Zwemles

Een zwemdiploma is voor iedereen belangrijk! In Sportcentrum De Koploper bent u verzekerd van deskundig en plezierig zwemonderwijs volgens de Zwem-ABC-methode van de Nationale Raad Zwemveiligheid. Het Zwem-ABC bestaat uit drie zwemdiploma’s: A, B en C en is inhoudelijk gericht op jonge kinderen. De zwemdiploma’s A en B zijn waardevolle diploma’s, maar wie het zwemdiploma C op zak heeft, is pas een echte vriend van het water geworden.

De Koploper biedt niet alleen zwemlessen voor kinderen aan, maar ook voor tieners, volwassenen en dames.

Lestijden en tarieven

Zwemles voor kinderen

Vanaf vier jaar kan uw kind starten met zwemles in De Koploper. De zwemlessen worden gegeven van maandag tot en met zaterdag en duren één uur. In de eerste drie niveaus geven twee gediplomeerde zweminstructeurs de lesgroep van uw kind zwemles. Uw kind heeft dus altijd een bekend gezicht voor de groep in geval van ziekte of vakantie van één van de instructeurs.

Zwem-ABC en Mijlpalenboekje

Sportbedrijf Lelystad vindt het belangrijk dat ieder kind met plezier zwemles volgt. Daarom hebben wij een uniek boekje gemaakt: het Mijlpalenboekje. Tijdens het Zwem-ABC doorloopt uw kind vijf niveaugroepen. Het behalen van een niveau is een heuse mijlpaal. Na niveau drie zwemt uw kind af voor zwemdiploma A. Na niveau vier voor zwemdiploma B en na niveau vijf rondt uw kind het Zwem-ABC af. In het Mijlpalenboekje leest u precies wat uw kind in elke niveaugroep leert. Ook vindt u in dit boekje leuke spelletjes om samen met uw zoon of dochter te doen. Alle mijlpalen van uw kind kunt u samen via het online leerlingvolgsysteem van het Sportbedrijf volgen.

Twee zweminstructeurs per groep

In niveau één zitten maximaal twintig kinderen, in niveau twee 24 kinderen en in niveau drie 28 kinderen. Deze groepen staan onder de deskundige leiding en toezicht van twee zweminstructeurs. In de laatste twee niveaus zitten maximaal vijftien kinderen.

Gemiddeld worden tot aan zwemdiploma A (niveau 1, 2 en 3) acht zwemlessen gemist. In niveau drie heeft u de mogelijkheid om uw kind te laten deelnemen aan inhaallessen. Juist in dit niveau is dat van belang. De zwemconditie verbetert en door extra te oefenen in het laatste niveau kan uw kind het A-diploma sneller behalen.

Oefenen tijdens het vrijwerkuur

Wanneer uw kind bij ons op zwemles zit, kunt u samen oefenen tijdens het vrijwerkuur op zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur (recreatie- en piratenbad), op zondag van 10.00 tot 13.00 uur (recreatie- piraten- doelgroepen- en instructiebad) en op woensdag van 13.00 tot 15.30 uur (recreatie- en piratenbad). Dit is voor uw kind geheel gratis. Als ouder of verzorger betaalt u het reguliere dagtarief voor recreatief zwemmen.

Zwemles in kleine groepjes

Het Sportbedrijf verzorgt ook zwemles in groepjes van drie of vijf kinderen. Deze lessen geven wij één keer per week op woensdag, donderdag of vrijdag  en duren een half uur. Er is extra veel ruimte voor persoonlijke aandacht en de les wordt steeds door dezelfde zwemonderwijzer gegeven. Bij uitval door ziekte of verlof bieden wij een passende oplossing. De lestijd en plaatsing van uw kind gaan in overleg met de lesgever. Nieuwe kinderen die zich opgeven voor deze zwemlessen vragen we om eerst te komen voorzwemmen, voordat ze geplaatst worden. Zo kunnen wij een goede inschatting maken van het niveau van uw kind en een advies geven over de groepsgrootte.

Zwempakket B en C met diplomagarantie

Het is in Sportcentrum De Koploper mogelijk om de zwemdiploma’s B en C in één pakket voor een vast bedrag af te nemen. Wij garanderen dat uw kind aan het einde van het zwempakket beide diploma’s heeft behaald.

Uw kind heeft de mogelijkheid om één keer of twee keer per week zwemles te volgen. Met twee keer in de week les is de kans zelfs aanwezig dat uw kind na drie maanden al mag afzwemmen voor beide zwemdiploma’s. Tijdens het zwempakket B en C zwemt uw kind aan het einde van het zwemtraject eenmaal af. Uw kind ontvangt dan zowel het B- als C-diploma.

De zwemlessen voor het pakket vinden in de huidige structuur plaats. Bekijk hier de Algemene informatie Zwemcursus BC en de Algemene Voorwaarden.

Inschrijven voor zwemles?

Inschrijven voor zwemles kan bij de receptie van Sportcentrum De Koploper. Ook kunt u dit online doen. U dient zich eerst te registeren via ‘Registeren voor Uw Sportbedrijf-account‘. U ontvangt na de registratie per e-mail een activatielink om in te kunnen loggen. Vervolgens kunt u uw kind of uzelf voor zwemles inschrijven. Log daarvoor in op Uw Sportbedrijf-account:

Inloggen Uw Sportbedrijf-account

  • Wilt u zichzelf inschrijven? Via het menu ‘nieuwe inschrijving’ kunt u zich inschrijven voor de gewenste cursus.
  • Wilt u uw kind inschrijven? Via het menu ‘profiel’ kunt u uw kind toevoegen en dan kiezen voor ‘nieuwe inschrijving’.

