Terug

Student Jarno: “Sportbedrijf Lelystad is een fijne plek voor mijn afstudeerstage”

Ik ben Jarno de Jong, 21 jaar oud en ik volg de studie Sportkunde aan hogeschool Windesheim in Zwolle. Ik zit momenteel in mijn laatste jaar en mijn afstudeerstage loop ik bij het Sportbedrijf. Deze stage op de afdeling Sport, Bewegen en Vitaliteit duurt het gehele schooljaar. Daarnaast ondersteun ik mijn collega’s waar nodig.

Hoe ben je terechtgekomen bij het Sportbedrijf?
Ik ben door een oud-opdrachtgever tijdens mijn zoektocht naar een afstudeerstage doorverwezen naar Sportbedrijf Lelystad. Ik heb naar de toenmalige afdeling Sport & Bewegen een sollicitatie gestuurd waarna ik uitgenodigd ben voor een gesprek. Na dit gesprek heb ik te horen gekregen dat ik stage mocht lopen bij Sportbedrijf Lelystad!

Wat houdt je stageopdracht in?
Mijn stageopdracht bestaat uit een onderzoek binnen de groepen 6 t/m 8 op acht basisscholen in Lelystad. Op deze scholen neem ik vragenlijsten af over bewegen en voeding. Door deze vragen kan er een beeld geschetst worden van de huidige stand van zaken op het gebied van bewegen en voeding, waarna vervolgens gerichte activiteiten ingezet kunnen worden om eventuele problemen en/of knelpunten aan te pakken. Deze vragenlijst kan vervolgens ook gebruikt worden als monitoringsinstrument voor in de toekomst.

Wat heb je al gedaan voor deze opdracht?
Eerst werd het soort vragen bepaald, waarna de vragenlijst opgesteld kon worden. De volgende stap was het benaderen van scholen voor medewerking aan het onderzoek en afspraken maken over het afnamemoment. Vervolgens is de vragenlijst afgenomen op de scholen.

Hoe ver ben je nu met je opdracht?
Momenteel moet ik alle verzamelde gegevens van de vragenlijsten invoeren, waarna ik deze kan analyseren om mijn eindverslag af te ronden. In mijn eindverslag beantwoord ik de onderzoeksvraag, worden opvallende gegevens vermeld en geef ik advies aan het Sportbedrijf. Daarnaast heb ik op school nog een presentatie aan het eind van mijn stage waarbij de opdrachtgever ook aanwezig is.

Hoe ervaar jij je stage binnen het Sportbedrijf, met name de afdeling Sport, Bewegen & Vitaliteit?
Binnen Sportbedrijf Lelystad is er op elk gebied iemand werkzaam waar ik met eventuele vragen terecht kan. Dit is erg handig wanneer ik twijfel of ergens tegenaan loop. Het fijne is dat iedereen ook bereid is om te helpen en het niet raar vindt als je vragen stelt.
Op de afdeling Sport, Bewegen & Vitaliteit wordt er altijd hard gewerkt, maar is er ook altijd ruimte voor een grapje tussendoor. Sportbedrijf Lelystad is een fijne plek voor mijn afstudeerstage.

Ook interesse om bij ons stage te lopen? Bezoek dan onze pagina over stagelopen bij Sportbedrijf Lelystad.  

 

Stagelopen bij Sportbedrijf Lelystad

Alle sporten in Lelystad

Nieuws

26 - 05 - 2023

Kom jij ook Tweede Pinksterdag naar het prins- en prinsessenfeest in zwembad De Koploper?

Op Tweede Pinksterdag 29 mei, organiseert zwembad De Koploper in het Piratenbad een prins- en prinsessenfeest met allerlei activiteiten voor…

Lees meer
Vacature 26 - 05 - 2023

Vacature toezichthouder(s)

Werken bij het leukste zwembad van Flevoland? Sta jij graag langs de badrand en wil jij onze gasten een dag…

Lees meer
25 - 05 - 2023

Sportbedrijf Lelystad helpt deelnemers ‘Bewegen Werkt’ bij het vinden van sport- en beweegaanbieder

Onlangs is het beweegprogramma ‘Bewegen Werkt’ afgesloten. Het programma werd aangeboden door ‘Bewegen Werkt’ in samenwerking met Werkbedrijf Lelystad. De…

Lees meer
19 - 05 - 2023

De buiten Waterspeeltuin is weer geopend!

Sinds 1 mei kan er ook weer buiten gezwommen worden Met het lekkere weer op komst, is daarmee ook het…

Lees meer
12 - 05 - 2023

Laat je stem horen: we bouwen niet alleen een stad, maar een samenleving

De Maatschappelijke Agenda is er: een sociaal plan waarin staat hoe we samen van Lelystad een stad maken waar iedereen…

Lees meer
17 - 04 - 2023

Vacature medewerker Klantenservice & Receptie

Kun jij meer dan vijf dingen tegelijkertijd? Kun jij je vrij bewegen tussen telefoon, e-mail en verschillende klantprogramma’s? Zie jij…

Lees meer
Vacature 12 - 04 - 2023

Vacature groepslesdocent (aquasport & zwemles)

Ben jij energiek? Sta jij graag voor een groep? Niet bang om nat te worden? En breng jij iedereen in…

Lees meer
11 - 04 - 2023

Openingstijden en sportweek tijdens de meivakantie

De meivakantie van maandag 24 april tot en met zondag 7 mei staat volledig in het teken van sport. Dit…

Lees meer
06 - 04 - 2023

Vacature Sportkaderleden

Ben jij een echte spring in het veld? Maak jij iedereen enthousiast tijdens een beweegles? Kun jij goed zelfstandig werken,…

Lees meer
06 - 04 - 2023

Eerste BedrijvenMudRun in Lelystad, inschrijving gestart

Lelystad krijgt voor het eerst een BedrijvenMudRun. Het evenement is op zaterdag 2 september in het Belevenissenbos. Sportbedrijf Lelystad en…

Lees meer