Aquasporten

Kom ook eens aquasporten bij Sportcentrum De Koploper. Deze sporten worden meerdere malen per week aangeboden en er is volop keuze. U kunt natuurlijk altijd eerst een proefles bijwonen. De lestijden zijn divers, zodat er altijd wel een geschikt moment voor u bij zit. De duur van de lessen is 45 minuten.

Lestijden en tarieven

FloatFit

Onze FloatFit-lessen zijn effectief, uitdagend én zorgen voor toename in uw stabiliteit, flexibiliteit en kracht. Al balancerend op een drijvende mat zet u op hetzelfde moment diverse spiergroepen aan het werk. Dit versterkt zwakke spieren. De bedoeling is uiteraard dat u zo min mogelijk van de mat valt! De les duurt 45 minuten, waarvan u 30 minuten met de work-out bezig bent. De overige tijd wordt besteed aan het op- en afbouwen van de floatmat en het uitzwemmen. Het uitzwemmen is bij deze vorm van aquasport van essentieel belang om een optimale work-out te creëren. Voor het volgen van een (proef)les FloatFit is het noodzakelijk om vooraf in te schrijven. Ga hiervoor naar de inschrijfpagina.

Aquajoggen

Hardlopen: een passie of ambitie? Aquajoggen maakt het voor de één mogelijk en geeft het joggen voor de ander een geheel nieuwe dimensie. Om niet om te vallen in het water zit u vast aan een wetbelt. De zogenaamde drijfriem zorgt ervoor dat u rechtop in het water staat. De ervaren instructeur wisselt loopoefeningen af met spierversterkende oefeningen. De motiverende muziek geeft het tempo aan. Aquajoggen wordt gegeven bij een waterdiepte van twee meter en is zwaarder dan het lijkt. Daar zorgt de weerstand van het water voor. Bij elke beweging die u maakt, moet u namelijk het water wegdrukken. Hoe sneller u beweegt, hoe zwaarder het is. Terwijl de beginner het rustig aan doet, zoekt de gevorderde zijn of haar grenzen op.

Aqua High Energy

U wilt er flink tegenaan en u bent sportief ingesteld? Dan is Aqua High Energy misschien wel iets voor u. Deze aquasport is een complete body work-out en een mix van Aqua Aerobics, kick & boks, conditie- en krachttraining. De work-out vindt plaats op muziek die een aantal weken zal terugkeren. Binnen deze weken worden work-out en techniek uitgebouwd, waardoor u optimaal resultaat behaald uit de oefeningen. Een basisconditie en een sportieve inslag zijn geen vereiste, maar ook geen overbodige luxe. Aqua High Energy is werken aan uw conditie in een lekker tempo.

Aquavaria

Wilt u aquasporten, maar kunt u geen keuze maken? Aquavaria is een verrassende combinatie van actieve en sportieve onderdelen, zoals aqua jogging, aqua aerobics, conditietraining en nog veel meer. Zo kunt u kennismaken met de verschillende aqua sporten en wellicht zo uw keuze maken. Vindt u de variatie aan aqua sporten juist leuk, dan blijft u. Bij aquavaria is het namelijk elke keer weer anders.

Hydrospinning

Hydrospinning is pas echt leuk. Deze verfrissende vorm van conditietraining geeft u een totale body work-out met hoge vetverbranding als gevolg. Door te fietsen in het water op opzwepende muziek worden veel verschillende spieren getraind. Het is verstandig om tijdens de lessen Hydrospinning extra kleding over uw badkleding te dragen. Alleen badkleding is bij deze lessen niet voldoende. Wij adviseren u een fiets- of wielrenbroekje en surfschoentjes. Dit laatste is belangrijk zodat u geen last krijgt van uw voeten. Vergeet ook niet om een flesje water of sportdrank mee te nemen. Goed drinken tijdens een intensieve training is belangrijk. Zo voorkomt u bijvoorbeeld kramp. Bij de winkel Sportsenzo is kwalitatief goede Hydrospinkleding verkrijgbaar. Kleding die ook door onze instructeurs wordt gedragen.

Aqua Aerobics

In het water bent u gewichtloos. Dat geeft heel wat meer mogelijkheden op het gebied van aerobic. Aqua Aerobics is bewegen op ritmische muziek in het water met een diepte van 1.30 meter. Naast spierversterking wordt ook uw uithoudingsvermogen getraind. Aqua aerobics wordt in borstdiep water gegeven en is zeer geschikt voor het verbeteren van uw conditie. Voor deelname aan de lessen aqua aerobics hoeft u niet te kunnen zwemmen.

Aqua Balance

Tijdens Aqua Balance gaat u onder begeleiding van een instructeur uw lichaam stretchen, versterken en in balans brengen. Door gecontroleerd en rustig oefeningen uit te voeren, krijgt u direct controle over uw lichaam en ademhaling! Aqua Balance is weinig explosief en voor iedereen geschikt. Het heeft een ontspannende uitwerking op uw lichaam en het verhoogt uw energiepeil. Na een les Aqua Balance komt u met een prettig en ontspannen gevoel het water uit.

Aqua Slank

Doel van deze nieuwe aquasport is vet verbranden en spieren versterken. Bewegen in het water is door de lage belasting van spieren en gewrichten en de hoge calorieverbranding ideaal om af te vallen. Aqua Slank vindt plaats op muziek, de doelgroep is voor iedereen toegankelijk en u bepaalt zelf de intensiteit.

Fifty-Fit

Fifty-Fit is voor de energieke 50-plusser. Gedurende 45 minuten sport u op muziek in het water op een hoge intensiteit. Een enthousiaste instructeur begint met een warming-up en daarna werken wij aan uw conditie en aan versterking van uw spieren. Elke week wisselen wij de materialen af, zodat geen enkele week hetzelfde is! We eindigen altijd met een cooling down, zodat uw spieren nog rustig bij kunnen komen, voordat u weer aan uw dagelijkse bezigheden gaat.

Bij de aquasporten gaat u een lidmaatschap aan. In Sportcentrum De Koploper kunnen ze u daar alles over vertellen. Lees hier de algemene informatie doelgroepactiviteiten en de algemene voorwaarden.