Squashen

Bent u sportief en houdt u van intensief sporten? Kom dan squashen in Sportcentrum De Koploper. Squash is een energieke indoor racketsport voor een breed publiek. U speelt met uw tegenstander in een gesloten ruimte. De wanden maken het u en uw tegenstander extra moeilijk. De bal kan overal naartoe.

Korting tijdens verbouwing
Als squasher kunt u enige hinder ondervinden van de verbouwing van de tennishal. Daarom krijgt u tot en met dinsdag 31 juli 2018 25% korting op de squashtarieven. Lees hier meer.

Korte introductie van het spel

Beginners kunnen al direct een aardig potje meespelen. Het speelveld bestaat uit een vloer en vier wanden die door twee spelers bespeeld worden. U deelt dus hetzelfde speelveld. De spelers slaan om de beurt de bal tegen de voorwand. Hiervoor mogen alle wanden gebruikt worden. Terugkomend van de voorwand mag de bal maximaal een keer de vloer raken voordat de andere speler mag slaan. Een wedstrijd bestaat uit vijf games. De service gaat als volgt. U staat met minimaal 1 voet in de servicebox. Daarbij speelt u de bal op de voorwand tussen de servicelijn en de grenslijn. De bal moet terechtkomen in het tegenoverliggende kwart van de baan. De uitleg lijkt moeilijker dan het spel is. Binnen Sportcentrum De Koploper hanteren wij een squashreglement.

Squashladdercompetitie

Speel elke twee weken een leuke wedstrijd; doe gratis mee aan de squashladdercompetitie.