Banenzwemmen

Aan uw conditie werken in de vroege ochtend, tussen de middag of na het avondeten? Dat kan heel goed met banenzwemmen. De Koploper heeft ruime openingstijden voor het banenzwemmen. Voor de vroege vogels gaat het zwembad elke doordeweekse ochtend al om 7 uur open. Ook zijn er volop mogelijkheden om rond lunchtijd, in de middag of ’s avonds te zwemmen.

Voor de echte zwemmers zijn er twee 25-meterbaden: het wedstrijdbad en het instructiebad. Maar ook het doelgroepenbad en het recreatiebad staan op bepaalde tijden voor u, als banenzwemmer, ter beschikking. Het water van het doelgroepen- en recreatiebad is warmer dan in de twee 25-meterbaden.

Openingstijden en tarieven

Fitness & zwemmen

Zoekt u een extra uitdaging bij het banenzwemmen? Kom dan fitness & zwemmen. Deze combinatie is bijzonder goed voor uw conditie. Op diverse tijden van het banenzwemmen liggen er fitnessapparaten in het water. Bij elk apparaat vindt u een schema hoe u het apparaat kunt gebruiken. Onze medewerkers geven ook aanwijzingen hoe u de oefeningen het beste kunt uitvoeren. Spiergroepen die getraind worden zijn: borst-, buik-, rugspieren en biceps. U kunt uw training natuurlijk zo zwaar maken als u zelf wilt! U kunt de oefeningen bijvoorbeeld veelvuldig herhalen en deze afwisselen met banenzwemmen.

Banenzwemmen met schema’s

Tijdens het banenzwemmen in Sportcentrum De Koploper kunt u gebruikmaken van zwemschema’s. De zwemschema’s, speciaal ontworpen voor de banenzwemmer, zijn geschikt voor elk niveau. Zo zijn er schema’s voor de beginnende banenzwemmer, de gevorderde banenzwemmer en de banenzwemmer met pit.

U kunt gebruikmaken van acht zwemschema’s per niveau. Op elk schema vindt u tevens een tip. Hiermee wordt het banenzwemmen elke keer makkelijker en leuker! Zo blijft banenzwemmen altijd een uitdaging.