Terug

Vacature manager Exploitatie Sportaccommodaties

Ga jij als manager geen enkele uitdaging uit de weg? Spring jij graag in het diepe? En heb jij een frisse blik op het exploiteren van verschillende binnen- en buitensportaccommodaties? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wij zijn per direct op zoek naar een sportieve en resultaatgerichte manager Exploitatie Sportaccommodaties voor 36 uur per week.

Waar werk je aan?
De impact en kracht van sport en bewegen is groot. Het op een effectieve wijze exploiteren van de verschillende sportaccommodaties van het Sportbedrijf is hierbij van groot belang. Jij zorgt voor een optimale bezetting van onze sportaccommodaties met een op de Lelystadse inwoner afgestemd sport- en beweegaanbod. Ook ben je in staat om nieuw aanbod of producten te ontwikkelen en te implementeren. Natuurlijk doe je dit niet alleen. Samen met de coördinatoren en een bad vol collega’s duik je samen in het diepe om de gestelde afdelingsdoelen te behalen. Met jouw team draag jij bij aan het doel van het Sportbedrijf: de Lelystadse inwoner stimuleren om in beweging te komen en te blijven!

Hoe doe je dat?

 • Je ontwikkelt en implementeert beleid om tot een effectieve en rendabele exploitatie te komen van onze eigen sportaccommodaties.
 • Samen met jouw team, bestaande uit drie coördinatoren Zwembaden, Klantenservice en Horeca, zorg je dat alle medewerkers van deze afdelingen met plezier en energie werken.
 • Je zorgt voor proactieve en betrokken medewerkers. Ze weten wat ze aan je hebben, welke taken en verantwoordelijkheden zij hebben en wat zij moeten doen om de afdelingsresultaten te behalen.
 • Bij jou zijn de woorden samen en werken onlosmakelijk met elkaar verbonden. Je werkt samen met jouw team en het Managementteam. Ook win je advies in bij onze coördinator Communicatie & Marketing en vertaalt de medewerker Communicatie jouw product of dienst in spetterende woorden en beelden naar de Lelystadse inwoner.

Wat vinden wij belangrijk?
Je bent ondernemend en resultaatgericht en gaat geen enkele uitdaging uit de weg. Je weet cijfers en resultaten in één oogopslag te lezen en daar direct actie op te nemen. Trends en ontwikkelingen hou je nauwlettend in de gaten om snel in te springen op wensen en behoeften van de Lelystadse inwoner. Je hebt een scherpe en kritische blik op de interne en externe wereld. Met jouw positieve en inspirerende wijze van communiceren weet jij het beste uit de teams te halen.

Daarnaast heb jij:

 • aantoonbare ervaring in het aansturen van teams;
 • kennis en ervaring met personeelsbeleid en financieel management;
 • kennis van de leisure-, vrije tijd- en sportbranche;
 • hbo-werk- en denkniveau (bij voorkeur met een bedrijfskundige achtergrond);
 • een goede beheersing van de Nederlandse taal, zowel in woord en geschrift;
 • een mentaliteit die verder gaat dan van 9 tot 5.

Om in ons team te passen en om met onze organisatie de sprong voorwaarts te maken, ben jij:

 • communicatief sterk en sociaal vaardig;
 • analytisch en oplossingsgericht;
 • sportief en enthousiast.

Wat krijg je bij ons?
Naast leuke collega’s en een uitdagend werkveld kun je gratis zwemmen, fitnessen en squashen en krijg je wekelijks echte arbeidsvitaminen van ons. Daarnaast ontvang je een laptop en mobiele telefoon en heb je bij ons de mogelijkheid om hybride te werken. De functie valt in salarisschaal 11 van de cao Vermo (maximaal € 5.599). Ook ontvang je vakantiegeld én 8,33% eindejaarsuitkering. Wij bieden een aanstelling voor de duur van een jaar, met mogelijkheid tot verlenging.

Ben jij op zoek naar ons?
Stuur dan jouw motivatie en curriculum vitae uiterlijk zondag 29 januari 2023 naar Rita van Wenum, per e-mail r.vanwenum@sportbedrijf.nl, onder vermelding van ‘Vacature manager Exploitatie Sportaccommodaties’. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Wil je graag eerst meer weten over Sportbedrijf Lelystad of de functie? Bel dan met Eelco Derks, directeur-bestuurder, op telefoonnummer 06 57 79 92 71.

