Terug

Sportcentrum De Koploper verbetert met nieuw systeem de dienstverlening

Om onze online dienstverlening te verbeteren, stappen wij met ingang van woensdag 1 december 2021 over naar een nieuw systeem. Zo is het straks mogelijk om online een abonnement te kopen, een 10- of 25-badenkaart te verlengen of online een les af te melden. Ook ziet de klantenportal er straks anders uit. Natuurlijk is het aan het begin even wennen. Niet alleen voor ons. Hieronder lees je alvast veranderingen die het met zich meebrengt.

Zwemles

Nieuw leerlingvolgsysteem
We gaan werken met een nieuwe leerlingvolgsysteem. Hierin zie je onder andere gemakkelijker de vorderingen van jezelf, je zoon of dochter én de afmeldingen voor een zwemles gaan ook via dit online systeem. Je ontvangt rond woensdag 8 december een e-mail met daarin de link naar het nieuwe online systeem en hoe je een wachtwoord kunt aanmaken. Het oude leerlingvolgsysteem is tot en met woensdag 24 november beschikbaar. Uiteraard houden de zwemonderwijzers in de tussentijd de vorderingen bij. Hierover hoef je je dus geen zorgen te maken.

Incasseren van het abonnement
Vanaf woensdag 1 december hanteren we twee nieuwe wijzigingen in het incasseren van het zwemlesabonnement.

  • We incasseren voortaan vooraf, rond de 1ste dag van de maand, het zwemlesabonnement. Dit houdt in dat de laatste incasso via het oude systeem plaatsvindt in november. In het nieuwe systeem incasseren we voor de eerste keer rond 1 januari. Je betaalt dan een deel van de maand december en de maand januari.
  • Daarnaast incasseren we vanaf 1 januari elke maand. Voorheen vonden 11 incasso’s per jaar plaats. Dit worden er met ingang van volgend jaar 12. Je betaalt daardoor in de nieuwe situatie minder per maand. Elk jaar stijgen de prijzen van onze zwembadactiviteiten met de inflatie. Dit geldt ook voor komend jaar. Vanwege de overgang naar het nieuwe systeem gaan de prijzen in op 1 december in plaats van 1 januari. De nieuwe tarieven vind je op sportbedrijf.nl/de-koploper.

Aquasporten, Ouder & Kind zwemmen, Zwangerschapszwemmen en Senioren Fit 

Nieuw reserveringssysteem
Tot en met zondag 28 november kun je een reservering plaatsen via het oude systeem. Dit kan dan, zoals het was, tot 7 dagen vooruit. Dus tot en met zondag 5 december. Op woensdag 1 december ontvang je van ons een e-mail om een wachtwoord aan te maken voor het nieuwe online reserveringssysteem. Vervolgens informeren wij je over het nieuwe systeem en hoe je kunt reserveren en jouw reserveringen kunt beheren. Het is dan bijvoorbeeld ook mogelijk om een reservering online te annuleren.

Let op! Alle activiteiten die tot en met zondag 5 december zijn gereserveerd, zetten we op maandag 29 en dinsdag 30 november handmatig over in het nieuwe systeem. Hier hebben we even tijd voor nodig en daarom ontvang je op woensdag 1 december de informatie voor jouw wachtwoord en het nieuwe online reserveringssysteem. We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat je zo min mogelijk overlast ervaart.

Incasseren van het abonnement
Vanaf 1 december hanteren we twee nieuwe wijzigingen in het incasseren van jouw abonnement.

  • We incasseren voortaan maandelijks vooraf, rond de 1ste dag van de maand, het abonnementsgeld. Dit betekent dat er niet meer per kwartaal geïncasseerd wordt. De laatste incasso in het oude systeem vindt plaats in november. Rond 1 januari 2022 vindt de eerste incasso plaats in het nieuwe systeem. Het kan zijn dat het bedrag rond januari hoger is, omdat u dan ook de maand december betaalt.
  • Elk jaar stijgen de prijzen van onze zwembadactiviteiten aan de hand van de inflatie. Dit geldt ook voor komend jaar. Vanwege de overgang naar het nieuwe systeem gaan de nieuwe tarieven in op 1 december in plaats van 1 januari.

