Zwangerschapszwemmen

Bent u zwanger en wilt u blijven bewegen? Dan is zwangerschapszwemmen wat voor u!

Als uw buik in omvang begint toe te nemen, zijn veel bewegingen minder prettig. In het water bent u ‘gewichtloos’ en daardoor kunt u probleemloos bewegen. Onder begeleiding van een deskundige en gediplomeerde instructrice gaat u heerlijk bewegen in het water. Dit is goed voor uw conditie en bloedcirculatie en dus ook voor uw aanstaande baby!

Lestijden en tarieven

Veilig en verantwoord

Natuurlijk wilt u het beste voor uw baby en dat willen wij ook! Iedereen is verschillend en geen zwangerschap is hetzelfde. Informeer daarom eerst bij uw arts of verloskundige of zwangerschapszwemmen iets voor u is!

Een les zwangerschapszwemmen

De opwaartse kracht en de warme temperatuur (32 °C ) van het water zorgen ervoor dat u tot ver in uw zwangerschap kunt blijven bewegen. Zwemmen is goed voor de bloedsomloop en het ontlast uw spieren en gewrichten. In het water voelt u zich gewichtloos.

Tijdens de drie kwartier durende les doet u, onder begeleiding van een gediplomeerd instructrice, (ontspannings)oefeningen voor het behoud van spierkracht en souplesse, werkt u aan uw conditie en is er volop aandacht voor ontspanning.

De Koploper is natuurlijk erg benieuwd hoe het na de bevalling met u en uw baby gaat. Als u ons een geboortekaartje stuurt, ontvangt uw hele gezin een kleine attentie.

Informatie- en partneravonden

Elke twee maanden is er na afloop van de les een informatieavond. Deze avond wordt u en uw partner kosteloos aangeboden. Een gediplomeerde docente zwangerschapseducatie vertelt tijdens deze avond iets over een zwangerschap gerelateerd onderwerp. De onderwerpen die aan bod komen zijn o.a. de bevalling, wat en hoe na de bevalling, ademhalingstechnieken en bekkenbodemspieren. Naast de informatieavonden organiseert De Koploper ook partneravonden. Uw partner mag gratis meedoen met de les. Hieronder treft u een overzicht aan van de informatie- en partneravonden in 2018/2019.

Informatie- en partneravonden 2018/2019

Dinsdag 21 mei 2019 20.30 uurinformatie-avond
Dinsdag 28 mei 2019 19.30 uurpartneravond
Dinsdag 2 juli 2019 20.30 uurinformatie-avond
Dinsdag 9 juli 2019 19.30 uurpartneravond

Bij het zwangerschapszwemmen gaat u een lidmaatschap aan. In Sportcentrum De Koploper kunnen ze u daar alles over vertellen. U kunt ook de flyer Algemene informatie doelgroepactiviteiten downloaden.