activiteitenprogramma. Daarbij werken we samen met lokale partners, zoals maatschappelijke instellingen en sportverenigingen.”

Thema
Dit jaar stond het thema ‘100 jaar Zuiderzeewet’ centraal. Het programma was hierop afgestemd met land- en wateractiviteiten. “De twee leeftijdsgroepen kregen een eigen programma. De activiteiten bestonden uit workshops judo en voetbal, het maken van 2D- en 3D-animaties, een bezoek aan de Ontdekhoek, de Batavia en de Nederzetting”, vertelt Timo. “Bij de jongste groep kwam ook de wijkagent langs voor een politieles, wat veel indruk maakte!”

Het Sportbedrijf is niet alleen blij met de inzet van alle partners, maar ook met de bijdrage van de gemeente en de sponsoring van Albert Heijn Voorhof. “Samen hebben wij ruim tachtig kinderen in vier weken een leuke, leerzame vakantieweek kunnen geven”, besluit Timo trots zijn verhaal.

Klik op de afbeelding om de infographic in pdf te bekijken.