Senioren Fit

Wilt u uw spieren en gewrichten soepel houden? Wilt u nieuwe contacten opdoen? Wilt u zich fit en vitaal voelen? Neem dan deel aan het Senioren Fit-programma van De Koploper.

Het Senioren Fit-programma is speciaal voor mensen van 50 jaar en ouder. Het programma is onderverdeeld in drie categorieën: Fifty-Fit, Senioren Fit Power en Senioren Fit. De verschillen liggen voornamelijk in de duur en intensiteit van de activiteit.

Lestijden en tarieven
In het Senioren Fit-programma staan gezelligheid en bewegen voorop! Sociale contacten opdoen, met z’n allen sportief bezig zijn en natuurlijk uw lichaam gezond en fit houden: dit zijn de belangrijkste uitgangspunten van ons seniorenprogramma. Door de bewegingen, de oefeningen en de heerlijke watertemperatuur van 33 graden worden alle spieren en gewrichten soepel gehouden.

Fifty-Fit

Fifty-Fit is voor de energieke 50-plusser. Gedurende 45 minuten sport u op muziek in het water op een hoge intensiteit. Een enthousiaste instructeur begint met een warming-up en daarna werken wij aan uw conditie en aan versterking van uw spieren. Elke week wisselen wij de materialen af, zodat geen enkele week hetzelfde is! We eindigen altijd met een cooling down, zodat uw spieren nog rustig bij kunnen komen, voordat u weer aan uw dagelijkse bezigheden gaat. Omdat deze lessen 45 minuten duren vallen ze onder het tarief van aquasport en niet onder het tarief van Senioren Fit.

Senioren Fit Power

Senioren Fit Power is geschikt voor 50-plussers die op zoek zijn naar een sportieve activiteit. Een half uur lang beweegt u op een hoge intensiteit met opzwepende muziek op de achtergrond. De instructeur wisselt elke week van materiaal en het programma bevat speciale oefeningen voor verschillende spiergroepen.

Senioren Fit

Senioren Fit is ontwikkeld voor senioren die Fifty-Fit & Senioren Fit Power net te zwaar vinden. We gaan geen banen trekken, maar doen gerichte oefeningen voor uw spieren en gewrichten. In het water voelt u weinig weerstand en is het mogelijk om alle oefeningen goed uit te voeren. Overigens is dit programma van 30 minuten uitermate geschikt voor mensen die revalideren. De heerlijke watertemperatuur van ongeveer 33 graden heeft een gunstige uitwerking op uw lichaam.

Bij Senioren Fit gaat u een lidmaatschap aan. In Sportcentrum De Koploper kunnen ze u daar alles over vertellen. U kunt ook de algemene informatie doelgroepactiviteiten of de algemene voorwaarden downloaden. De Fifty-Fit lessen duren 45 minuten en vallen daarom onder het tarief van aquasport en niet onder het tarief van Senioren Fit.

Spreekt een van bovenstaande activiteiten u aan? Kom gerust eens langs bij De Koploper en neem deel aan een proefles.

Impressie Senioren Fit

Benieuwd hoe een les Senioren Fit eruitziet? Bekijk dan onze bedrijfsfilm.