Summer's Cool 2021

Summer’s Cool

Sportbedrijf Lelystad vindt het belangrijk dat iedere inwoner vitaal is, plezier heeft en zich kan ontwikkelen. Dat geldt dus ook bijvoorbeeld voor kinderen die vanwege een tekort aan financiële middelen niet op vakantie kunnen gaan. Voor deze groep organiseren wij elk jaar Summer’s cool. Tijdens deze vakantieweken voor kinderen van 7 t/m 18 jaar zijn er educatieve, sportieve en creatieve activiteiten.

Summer’s Cool 2021 

De afdeling Sport,  Bewegen & vitaliteit van Sportbedrijf Lelystad organiseert in samenwerking met haar partners De Kubus, FlevoMeer Bibliotheek en Welzijn Lelystad Jongerenwerk dit jaar maar liefst 4 weken Summer’s Cool! Summer’s Cool is een leuk en avontuurlijk 5-daagsprogramma voor jongens en meiden die vanwege de financiële situatie thuis niet op vakantie kunnen gaan. Onder deskundige begeleiding van de verschillende organisaties gaan de jongens en meiden kennismaken met sportieve, culturele en educatieve activiteiten.

Thema

Elk jaar wordt er een thema gekozen, het thema van dit jaar is ‘Ontdek je toekomst’. De activiteiten zullen worden gebaseerd op educatie, cultuur en sport. Summer’s Cool 2021 is mogelijk dankzij de bijdrage van gemeente Lelystad, de provincie Flevoland, Albert Heijn Voorhof en Welzijn Lelystad. Dit jaar is al het 14e jaar van Summer’s Cool en deelnemers zijn elk jaar weer erg enthousiast na een week vol activiteiten, nieuwe dingen leren en nieuwe vriendschappen opdoen. Dat wat zij geleerd hebben, kunnen zij in hun schooltijd en verdere leven blijven toepassen, wat hun zelfvertrouwen en hun kansen vergroot.

Wat en wanneer?

Summer’s Cool is er dit jaar voor deze vier leeftijdsgroepen

 • 7 tot en met 9 jaar (19-23 juli en 26-30 juli)
  • De week van 26 t/m 30 juli is vol
 • 10 tot en met 12 jaar (26-30 juli en 2-6 augustus)
  • De week van 26 t/m 30 juli is vol
 • 13 tot en met 15 jaar (9-13 augustus)
 • 16 tot en met 18 jaar (9-13 augustus)

Elke dag zijn er leuke, sportieve en educatie activiteiten zoals:

 • Een bezoek aan de brandweer
 • Dans, theater en activiteiten)
 • Real Life Gaming
 • Trampolinespringen bij Jumpsquare Lelystad

Twee groepen, dus ook twee startlocaties

Summer’s Cool begint iedere dag om 09.15 uur en de dag eindigt om 16.00 uur. Behalve op vrijdag, dan sluiten we de week af om 13.00 uur. Nieuw dit jaar is dus dat er twee groepen per week zijn. De ene groep verzamelt iedere dag bij MFA Atolplaza (de Schor 1), de andere groep bij de parkeerplaats van OSG de Rietlanden (Grietenij 22-02).

Inschrijven

Inschrijven voor Summer’s Cool kan via mail naar Frank van Deventer: f.vandeventer@sportbedrijf.nl.

 

Welzijn Lelystad FlevoMeer bibliotheek Kubus