Banenzwemmen, Minder Valide zwemmen en Dameszwemmen

Nieuw reserveringssysteem
Tot en met zondag 28 november kun je een reservering plaatsen via het oude systeem. Dit kan dan, zoals het was, tot 7 dagen vooruit. Dus tot en met zondag 5 december. Op woensdag 1 december ontvang je van ons een e-mail om een wachtwoord aan te maken voor het nieuwe online reserveringsysteem. Vervolgens informeren wij je over het nieuwe systeem en hoe je kunt reserveren en jouw reserveringen kunt beheren. Het is dan bijvoorbeeld ook mogelijk om een reservering online te annuleren.

Let op! Alle activiteiten die tot en met zondag 5 december zijn gereserveerd, zetten we op maandag 29 en dinsdag 30 november handmatig over in het nieuwe systeem. Hier hebben we even tijd voor nodig en daarom ontvang je op woensdag 1 december de informatie voor jouw wachtwoord en het nieuwe online reserveringssysteem. We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat je zo min mogelijk overlast ervaart.

Daarnaast zijn er met ingang van woensdag 1 december 2021 nieuwe tarieven. Elk jaar stijgen de prijzen van onze zwembadactiviteiten aan de hand van de inflatie. Dit geldt ook voor komend jaar. Vanwege de overgang naar het nieuwe systeem gaan de nieuwe tarieven in op 1 december in plaats van 1 januari. U vindt de nieuwe tarieven op onze website sportbedrijf.nl/de-koploper.

Toegang tot zwembad De Koploper

Met ingang van woensdag 1 december verandert de toegangspascontrole naar zwembad De Koploper. Het scannen van de pas gaat met een andere paslezer. Tijdens jouw eerste bezoek wijst dit zich vanzelf. Je kunt gewoon de huidige pas blijven gebruiken. Wel is het belangrijk om altijd de pas bij je te hebben, omdat je zonder pas geen toegang meer hebt tot het zwembad.

Klantensysteem

Alle sporten in Lelystad

Nieuws

27 - 11 - 2021

Nieuwe coronamaatregelen vanaf zondag 28 november

Laatst bijgewerkt: zondag 28 november om 20.00 uur De uitwerking van alle maatregelen is op dit moment nog niet bekend….

Lees meer
Klantensysteem 26 - 11 - 2021

Sportcentrum De Koploper verbetert met nieuw systeem de dienstverlening

Om onze online dienstverlening te verbeteren, stappen wij met ingang van woensdag 1 december 2021 over naar een nieuw systeem….

Lees meer
Vacature 25 - 11 - 2021

Vacature sporthalbeheerder

Voor de afdeling Bedrijfsvoering zijn wij op zoek naar een sporthalbeheerder voor 20 uur per week. Het gaat om een…

Lees meer
Vacature 19 - 11 - 2021

Vacature directeur-bestuurder

NV Sportbedrijf Lelystad is op zoek naar een directeur-bestuurder. De procedure is in handen van K + V.  NV Sportbedrijf…

Lees meer
Bewegen in de buitenlucht 16 - 11 - 2021

Sportbedrijf Lelystad geeft lucht om in te bewegen

Lelystad is een gloednieuw online routeplatform rijker. Op het platform kunnen Lelystedelingen inmiddels al ruim 75 routes terugvinden. Elke drie…

Lees meer
Inzamelpunt Sportspullenbank 12 - 11 - 2021

Sportspullenbank zamelt sportspullen in via inleverpunten

Lelystedelingen kunnen voortaan hun gebruikte sportkleren en sportspullen voor de Sportspullenbank inleveren via inzamelpunten in de stad. De Sportspullenbank zorgt…

Lees meer
04 - 11 - 2021

Gevolgen coronamaatregelen voor zwembad De Koploper

Laatst bijgewerkt: maandag 15 november om 14.45 uur Op vrijdag 12 november, binnen twee weken na de laatste persconferentie, vond…

Lees meer
30 - 10 - 2021

Sport en bewegen dichterbij de inwoners door nieuwe website

Om sport en bewegen zichtbaar en bereikbaar te maken voor iedereen in Lelystad introduceerde Sportbedrijf Lelystad op dinsdag 24 augustus…

Lees meer
Samen op stap 28 - 10 - 2021

519 senioren zijn Samen op Stap gegaan

Tussen 12 juli en 30 augustus hebben 519 senioren deelgenomen aan het zomerprogramma Samen op Stap. Dit programma is door…

Lees meer
Sociaal Vitaal 15 - 10 - 2021

Senioren uit de Waterwijk en Boswijk doen mee aan de Sociaal Vitaal-fitheidstest

Ruim 200 senioren hebben deelgenomen aan de fitheidstest voor het beweegprogramma Sociaal Vitaal in de Boswijk en de Waterwijk. De…

Lees meer