Terug

Strengere maatregelen invloed op activiteiten zwembad De Koploper

Het coronavirus heeft te veel ruimte gekregen om zich opnieuw te verspreiden. Het kabinet heeft op dinsdag 13 oktober besloten dat er strengere maatregelen nodig zijn die er voor moeten zorgen dat het aantal besmettingen daalt. De strengere maatregelen hebben invloed op de activiteiten in het zwembad. Wij hebben daarom een aantal activiteiten aangepast en ook de maatregelen weer aangescherpt. Dit geldt vanaf donderdag 15 oktober en in ieder geval tot en met woensdag 28 oktober. Op woensdag 28 oktober informeren wij u opnieuw via onze website.

Algemene maatregelen

  • In het water is het weer noodzakelijk om 1,5 meter afstand te bewaren.
  • De douches zijn gesloten. Ook de kluisjes zijn niet in gebruik.
  • De kleedkamers in het zwembad mogen wel (en zijn) open (mits 1,5 meter afstand).
  • Draag een mondkapje in publieke binnenruimtes.

De nieuwste versie van onze basisregels lees je hier.

Banenzwemmen, dameszwemmen en MiVa zwemmen

In de nieuwe maatregelen geldt dat er maximaal 30 personen per zelfstandige ruimte aanwezig mogen zijn. We hebben daarom voor banenzwemmen, dameszwemmen en MiVa zwemmen een maximaal aantal per tijdsblok (1 uur) ingesteld. Het kan dus zijn dat een activiteit sneller vol is dan je gewend bent. Vooraf reserveren blijft noodzakelijk.

Specifiek voor banenzwemmen geldt dat we de openingstijden gewijzigd hebben. Het is slechts alleen mogelijk om voor 1 uur te reserveren. De aangepaste openingstijden vind je hier. Tevens is inhalen niet meer mogelijk en is er alleen eenrichtingsverkeer. De banen zijn opgedeeld in langzaam, matig en snel.

Specifiek voor MiVa zwemmen geldt dat we de openingstijden gewijzigd hebben. De aangepaste openingstijden vind je hier.

Zwemles

De zwemlessen gaan gewoon door. Ouder(s)/verzorger(s) zijn per e-mail geïnformeerd over de wijzigingen in de informatie ‘Zwemles niveau 1 – nieuwe stijl‘, ‘Zwemles niveau 2 t/m 5 – nieuwe stijl‘ en de wijzigingen in het ophalen van de kinderen na de zwemles.

Doelgroepen

In de nieuwe maatregelen geldt dat er maximaal 30 personen per zelfstandige ruimte aanwezig mogen zijn. Voor onze doelgroepen aquasporten, Senioren Fit, Zwangerschapszwemmen en Ouder & Kind zwemmen hebben we een maximaal aantal per activiteit ingesteld. Het kan dus zijn dat een activiteit sneller vol is dan u gewend bent. Vooraf reserveren blijft noodzakelijk.

Recreatief zwemmen

Vanaf donderdag 15 oktober tot en met maandag 30 november is het vooralsnog niet meer mogelijk om recreatief te zwemmen in zwembad De Koploper. Mochten de coronamaatregelen versoepelen en recreatief zwemmen daardoor eerder mogelijk is, dan melden wij dit uiteraard via onze online kanalen.

Wij begrijpen dat de strengere maatregelen voor jouw bezoek aan ons zwembad niet de leukste zijn. Maar wij zijn open en verwelkomen je graag. Zwemmen en elkaar ontmoeten, al is het op 1,5 meter afstand, is van groot belang. We hopen op jouw begrip en stellen alles in het werk voor een spetterend en plezierig bezoek aan ons zwembad.

Horeca De Inloper

De horeca in Sportcentrum De Koploper en Sportcomplex De Rietlanden is met ingang van dinsdag 29 september gesloten. We weten helaas nog niet wanneer dit weer opengaat.

Verenigingen en huurders accommodaties

De maatregelen aangaande het coronavirus en sport zijn te lezen op de website van de Rijksoverheid.

  • Alle verenigingen zijn per e-mail geïnformeerd door Esmee Smit (verenigingsondersteuner). Mail voor vragen naar e.smit@sportbedrijf.nl.
  • Alle huurders van sportaccommodaties van Sportbedrijf Lelystad zijn per e-mail geïnformeerd. Mail voor vragen naar klantenservice@sportbedrijf.nl.
Zwemles

Alle sporten in Lelystad

Nieuws

Zwemles 16 - 04 - 2021

Vakantiezwemlessen om achterstanden in te lopen

Het zwemonderwijs is gelukkig weer opgestart, maar door de coronacrisis loopt een groot aantal leerlingen wat achter. Om deze leerlingen…

Lees meer
Hulpvraag_Stichting Philadelphia 16 - 04 - 2021

Medewerkers Sportbedrijf behangen appartement

Juist nu je in coronatijd vaak thuis bent en daardoor de muren op je afkomen, is het belangrijk dat die…

Lees meer
Trimbaan heropend 13 - 04 - 2021

Opgeknapte trimbaan in Lelystad heropend

In aanwezigheid van een groot aantal leden van Batavia Swim heeft Jack Schoone, wethouder Sport en Gezondheid, zondag 11 april…

Lees meer
Beweeglessen verzorgingshuizen 31 - 03 - 2021

Verzorgingshuizen bewegen alweer 1 jaar mee

Sportbedrijf Lelystad houdt de inwoners van verzorgingshuizen ook tijdens deze lockdown in beweging. Dit dankzij de financiële bijdrage van het…

Lees meer
Werkzaamheden Trimbaan 30 - 03 - 2021

Trimbaan in Paardenbos wordt op 11 april heropend

De gemeente Lelystad en Sportbedrijf Lelystad heropenen op zondag 11 april de trimbaan in het Paardenbos. Wethouder Jack Schoone is…

Lees meer
25 - 03 - 2021

Het jaar 2020 van Sportbedrijf Lelystad

Zorgen over eigen kwetsbaarheid en die van inwoners 2020 was een jaar van hortend en stotend vooruitkomen voor Sportbedrijf Lelystad….

Lees meer
Eenzaamheid 17 - 03 - 2021

Activiteiten om eenzaamheid onder jongeren terug te dringen

Je soms eenzaam voelen is heel normaal. Veel jongeren voelen zich door de coronamaatregelen eenzamer dan normaal, doordat ze minder…

Lees meer
Zwemlesroutes 15 - 03 - 2021

Routes zwemles in beeld

Dinsdag 16 maart beginnen de zwemlessen weer. Uiteraard zijn wij hier heel blij mee, maar met de derde coronagolf op…

Lees meer
11 - 03 - 2021

Enquête over vindbaarheid wandel- en fietsroutes

Lelystad heeft een aantrekkelijke, groene buitenomgeving met een groot netwerk van fiets-, wandel-, mountainbike- en hardlooproutes. Sportbedrijf Lelystad wil deze…

Lees meer
10 - 03 - 2021

Zwembad De Koploper open voor zwemles Zwem-ABC

Goed nieuws voor kinderen tot en met 12 jaar! Ze kunnen vanaf dinsdag 16 maart 2021 weer naar zwemles in…

Lees meer