Terug

Student Jethro: “Ik wil een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het Sportbedrijf”

Studenten Jethro de Graav en Richard Spaan lopen sinds september 2020 stage bij Sportbedrijf Lelystad. Beiden vertellen graag iets meer over hun stages.

Jethro de Graav

Ik ben 24 jaar. Ik doe de opleiding sportmanagement op Windesheim in Zwolle. Momenteel zit ik in het 3e leerjaar. Naast school ben ik vooral druk bezig met sporten en voetbaltrainingen geven. Al bijna 7 jaar geef ik voetbaltraining bij VV Unicum.

Richard Spaan

Ik ben 23 jaar oud en woon in Elburg. Ik volg momenteel de opleiding Sportkunde en zit in het 3e leerjaar.

Hoe ben je terechtgekomen bij het Sportbedrijf?

Jethro de Graav
Via Maurice Leeser (Directeur-Bestuurder van het sportbedrijf) en Ryan de Waal (mede-stagiair) ben ik in contact gekomen met Kim van Dijk. Die mij vervolgens de mogelijkheid heeft gegeven om mijn stage hier te lopen.

Richard Spaan
Ik train veel in de sporthal van Sportcentrum De Koploper en zo ben ik ook terechtgekomen bij het Sportbedrijf. Toen ik op zoek moest gaan naar een stage, ben ik gelijk gaan informeren of ze hier nog stagiaires zochten. Na een positief gesprek en een fijne eerste indruk ben ik dan ook met plezier aan de slag gegaan bij het Sportbedrijf.

Kun je kort vertellen wat je gaat doen als stageopdracht bij de afdeling Sport, Bewegen & Vitaliteit?

Jethro de Graav
Ik maak een stadsscan van Lelystad op het gebied van sport- en speelfaciliteiten in de openbare ruimte (inclusief bijbehorende activiteiten).

Richard Spaan
Ik doe een onderzoek onder alle verzorgingstehuizen om te achterhalen welke behoeftes er zijn op het gebied van bewegen. Hierbij ga ik dus kijken hoe de verzorgingstehuizen een beweegaanbod kunnen aanbieden, zodat het bewegen interessanter en wellicht ook leuker wordt voor de ouderen in deze verzorgingstehuizen.

Hoe ver ben je hier nu mee en hoop je te zijn als je stage is afgelopen in januari?

Jethro de Graav
Momenteel ben ik druk bezig met deskresearch. Ik hoop in januari een duidelijk beeld te hebben gegeven over de openbare ruimte en de beweegmogelijkheden. Verder hoop ik door middel van mijn onderzoek het Sportbedrijf adviezen te geven voor de ontwikkeling.

Richard Spaan
Momenteel ben ik nog in de beginfase van mijn onderzoek en probeer ik een goede basis te leggen om straks grote stappen te kunnen maken. Aan het einde van mijn stageperiode hoop ik een bruikbaar onderzoeksrapport af te leveren waar het Sportbedrijf in de toekomst mee aan de slag kan.

Hoe ervaar jij je stage (tot nu toe) binnen het Sportbedrijf en met name binnen de afdeling Sport, Bewegen & Vitaliteit?

Jethro de Graav
Ik ben zeer tevreden over de begeleiding die ik tot nu toe krijg. De omstandigheden omtrent het virus zijn niet aangenaam, maar ik kan tot nu toe wel uit de voeten met de aanpassingen.

Richard Spaan
Tot nu toe merk ik dat de sfeer mij enorm aanspreekt binnen het Sportbedrijf. Op de afdeling Sport, Bewegen & Vitaliteit kan ik lekker mijn gang gaan en word ik losgelaten. Wel kan ik altijd vragen stellen en hulp vragen waar nodig. Het is wel wennen om veel vanuit huis te werken, maar ook dit stimuleert om dan juist de draad op te pakken en mijn weektaken af te krijgen.

