Sportspullenbank

Sportspullenbank

Pas je jouw sportkleding niet meer? Zijn de kinderen uit hun voetbalschoenen gegroeid? Is het judopak te klein? Wordt de hockeystick niet meer gebruikt? Gooi het niet weg! Geef de spullen een tweede sportieve kans en breng ze naar de Sportspullenbank.

Sportspullenbank

De Sportspullenbank zamelt goede en herbruikbare sportkleren en sportspullen in. Denk aan sportshirts, sportbroeken, schoenen, beschermers, rackets, handschoenen en alles wat je maar kunt bedenken om te kunnen sporten.

Sportspullenmarkt

Tijdens de Nationale Sportweek organiseren wij op dinsdag 21 september tussen 15.00 en 19.00 uur de Sportspullenmarkt in Atolplaza. Daar geven wij alle ingezamelde sportkleren en sportspullen een tweede kans! De markt is bedoeld voor Lelystedelingen die het financieel zwaar hebben. Zo maken wij het jong en oud makkelijker om te gaan sporten.

Inzamelen sportspullen

Door het inleveren van jouw sportspullen gaan we samen voor een stad waarin iedereen mee kan en mag doen! Dus loop naar de kast of garage en pak de kleding en spullen die een tweede kans verdienen. Inzamelen kan vanaf zaterdag 19 juni tot en met zaterdag 11 september 2021 bij Sportbedrijf Lelystad in Sportcentrum De Koploper (Badweg 21). Of ga naar het dichtstbijzijnde inleverpunt:

  • Atletiekvereniging Spirit tijdens trainingen (Sportpark 2)
  • Handbal Vereniging Lelystad tijdens trainingen (Sportcomplex De Rietlanden, Grietenij 22-06)
  • Roeivereniging Pontos tijdens trainingen (Griend 33-60)

In de media 

De Sportspullenbank is inmiddels ook opgepakt door diverse media. In dit item bij Omroep Flevoland vertelt Tamar Yoës Kok, buurtsportcoach Speciale Doelgroepen, er van alles over. Wil je er liever meer over lezen open dan dit artikel uit de FlevoPost.

Meer informatie

Heb je vragen? Of wil je als maatschappelijk partner een bijdrage leveren aan de Sportspullenbank? Neem dan contact op met Tamar Yoës Kok, buurtsportcoach Speciale Doelgroepen. Je kunt haar mailen via t.kok@sportbedrijf.nl of bel naar 06 13 92 07 42.

De Sportspullenbank is een initiatief van Sportbedrijf Lelystad in samenwerking met:

AV Spirit Challenge up Handbalvereniging Lelystad Roeivereniging Pontos Youth For Christ Jeugdfonds Sport & Cultuur De Pijler Jongerenwerk Lelystad