Zwemmen

Sportcentrum De Koploper beschikt over maar liefst vijf verschillende zwembaden. Twee 25-meterbaden, een doelgroepenbad, een recreatiebad en een piratenbad zorgen voor een hele dag zwemplezier! Naast een dag spetterend plezier kunt u bij ons ook terecht voor aquasporten, banenzwemmen, zwangerschapszwemmen, ouder & kind zwemmen en minder valide zwemmen. Kortom, zwemmen in De Koploper voor jong tot oud!

Leren zwemmen? Dat doe je in De Koploper!
Wij geven zwemlessen van 1 uur van maandag t/m zaterdag en werken op speelse wijze. In het waterrijke Nederland kun je niet vroeg genoeg beginnen!

De zwembaden van Sportcentrum De Koploper beschikken over het Keurmerk Veilig & Schoon.

 • Recreatief zwemmen

  Zin in een spetterende dag? De Koploper in Lelystad heeft maar liefst vijf zwembaden: twee 25-meterbaden, een doelgroepenbad en twee recreatiebaden. Jonge kinderen vermaken zich urenlang in het Piratenbad met scheepswrakken, een vuurtoren en waterkanonnen. In het grote recreatiebad is een stroomversnelling en een spectaculaire glijbaan van bijna 50 meter met een black hole, speciale lichteffecten en een vrije val. Van mei tot oktober is de buiten waterspeeltuin geopend en kunt u samen met uw kind(eren) van de spectaculaire familieglijbaan roetsjen.

  Meer over Recreatief zwemmen
 • Zwemles

  Een zwemdiploma is voor iedereen belangrijk! In Sportcentrum De Koploper bent u verzekerd van deskundig en plezierig zwemonderwijs volgens de Zwem-ABC-methode van de Nationale Raad Zwemveiligheid. Het Zwem-ABC bestaat uit drie zwemdiploma’s: A, B en C en is inhoudelijk gericht op jonge kinderen. De zwemdiploma’s A en B zijn waardevolle diploma’s, maar wie het zwemdiploma C op zak heeft, is pas een echte vriend van het water geworden.

  De Koploper biedt niet alleen zwemlessen voor kinderen aan, maar ook voor tieners, volwassenen en dames.

  Meer over Zwemles
 • Zwangerschapszwemmen

  Bent u zwanger en wilt u blijven bewegen? Dan is zwangerschapszwemmen wat voor u!

  Als uw buik in omvang begint toe te nemen, zijn veel bewegingen minder prettig. In het water bent u ‘gewichtloos’ en daardoor kunt u probleemloos bewegen. Onder begeleiding van een deskundige en gediplomeerde instructrice gaat u heerlijk bewegen in het water. Dit is goed voor uw conditie en bloedcirculatie en dus ook voor uw aanstaande baby!

  Meer over Zwangerschapszwemmen
 • Banenzwemmen

  Aan uw conditie werken in de vroege ochtend, tussen de middag of na het avondeten? Dat kan heel goed met banenzwemmen. De Koploper heeft ruime openingstijden voor het banenzwemmen. Voor de vroege vogels gaat het zwembad elke doordeweekse ochtend al om 7 uur open. Ook zijn er volop mogelijkheden om rond lunchtijd, in de middag of ’s avonds te zwemmen.

  Voor de echte zwemmers zijn er twee 25-meterbaden: het wedstrijdbad en het instructiebad. Maar ook het doelgroepenbad en het recreatiebad staan op bepaalde tijden voor u, als banenzwemmer, ter beschikking. Het water van het doelgroepen- en recreatiebad is warmer dan in de twee 25-meterbaden.

  Meer over Banenzwemmen
 • Fit & Vitaal

  Bent u 60-plusser en op zoek naar een sportieve en gezellige uitdaging? Dan is het programma Fit & Vitaal in Sportcentrum De Koploper wellicht iets voor u. Fit & Vitaal biedt u op elke doordeweekse ochtend een gevarieerd programma met banenzwemmen, recreatief zwemmen en diverse aquasporten. U kiest zelf hoe vaak en aan welke activiteiten u meedoet. U kunt een hele ochtend of een deel van de ochtend sporten. De keus is aan u.

  Meer over Fit & Vitaal
 • Senioren Fit

  Wilt u uw spieren en gewrichten soepel houden? Wilt u nieuwe contacten opdoen? Wilt u zich fit en vitaal voelen? Neem dan deel aan het Senioren Fit-programma van De Koploper.

  Het Senioren Fit-programma is speciaal voor mensen van 50 jaar en ouder. Het programma is onderverdeeld in drie categorieën: Fifty-Fit, Senioren Fit Power en Senioren Fit. De verschillen liggen voornamelijk in de duur en intensiteit van de activiteit.

  Meer over Senioren Fit
 • Minder Valide zwemmen

  MiVa zwemmen biedt volledige ontspanning voor iedereen met een lichamelijke of geestelijke beperking, die wel zelfstandig kan zwemmen. Uiteraard is er altijd een medewerker aanwezig om toezicht te houden en om een helpende hand te bieden. MiVa zwemmen betekent heerlijk relaxen in water van circa 33 graden. In het warme water worden spieren en gewrichten soepel gehouden en volledig ontspannen. MiVa zwemmen is daarom óók zeer geschikt voor reumapatiënten.

  Meer over Minder Valide zwemmen
 • Dameszwemmen

  Speciaal voor alle dames vanaf 16 jaar en ouder, die met vriendinnen gezellig willen zwemmen & bewegen, biedt Sportcentrum De Koploper banenzwemmen voor dames aan in een afgeschermd gedeelte van het zwembad. Zwemmen is ontzettend gezond. Van zwemmen wordt u soepel en krijgt u een betere conditie. Bovendien is het wel zo veilig om in het waterrijke Nederland te kunnen zwemmen. Onder vrouwelijk toezicht en in een afgeschermd gedeelte van het zwembad, zowel het zwembad zelf als de kleedkamer, kunt u op ontspannen wijze baantjes trekken en de tijd nemen om bij te praten.

  Meer over Dameszwemmen
 • Ouder & Kind zwemmen

  Zodra uw kind 8 weken oud is, kunt u bij ons terecht voor Ouder & Kind zwemmen. Elke doordeweekse ochtend bieden wij tijdstippen aan waarop u met uw kind bij ons kan komen zwemmen. Samen met u leren wij uw kind spelenderwijs omgaan met water. In groepen waarbij alle kinderen even jong zijn. Kortom, uw kind krijgt meteen vriendjes en vriendinnetjes.

  Samen met uw kind bent u van harte welkom bij het Ouder & Kind zwemmen. Komt u voor de eerste keer? U hoeft zich vooraf niet aan te melden. Op de voor u geschikte dag en tijd meldt u zich een kwartier voor aanvang van de les Ouder & Kind zwemmen bij de receptie.

  Meer over Ouder & Kind zwemmen
 • Discozwemmen

  Drie keer per jaar organiseert het Sportbedrijf een thema discozwemavond. De eerstvolgende is op vrijdag 21 februari 2020 van 19.00 tot 22.00 uur in de zwembaden van De Koploper. Het thema die avond is carnaval.

   

  Meer over Discozwemmen
 • Aquasporten

  Kom ook eens aquasporten bij Sportcentrum De Koploper. Deze sporten worden meerdere malen per week aangeboden en er is volop keuze. U kunt natuurlijk altijd eerst een proefles bijwonen. De lestijden zijn divers, zodat er altijd wel een geschikt moment voor u bij zit. De duur van de lessen is 45 minuten.

  Meer over Aquasporten