Sport voor inwoners - Sportbedrijf Lelystad

Sport voor peuters

Ouder & Kind zwemmen (ligt tijdelijk stil i.v.m. corona)

Tip: in Sportcentrum De Koploper kun je samen met je peuter Ouder & Kind zwemmen.

Vanwege de coronacrisis is er geen Ouder & Kind zwemmen tot en met sowieso woensdag 18 november. 

Sport voor kleuters

Wat is er leuker voor kleuters dan lekker klauteren, klimmen en grenzen verleggen? In een veilige omgeving met deskundige begeleiding leren ze zich verder te ontwikkelen op motorisch en sociaal vlak. De beweeglessen worden op een creatieve manier afgestemd op hun belevingswereld.

Scholierensport

Kennismaken met de sport en de sportvereniging? Doe dan mee met het sportkennismakingsprogramma: Scholierensport.

Ouder & Kind zwemmen (ligt tijdelijk stil i.v.m. corona)

Tip: in Sportcentrum De Koploper kun je samen met je peuter Ouder & Kind zwemmen.

Vanwege de coronacrisis is er geen Ouder & Kind zwemmen tot en met sowieso woensdag 18 november. 

Sport voor jeugd

Juist voor de jeugd is bewegen belangrijk. Het is niet alleen gezond, maar ook gezellig en goed voor de sociale vaardigheden. Tijdens sport- en beweegactiviteiten komt het aspect winnen en verliezen ook altijd aan bod. Samen sporten en bewegen is dus leuk en leerzaam!

Scholierensport

Kennismaken met de sport en de sportvereniging? Doe dan mee met het sportkennismakingsprogramma: Scholierensport.

Meer informatie?
Neem contact op met buurtsportcoach Frank van Deventer, telefoonnummer 06 82 36 51 82 , e-mail f.vandeventer@sportbedrijf.nl.

Sport voor volwassenen

Leuke sportactiviteiten vind je gewoon bij jou in de wijk. Sporten en bewegen is goed om fit en gezond te blijven én goed voor je motoriek. En natuurlijk is het ook leuk om nieuwe contacten op te doen. Wie weet woont je toekomstige sportmaatje wel bij jou om de hoek!

De kosten zijn laag, de begeleiding professioneel en meedoen is geheel vrijblijvend. Je bent van harte welkom bij een van onze activiteiten.

Sport & Bewegen in de wijk

DagActivteitTijdLocatieKostenDuur programmaVoor wie
WoensdagBewegen op Maat*16.30- 17.30 uurGymzaal Atolplaza (Schor 1-9)€ 1,00 per keerHele jaar door 18-plussers met een beperking
Maandag (vanaf 9 november)FitStap (wandelen)09..30 - 10.30 uur
10.45 - 11.45 uur
RAF Sport Lelystad (Jol 11 07)€ 24,- (hele programma)12 weken 35+
Zaterdag (n.n.b. vanaf wanneer)Start met Hardlopen 10.00 - 11.00 uur Parkeerplaats Zuigerplasbos€ 49,- (hele programma)10 weken18 - 54 jaar
Elke dag Ommetje lopen (via de app)Hele dag Eigen locatie Gratis Hele jaar door 18+

*Bewegen op Maat, aangepast sporten (Ligt vanwege de coronamaatregelen tijdelijk stil)

Bewegen op Maat is een wekelijkse activiteit voor volwassenen vanaf 18 jaar met een lichte beperking, zoals overgewicht, blessures, astma, lichte of matige COPD (longziekte) en/of weinig lichamelijke coördinatie of uithoudingsvermogen. Op een speelse en laagdrempelige wijze leren wij je om te gaan met de beperking en fitter te worden. Gezelligheid staat voorop. Bewegen op Maat is er ook voor wie nieuwe mensen wil leren kennen. Doe gerust een keer mee om te kijken of de activiteit bij je past. Inschrijven is niet nodig.

Meer informatie?
Neem contact op met buurtsportcoach Patrick Boelhouwer, telefoonnummer 06 52 46 02 42, e-mail p.boelhouwer@sportbedrijf.nl.

Start met hardlopen

Start met hardlopen is een programma voor absolute beginners van 18 – 54 jaar. Als je meer wilt bewegen en beter wilt zorgen voor lichaam en geest, dan is Start met hardlopen echt iets voor jou! Onder begeleiding van gecertificeerd leefstijlcoach Sandra Wildeman verbeteren jij en de rest van de groep de looptechniek en de conditie. Als je een goede motivatie hebt, dan kun je na afloop van het programma 30 minuten aangesloten hardlopen. Het leuke is dat je ook nog eens nieuwe mensen leert kennen!

Meer informatie?

Neem contact op met buurtsportcoach Timo Hoenderboom, via t.hoenderboom@sportbedrijf.nl.

FitStap 

Fitstap is een programma voor 35-plussers die meer willen bewegen, gezonder willen eten en willen werken aan een gezondere leefstijl. Onder begeleiding van gecertificeerd leefstijl- en Fitstap coach Sandra Wildeman van RAF Sport Lelystad werk jij met de groep toe naar een betere fysieke- en mentale gezondheid. Ook doe je er sociale contacten op en krijg je een betere basisconditie.

Meer informatie?

Neem contact op met buurtsportcoach Timo Hoenderboom, via t.hoenderboom@sportbedrijf.nl .

