Summer's Cool 2022

Summer’s Cool

De afdeling Sport, Bewegen & Vitaliteit van Sportbedrijf Lelystad organiseert in samenwerking met haar partners Kubus, Welzijn Lelystad en FlevoMeer Bibliotheek elk jaar Summer’s Cool. Summer’s Cool is een leuk en avontuurlijk 5-daagsprogramma voor jongens en meiden die vanwege de financiële situatie thuis niet op vakantie kunnen gaan. Onder deskundige begeleiding van de verschillende organisaties maken de jongens en meiden kennis met sportieve, culturele en educatieve activiteiten.

Elk jaar heeft Summer’s Cool een nieuw thema, in 2022 is dat ‘Zoek de verbinding’. We laten zien dat je samen meer voor elkaar krijgt dan alleen. Summer’s Cool wordt al meer dan 10 jaar georganiseerd en de deelnemers zijn elk jaar weer erg enthousiast na een week vol activiteiten, nieuwe dingen leren en nieuwe vriendschappen opdoen. Dat wat zij geleerd hebben, kunnen zij in hun schooltijd en verdere leven blijven toepassen, wat hun zelfvertrouwen en hun kansen vergroot.

Sport, spel en inspiratie
Het activiteitenprogramma wordt dit jaar georganiseerd voor kinderen van 7 t/m 9 jaar en 10 t/m 12 jaar. Voor iedere doelgroep bestaat de programmering uit sportieve, culturele en educatieve activiteiten die aansluiten bij de verschillende leeftijden. Vanuit de startplek MFA Atolplaza of Sportcomplex De Rietlanden gaan de deelnemers onder begeleiding van de organisatie naar de verschillende activiteiten in de stad, zoals trampolinespringen, workshops bij FlevoMeer Bibliotheek en Kubus Lelystad en zwemmen in Zwembad De Koploper.

Inschrijven
De inschrijving voor Summer’s Cool gaat dit jaar via Sport in Lelystad. Nadat je je hebt aangemeld krijg je een mail waarin wordt gevraagd naar aanvullende gegevens. Pas als je die aan ons door hebt gegeven is de inschrijving definitief.

Resultaten
Summer’s Cool 2021 had een recordaantal deelnemers. We kijken met een zeer goed gevoel terug op deze editie. Hier vind je een overzicht van de belangrijkste conclusies.

Samenwerking
Samenwerken in de stad is onmisbaar. Partners in de stad spelen een belangrijke rol bij de organisatie van Summer’s Cool. Zo werken we al jaren samen met Kubus en FlevoMeer Bibliotheek.

 

 

Welzijn Lelystad FlevoMeer bibliotheek Kubus