Over ons
Lelystad is een van de jongste woongemeenten in Nederland. Op de grens van land en water is Lelystad een aantrekkelijke stad om te wonen, op te groeien én vrije tijd door te brengen. Vrije tijd die op verschillende manieren besteed kan worden. Sport en bewegen zijn daar goede voorbeelden van. Sportbedrijf Lelystad is namens de gemeente Lelystad verantwoordelijk voor het sport- en beweegbeleid. Al meer dan 20 jaar bouwen wij mee aan een vitale stad. Een stad waarin sport, bewegen en vitaliteit de norm zijn. Waar sport voor iedereen zichtbaar én bereikbaar is.

We hebben drie belangrijke kerntaken in en voor Lelystad:

 1. De eerste taak is het beheren, exploiteren en onderhouden van bijna alle binnen- en buitensportvoorzieningen. Denk aan Sportcentrum De Koploper met vijf verschillende zwembaden en een buiten waterspeeltuin.
 2. Onze tweede taak is inwoners stimuleren om te gaan sporten en bewegen of in beweging te blijven. Wij organiseren sportieve activiteiten voor inwoners van alle leeftijden. Ook zorgen we samen met partners voor de ontwikkeling en uitvoering van sport- en beweegprogramma’s in de stad die een bijdrage leveren aan diverse maatschappelijke vraagstukken, zoals armoede, eenzaamheid en gebrek aan sociale cohesie.
 3. Als derde taak versterken en ondersteunen we sportverenigingen en andere sport- en beweegaanbieders. Wij helpen ze bijvoorbeeld de financiën gezond te houden en organiseren kennisbijeenkomsten. Zij vormen tenslotte het sportieve hart van de stad.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Alle sporten in Lelystad

Nieuws

19 - 01 - 2023

Lelystad krijgt met District Atol een ontmoetingsplek voor jongeren

Sportbedrijf Lelystad en Welzijn Lelystad jongerenwerk openen op woensdag 8 februari een ontmoetingsplek waar jongeren kennismaken met sport en bewegen…

Lees meer
Vacature 12 - 01 - 2023

Vacature zwemonderwijzer

Leren zwemmen in een waterrijke stad als Lelystad is van groot belang! Wil jij daar jouw bijdrage aan leveren? En samen…

Lees meer
Vacature 12 - 01 - 2023

Vacature groepslesdocent (aquasport & zwemles)

Ben jij energiek? Sta jij graag voor een groep? Niet bang om nat te worden? En breng jij iedereen in…

Lees meer
Vacature 12 - 01 - 2023

Vacature toezichthouder(s)

Werken bij het leukste zwembad van Flevoland? Sta jij graag langs de badrand? Wil jij onze gasten een dag spetterplezier laten…

Lees meer
12 - 01 - 2023

Vacature manager Exploitatie Sportaccommodaties

Ga jij als manager geen enkele uitdaging uit de weg? Spring jij graag in het diepe? En heb jij een…

Lees meer
12 - 01 - 2023

Vacature bestuurs- en directiesecretaresse

Zet jij altijd het laatste puntje op de i? Weet jij als geen ander wanneer de directeur-bestuurder ondersteuning nodig heeft?…

Lees meer
Sportverkiezingen 11 - 01 - 2023

Sportbedrijf Lelystad zoekt Lelystadse sportkampioenen

Veel Lelystadse sporters hebben in 2022 bijzondere sportprestaties geleverd en verdienen het om in de ‘sportlight’ gezet te worden. Daarom…

Lees meer
Bewegen op Maat 21 - 12 - 2022

Zorgsector vindt steeds beter weg naar Bewegen op Maat (+)

Steeds meer inwoners met een chronische aandoening worden door organisaties in de zorgsector doorverwezen naar ‘Bewegen op Maat (+)’. Dit…

Lees meer
hier de 20 - 12 - 2022

Zo hebben wij Lelystad bereikt tijdens de Nationale Sportweek

Bijna 3.000 Lelystadse kinderen kwamen tijdens schooltijden in beweging, ruim 300 inwoners schreven zich in voor een activiteit via Sport…

Lees meer
Volwassenfonds 19 - 12 - 2022

Volwassenenfonds Sport & Cultuur Lelystad verlengd

Het succesvolle Volwassenenfonds Sport & Cultuur in Lelystad wordt verlengd. De pilot, die 1 juni dit jaar is gestart, heeft…

Lees meer