Zelfstandige activiteit starten of contact met een sportvereniging?

Wil je samen met de bewoners van jouw wijk een zelfstandige, dus niet onder begeleiding, sport- en beweegactiviteit starten, maar je weet niet de juiste weg te bewandelen? Neem dan contact met ons op, want wij helpen je graag op weg om in beweging te komen! Ook leggen wij voor jou contact met een sportvereniging, als je niet precies weet naar welke sport- of beweegactiviteit je op zoek bent. Neem contact op met buurtsportcoach Patrick Boelhouwer, telefoonnummer 06 52 46 02 42, e-mail p.boelhouwer@sportbedrijf.nl.

Sport voor ouderen

Beweegposter

Het is belangrijk voor jullie om te (blijven) bewegen in deze coronatijd. Onze beweegposter helpt je daarbij. Er staan oefeningen op die je zowel staand als zittend kunt doen.

Bewegen op Maat, aangepast sporten (Ligt vanwege de coronamaatregelen tijdelijk stil)

Bewegen op Maat is een wekelijkse activiteit voor volwassenen vanaf 18 jaar en senioren met een lichte beperking, zoals overgewicht, blessures, astma, lichte of matige COPD (longziekte) en/of weinig lichamelijke coördinatie of uithoudingsvermogen. Op een speelse en laagdrempelige wijze leren wij je om te gaan met de beperking en fitter te worden. Gezelligheid staat voorop. Bewegen op Maat is er ook voor wie nieuwe mensen wil leren kennen. Inschrijven is niet nodig.

Waar: Buurtcentrum De Waterbever 
Wanneer:
elke dinsdag, behalve in schoolvakanties
Tijd:
10.00 – 11.00 uur
Kosten:
€ 1,00 per keer per deelnemer
Inschrijven is niet nodig

Waar: Gymzaal Atolplaza, Schor 1
Wanneer: elke woensdag, behalve in schoolvakanties
Tijd: 16.30 – 17.30 uur
Kosten: € 1,00 per keer per deelnemer
Inschrijven is niet nodig

Meer informatie?
Neem contact op met buurtsportcoach Patrick Boelhouwer, telefoonnummer 06 52 46 02 42, e-mail p.boelhouwer@sportbedrijf.nl of lees dit artikel.

Tip: kijk ook eens naar het aanbod bij zwembad De Koploper, zoals Fit & Vitaal en Senioren Fit.

De Derde Helft (Ligt vanwege de coronamaatregelen tijdelijk stil)

De Derde Helft is een centrale ontmoetingsplek voor 55-plussers waar activiteiten georganiseerd worden vóór en dóór senioren. Het project bestaat uit diverse activiteiten en  zorgt ervoor dat ouderen elkaar wekelijks ontmoeten. Ze vergroten zo hun sociale netwerk. De Derde Helft is een initiatief van Het Nationaal Ouderenfonds en de Vriendenloterij.

Waar: tennisvereniging ITL, Houtribweg 10
Wanneer: elke donderdag, vanaf 12 maart (ligt tijdelijk stil)
Tijd: 09.30 – 12.00 uur
Kosten: gratis
Inschrijven is niet nodig

Meer informatie?
Klik hier

Oefeningen voor thuis (60-, 70- en 80-plus)

Kijk ook eens op de website van Topfit fysiotherapie. Daar staan beweegfilmpjes waarin oefeningen aan bod komen die je gemakkelijk thuis kunt doen.

GoldenSports (Ligt vanwege de coronamaatregelen tijdelijk stil)

GoldenSports is een veelzijdig beweegprogramma voor 55-plussers. Wekelijks is er aandacht voor verbetering van balans, coördinatie, lenigheid en spierkracht. Door verschillende sport- en spelvormen werken ouderen aan hun conditie en ontmoeten zij tegelijkertijd leeftijdsgenoten uit de buurt om hun sociale netwerk te vergroten. GoldenSports is een initiatief van Stichting GoldenSports en wordt mede mogelijk gemaakt door een financiering van het Oranje Fonds.

Waar: VV Unicum Lelystad (Schouw 54-01)
Wanneer: Dinsdag 8 september (wekelijks)
Tijd: 11.00 uur – 12.00 uur
Kosten: € 3,00 per keer per deelnemer
Inschrijving noodzakelijk

 

Ommetje Lopen 05 - 02 - 2021

Wandelapp Ommetje lopen maakt opmars in Lelystad

Al 175 Lelystedelingen van 18 jaar en ouder doen mee aan Ommetje Lopen.  Sportbedrijf Lelystad promoot sinds november deze gratis…

Lees meer
Jaarplan 01 - 02 - 2021

Stilzitten is geen optie voor het Sportbedrijf

In gesprek met directeur-bestuurder Maurice Leeser over 2021 2021 is begonnen in een lockdown. Sportcentrum De Koploper en de sport-…

Lees meer
Training Batavia Swim 29 - 01 - 2021

Batavia Swim doet er alles aan om in beweging te blijven tijdens de coronacrisis

Batavia Swim doet er alles aan om ‘het hoofd boven water te houden’ tijdens de coronacrisis. De leden kunnen al…

Lees meer
Hockey 26 - 01 - 2021

Kracht van sport en bewegen zichtbaar

Al meer dan 20 jaar bouwt Sportbedrijf Lelystad mee aan een vitale stad. Een stad waarin iedereen sportief mee kan…

Lees meer