Hoe zie jij je toekomst voor je binnen het Sportbedrijf?

Jethro de Graav
Ik hoop ten eerste een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het Sportbedrijf door middel van mijn onderzoek. Verder zou ik het geweldig vinden om in de toekomst te mogen werken bij het Sportbedrijf om zo een bijdrage te leveren aan sport en bewegen binnen de gemeente Lelystad.

Richard Spaan
Ik hoop vooral mijn stage goed af te ronden en meer collega’s te leren kennen. Ik vind het namelijk supergezellig om mensen te leren kennen. Daarnaast ben ik in mijn vrije tijd al veel in Sportcentrum De Koploper te vinden, dus zal ik ook buiten de gebruikelijke uren veel collega’s tegenkomen. Wat de verdere toekomst brengt kan ik natuurlijk niet zeggen, maar ik hoop mijn stage goed te kunnen voltooien en daarna zie ik wel wat er op mijn pad komt.

 

Stage bij Sportbedrijf Lelystad

Alle sporten in Lelystad

Nieuws

Bewegen voor Iedereen 20 - 11 - 2020

Sportbedrijf Lelystad stimuleert kinderen in achterstandswijken om te gaan sporten en bewegen

Sportbedrijf Lelystad is begonnen met het project Bewegen voor Iedereen. Kinderen van 5 tot en met 13 jaar uit achterstandswijken…

Lees meer
Zwemles 18 - 11 - 2020

Zwembad De Koploper weer open vanaf donderdag 19 november

Goed nieuws! Na de sluitingsperiode van donderdag 5 november tot en met woensdag 18 november mogen de zwembaden vanaf donderdag…

Lees meer
14 - 11 - 2020

Online reserveren voor zwembadactiviteiten van start

Het geeft ons een positief gevoel om te weten dat het aantal coronabesmettingen terugloopt. De tijdelijke verzwaring van de gedeeltelijke…

Lees meer
Stagiaire Amber 13 - 11 - 2020

Stagiaire Amber: “Ik ben met open armen ontvangen en er heerst een fijne sfeer”

Mijn naam is Amber Hildebrand en ik ben 19 jaar. Ik ben geboren in Hilversum en woon hier nu nog…

Lees meer
Aurélio Rubano 10 - 11 - 2020

Winnaar prijs Nationale Sportweek 2020 bekend

Aurélio Rubano is de winnaar geworden van de Nationale Sportweek actie. Hij heeft een waardecheque ter waarde van € 200,-…

Lees meer
Vacature 08 - 11 - 2020

Vacature Verenigingsondersteuner

Wil jij samen met sportverenigingen een team vormen? Is een rol als spin-in-het-web je op het lijf geschreven? En word…

Lees meer
Banenzwemmen in De Koploper 04 - 11 - 2020

Nieuwe maatregelen: zwembad De Koploper gesloten

Op dinsdag 3 november hebben minister-president Mark Rutte en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Hugo de Jonge in een…

Lees meer
Vuist 03 - 11 - 2020

Bijeenkomst om vuist te maken tegen grensoverschrijdend gedrag in de sport

Sportbedrijf Lelystad organiseert op dinsdag 24 november een online bijeenkomst van 19.00 tot 21.00 uur over grensoverschrijdend gedrag in de…

Lees meer
Scholierensport 30 - 10 - 2020

Help ons mee Scholierensport succesvoller te maken

Sportbedrijf Lelystad onderzoekt hoe er zoveel mogelijk kinderen mee kunnen doen aan Scholierensport. Kinderen van het basis-, voortgezet en speciaal…

Lees meer
Batavia Swim 28 - 10 - 2020

Batavia Swim zwemt met de stroom mee in coronatijd

Online overleggen, alle mogelijkheden afwegen, keuzes maken en de leden informeren. Het bestuur van wedstrijdzwemvereniging Batavia Swim is er sinds…

Lees meer