Ouder & Kind zwemmen

Zodra uw kind 8 weken oud is, kunt u bij ons terecht voor Ouder & Kind zwemmen. Elke doordeweekse ochtend bieden wij tijdstippen aan waarop u met uw kind bij ons kan komen zwemmen. Samen met u leren wij uw kind spelenderwijs omgaan met water. In groepen waarbij alle kinderen even jong zijn. Kortom, uw kind krijgt meteen vriendjes en vriendinnetjes.

Samen met uw kind bent u van harte welkom bij het Ouder & Kind zwemmen. Komt u voor de eerste keer? U hoeft zich vooraf niet aan te melden. Op de voor u geschikte dag en tijd meldt u zich een kwartier voor aanvang van de les Ouder & Kind zwemmen bij de receptie.

Lestijden en tarieven

Babyzwemmen (8 weken – 6 maanden en 4 maanden – 1 jaar) en dreumeszwemmen (1 – 2 jaar)

Geen grotere pret dan waterpret. In het water kunnen jonge kinderen vrij bewegen en op onderzoek uitgaan. Ouder en kind gaan als het ware op ontdekkingsreis naar elkaar in het water. Dit onder leiding van een gespecialiseerde zwemonderwijzer. Tijdens de les leren kinderen glijden, springen en bewegingen maken, waarbij zij de weerstand van het water voelen. We zingen liedjes en doen spelletjes. En geleidelijk leren de kinderen de eerste zwemslagen. De lessen duren een half uur.

Peuterzwemmen (2 – 3 jaar) en kleuterzwemmen (3 – 4 jaar)

De peuters gaan verder met het vertrouwd raken met water. Tijdens de lessen gaat uw kind het water als speelobject zien. Dat betekent ook zelfstandiger bewegen en steeds meer vertrouwd raken met zijn of haar eigen kunnen. Het gaat de mogelijkheden zien, maar bijvoorbeeld ook hoe het geen water in de mond krijgt. Als ouder speelt u een belangrijke rol. U gaat met uw kind spiegelen. Dat houdt in dat u laat zien wat de bedoeling is en uw kindje doet u dan na.

Kikkervisdiploma

Binnen de lessen Ouder & Kind werken wij met het Kikkervisdiploma. Dit diploma is een speelse kaart, waarop uw kindje na elk behaald doel een sticker mag plakken. Na het behalen van het Kikkervisdiploma kan uw kindje doorstromen naar de reguliere zwemlessen.

Bij het Ouder & Kind zwemmen gaat u een lidmaatschap aan. In Sportcentrum De Koploper kunnen ze u daar alles over vertellen. U kunt ook de flyer algemene informatie doelgroepactiviteiten downloaden, of de flyer algemene voorwaarden.

Ouder & Kind instuif (1-4 jaar)

Elke laatste zondag van de maand (29-9 / 27-10 / 24-11 / 29-12) is er van 10.00 uur tot 13.00 uur de Ouder & Kind instuif in het Doelgroepenbad. Onder leiding van ervaren instructeurs doet u met uw kind allerlei speelse activiteiten in het water. Aanmelden hoeft niet en u betaalt het zondagtarief voor recreatief zwemmen.

Impressie Ouder & Kind zwemmen

Bekijk onze film om een indruk te krijgen van een les Ouder & Kind zwemmen.