Summer’s Cool

De afdeling Sport & Bewegen van Sportbedrijf Lelystad organiseert in samenwerking met haar partners Kubus en FlevoMeer Bibliotheek elk jaar Summer’s Cool. Summer’s Cool is een leuk en avontuurlijk 3 óf 5-daagsprogramma voor jongens en meiden die vanwege de financiële situatie thuis niet op vakantie kunnen gaan. Onder deskundige begeleiding van de verschillende organisaties maken de jongens en meiden kennis met sportieve, culturele en educatieve activiteiten.

 

 

Elk jaar heeft Summer’s Cool een nieuw thema, in 2019 was het thema ‘In je element’. De activiteiten waren gebaseerd op de vier elementen – water, vuur, aarde en lucht – maar ook op het beste in jezelf vinden.

Summer’s Cool wordt al ruim 10 jaar georganiseerd en de deelnemers zijn elk jaar weer erg enthousiast na een week vol activiteiten, nieuwe dingen leren en nieuwe vriendschappen opdoen. Dat wat zij geleerd hebben, kunnen zij in hun schooltijd en verdere leven blijven toepassen, wat hun zelfvertrouwen en hun kansen vergroot.

Sport, spel en inspiratie
Het activiteitenprogramma werd dit jaar georganiseerd voor kinderen van 7 t/m 9 jaar, 10 t/m 14 jaar en 13 t/m 18 jaar. Voor iedere doelgroep bestond de programmering uit sportieve, culturele en educatieve activiteiten die aansloten bij de verschillende leeftijden. Vanuit de startplek MFA Atolplaza gingen de deelnemers onder begeleiding van de organisatie naar de verschillende activiteiten in de stad, zoals trampolinespringen, een bezoek aan sportverenigingen, een rondleiding bij de brandweer, koken, theaterworkshops en Lego We Do.

Enthousiaste kinderen én ouders
Naast enthousiaste kinderen zijn ook de ouders of verzorgers enthousiast over het programma. “Mijn zoon is thuis niet altijd een prater. Na afloop van Summer’s Cool vertelde hij iedere avond enthousiast over wat hij had geleerd en gedaan. Hij vindt Summer’s Cool superleuk en doet al drie jaar mee. Ik vind het een geweldig initiatief voor kinderen die niet op vakantie kunnen gaan”, aldus een van de ouders.

Samenwerken in de stad onmisbaar
Partners in de stad spelen een belangrijke rol bij de organisatie van Summer’s Cool. “Kubus en FlevoMeer Bibliotheek hebben meegedacht met de programmering, zelf een activiteit georganiseerd en geholpen bij het vinden van vrijwilligers”, vertelt Timo Hoenderboom, buurtsportcoach van Sportbedrijf Lelystad. “Ook de gemeente Lelystad en Albert Heijn Voorhof willen wij bedanken voor de steun. Dit jaar hebben wij weer vele kinderen blij kunnen maken met een onvergetelijke vakantieweek in hun eigen stad.”

Samenvatting Summer’s Cool 2019:

Klik op de afbeelding om de infographic in pdf te bekijken