Voor het inschrijven betaalt u € 6,- administratiekosten via Ideal. Daarna ontvangt u een bevestiging van inschrijving. Uw klantenpas ligt klaar om op te halen bij de receptie van Sportcentrum De Koploper. Bij het ophalen van uw klantenpas legt de receptioniste u de betaalmogelijkheden van de cursus en plaatsing op de lesgroep uit.

Tip! Is uw kind 3 jaar of ouder dan kunt u uw kind al inschrijven voor zwemles. Uw kind kan dan direct gratis gebruikmaken van het vrijwerkuur op woensdag, zaterdag en zondag.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over zwemles voor kinderen in Sportcentrum De Koploper? Bekijk hieronder onze film over de eerste zwemles. Download ook de folder ‘Alles over zwemles in De Koploper’, de diploma-eisen, de Tarievenfolder 2019 of de Algemene Voorwaarden. Heeft u na het lezen nog vragen? Belt u dan met Sportcentrum De Koploper op telefoonnummer (0320) 285 385.

Zwemvaardigheid

Heeft uw kind het Zwem-ABC helemaal afgerond? Dan biedt Sportcentrum De Koploper nog een aantal diploma’s aan om de zwemvaardigheid van uw kind verder te vergroten. In deze lessen leren de kinderen hoe zij zich nog beter in het water kunnen redden door middel van verschillende oefeningen met kleren aan en leren zij de grondbeginselen van het wedstrijdzwemmen, zoals vlinderslag en de wedstrijdstart. Bij het pakket Balvaardigheid leren de kinderen met één of twee handen vangen en werpen, zwemmen met de bal en de bal op verschillende manieren op te pakken. Bij het pakket Survival leren kinderen hoe zij zichzelf kunnen redden als ze onverwachts in het water terechtkomen. Ook leren zij wat ze absoluut niet moeten doen als hun vriendje in nood is. Het Zwemvaardigheidsprogramma bestaat uit Zwemvaardigheid 1, 2 en 3. Bekijk ook de Algemene informatie Zwemvaardigheid.

Zwemles voor tieners en volwassenen

In Sportcentrum De Koploper verzorgen wij ook zwemlessen voor jongens en meiden vanaf twaalf jaar en volwassenen.  Bij het Sportcentrum zijn geen wachtlijsten en kunt u direct terecht voor zwemles. De lessen worden gegeven op maandag-, woensdag- en donderdagavond en duren drie kwartier. Eén gediplomeerde zweminstructeur geeft zwemles aan maximaal tien volwassenen. Wanneer u op zwemles zit, kunt u gratis oefenen tijdens het vrijwerkuur op zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur (recreatie- en piratenbad), op zondag van 10.00 tot 13.00 uur (recreatie- piraten- doelgroepen- en instructiebad) en op woensdag van 13.00 tot 15.30 uur (recreatie- en piratenbad). Via ons online leerlingvolgsysteem kunt u uw zwemvorderingen bekijken.

Zwem-ABC

In het Sportcentrum werken wij met drie diploma’s, namelijk de zwemdiploma’s A, B en C. Hier vindt u de diploma-eisen. Om de drie diploma’s te behalen, werken wij met vijf niveaus. Na het behalen van de eerste drie niveaus kunt u afzwemmen voor zwemdiploma A. Na niveau vier voor zwemdiploma B en na niveau vijf voor zwemdiploma C. Uiteraard kunt u na het behalen van uw A-diploma ook starten met Aquasporten.

Inschrijven voor zwemles?

Inschrijven voor zwemles kan bij de receptie van Sportcentrum De Koploper.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over zwemles voor tieners en volwassenen? Download dan de folder ‘Alles over zwemles in De Koploper’, de Tarievenfolder 2019 en de Algemene Voorwaarden. Heeft u na het lezen nog vragen? Belt u dan met Sportcentrum De Koploper op telefoonnummer (0320) 285 385.

Zwemles voor dames

In Sportcentrum De Koploper bieden wij zwemles aan voor dames vanaf zestien jaar. In een volledig afgeschermd zwembad geeft een vrouwelijke zwemonderwijzer drie kwartier zwemles aan maximaal tien volwassenen. De zwemles wordt gegeven op vrijdagavond van 19.00 tot 19.45 uur en van 19.45 tot 20.30 uur. Afhankelijk van uw zwemniveau delen wij u in bij de eerste of tweede zwemles.

Wanneer u op zwemles zit, kunt u gratis oefenen tijdens het vrijwerkuur op zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur (recreatie- en piratenbad), op zondag van 10.00 tot 13.00 uur (recreatie- piraten- doelgroepen- en instructiebad) en op woensdag van 13.00 tot 15.30 uur (recreatie- en piratenbad). Het vrijwerkuur is gemengd en vindt niet plaats in een afgeschermd gedeelte van het zwembad. Benieuwd naar uw zwemvorderingen? Deze kunt u bekijken via ons online leerlingvolgsysteem.

Zwem-ABC

In het Sportcentrum werken wij met drie diploma’s, namelijk de zwemdiploma’s A, B en C. Hier vindt u de diploma-eisen. Om de drie diploma’s te behalen, werken wij met vijf niveaus. Na het behalen van de eerste drie niveaus kunt u afzwemmen voor zwemdiploma A. Na niveau vier voor zwemdiploma B en na niveau vijf voor zwemdiploma C. Uiteraard kunt u na het behalen van uw A-diploma ook starten met Aquasporten.

Inschrijven voor zwemles

Inschrijven voor zwemles voor dames kan bij de receptie van Sportcentrum De Koploper.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over zwemles voor dames? Download dan hierboven de folder of de Algemene Voorwaarden die u aantreft bij de informatie over zwemles voor volwassenen en tieners.