Sportspullenbank

Sportspullenbank

Pas je jouw sportkleding niet meer? Zijn de kinderen uit hun voetbalschoenen gegroeid? Is het judopak te klein? Wordt de hockeystick niet meer gebruikt? Gooi het niet weg! Geef de spullen een tweede sportieve kans en breng ze naar de Sportspullenbank.

Sportspullenbank

De Sportspullenbank zamelt goede en herbruikbare sportkleren en sportspullen in. Denk aan sportshirts, sportbroeken, schoenen, beschermers, rackets, handschoenen en alles wat je maar kunt bedenken om te kunnen sporten.

Sportspullenmarkt

Tijdens de Nationale Sportweek is er op dinsdag 21 september een Sportspullenmarkt georganiseerd in de Atolplaza. Hier zijn alle ingezamelde sportkleren en sportspullen tentoongesteld om een tweede leven te krijgen. De Sportspullenmarkt voor Lelystedelingen die het financieel zwaar hebben, heeft het aantrekkelijk gemaakt om te gaan sporten. De markt is een groot succes gebleken met maar liefst 120 bezoekers, die één of meerdere sportitems mee naar huis hebben genomen.

Daarom hebben we besloten dat de sportspullenbank in 2022 eens in de twee maanden haar deuren gaat openen voor inwoners die het financieel zwaar hebben. Door een toffe nieuwe samenwerking met Stichting Utopodium, kan de Sportspullenbank haar deuren openen in het midden van het stadscentrum (Dukaatpassage 33). De sportspullenbank is open voor inwoners met een toegangskaart op:

Datum Tijdstip
Zaterdag 12 februari 14.00 - 18.00 uur
Zaterdag 9 april 14.00 - 18.00 uur
Zaterdag 11 juni 14.00 - 18.00 uur
Vrijdag 23 september*14.30 - 16.30 uur
Zaterdag 12 november 14.00 - 18.00 uur
*extra Sportspullenbank i.v.m. NOC*NSF Nationale Sportweek. Reguliere toegangskaart is gewoon geldig.

Nog geen toegangskaart maar heb je hier wel behoefte aan? Neem dan contact op met Tamaryoës Kok: 0613920742 of t.kok@sportbedrijf.nl . Wij geven u graag een toegangskaart waarmee u meer dan welkom bent tijdens de Sportspullenbank in 2022.

Inzamelen sportspullen

Door het inleveren van jouw sportspullen gaan we samen voor een stad waarin iedereen mee kan en mag doen! Vanaf vrijdag 26 november kunnen het hele jaar door sportspullen worden ingeleverd op één van onderstaande locaties. De openingstijden van de inleverpunten zijn te vinden op de website van de aanbieder.

Inzamelpunt Adres
Sport Medisch Centrum Flevoland De Promesse 129
Atletiekvereniging Spirit LelystadSportparkweg 2
Basisschool de Sluis Binnendijk 198
Jumbo Dusselaar Jol 37-01
Sportcentrum De Koploper Badweg 21
Sportcomplex De Rietlanden Grietenij 22 06
Wijkcentrum ZuiderzeeWaddenlaan 1
Basisschool De Boeier Karveel 49 19
Zwemschool Spetter & Spatter, BuitenhofKraaienhof 2
SV Batavia'90Doggersbank 3
Balans & DansMerwede 10

 

Er kunnen elke maand nieuwe locaties worden geopend. Heb je een tip voor een nieuwe locatie bij jou in de buurt of weet je dat een openbare locatie (supermarkt/school/vereniging/overig) belangstelling heeft bij een inzamelingsbak? Neem dan contact op met Tamar Yoës Kok, buurtsportcoach Speciale doelgroepen, via  t.kok@sportbedrijf.nl of 06 13 92 07 42

In de media 

De Sportspullenbank is inmiddels ook opgepakt door diverse media. In dit item bij Omroep Flevoland vertelt Tamar Yoës Kok, buurtsportcoach Speciale Doelgroepen, er van alles over. Wil je er liever meer over lezen open dan dit artikel uit de FlevoPost. Ook heeft de FlevoPost aandacht besteed aan de eerste Sportspullenbank in 2022.

Meer informatie

Heb je vragen? Of wil je als maatschappelijk partner een bijdrage leveren aan de Sportspullenbank? Neem dan contact op met Tamar Yoës Kok, buurtsportcoach Speciale Doelgroepen. Je kunt haar mailen via t.kok@sportbedrijf.nl of bel naar 06 13 92 07 42.

De Sportspullenbank is een initiatief van Sportbedrijf Lelystad in samenwerking met:

AV Spirit Jumbo SMC FlevolandChallenge up Youth For ChristAlbert Heijn

 

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Basisschool De Sluis

Humanitas

Balans & Dans

Stichting Lelystad Vitaal Voedselbanken.nl

Spetter & Spatter

 

 

Stichting Lelystad Vitaal