Terug

Zwembad De Koploper vanaf maandag 18 mei geleidelijk open

Laatst bijgewerkt: maandag 29 juni om 11.00 uur

Iedereen staat te trappelen om weer te genieten in het zwembad! Vanaf maandag 18 mei is zwembad De Koploper weer open. Maar nog niet tegelijkertijd voor iedereen. En volgens nieuwe regels.

We richten ons zwembad optimaal in voor jong en oud. Daarom starten we geleidelijk op met onze activiteiten. We hebben tenslotte te maken met nieuwe regels, nieuwe bezoekersstromen en een nieuwe wijze van met elkaar omgaan. Door gefaseerd het zwembad open te stellen, bieden wij zo onze bezoekers, naast veel zwemplezier, optimale comfort en veiligheid.  We gaan dus stap voor stap ‘De Koploper nieuwe stijl’ vormgeven.

  • Onze basisregels voor een bezoek aan zwembad De Koploper en meer informatie voor jouw activiteit lees je op onze pagina  ‘coronaregels en informatie‘.
  • Voor veel activiteiten is vooraf online reserveren noodzakelijk via jouw Sportbedrijf-account. Dit kan tot en met 7 dagen vooruit. Hoe je dit doet, lees je ook op onze pagina ‘coronaregels en informatie‘.

Onze bereikbaarheid van de klantenservice: normaal gesproken hanteren wij een reactietermijn van drie werkdagen voor het beantwoorden van e-mailberichten. Door de vele vragen en verzoeken is deze reactietermijn helaas niet mogelijk en duurt het beantwoorden van uw e-mailbericht langer dan u van ons gewend bent. Onze excuses voor het ongemak.

Vanaf zondag 5 juli: recreatief zwemmen voor volwassenen

Vanaf zondag 5 juli is het ook weer mogelijk voor volwassenen om recreatief te komen zwemmen! We hebben daarom ook onze openingstijden voor recreatief zwemmen uitgebreid. Vooraf reserveren is niet nodig. Lees alles in ons nieuwsbericht: Versoepeling coronamaatregen opent veel ‘zwembaddeuren’ in de zomervakantie. Je kunt ook voordelig een zomerabonnement aanschaffen voor recreatief zwemmen: 6 weken lang onbeperkt zwemmen tegen een scherp tarief. Op onze pagina over het zomerabonnement lees je meer informatie.

Vanaf woensdag 1 juli: klimmen

Vanaf woensdag 1 juli is het weer mogelijk om te klimmen in Sportcentrum De Koploper. Reserveren kan telefonisch via (0320) 285 385. Lees voor jouw bezoek aan de klimmuur onze basisregels.

Vanaf maandag 22 juni: zwemles niveau 1

Vanaf maandag 22 juni starten de zwemlessen voor niveau 1 (ook de privézwemlessen voor niveau 1). Ouder(s) of verzorger(s) zijn inmiddels per e-mail geïnformeerd. Voor je komst naar de zwemles gelden wel andere regels. Deze lees je na op onze pagina: coronaregels en informatie.

Vanaf maandag 8 juni: Senioren Fit (Power), MiVa zwemmen en zwangerschapszwemmen

Vanaf maandag 8 juni starten de activiteiten Senioren Fit (Power), Minder Valide zwemmen, zwangerschapszwemmen en privézwemlessen niveau 2, 3, 4 en 5. Online reserveren is voor deze activiteiten (excl. privézwemlessen) ook noodzakelijk. Dit kan via jouw persoonlijke Sportbedrijf-account tot en met 7 dagen vooruit.

Lees via de link ‘reserveren voor Senioren Fit‘ of de link ‘reserveren voor MiVa zwemmen‘ of de link ‘reserveren voor zwangerschapszwemmen‘ hoe je dit kunt doen. Onze openingstijden vind je op op de pagina van Sportcentrum De Koploper.

Vanaf zaterdag 6 juni: recreatief zwemmen

Het recreatief zwemmen wordt vanaf zaterdag 6 juni weer opgestart. In eerste instantie zijn vanwege de coronamaatregelen alleen kinderen van 7 tot en met 12 jaar met zwemdiploma A welkom. Tot aan de zomervakantie is recreatief zwemmen alleen op zaterdag van 15.00 tot 17.00 uur en op zondag van 12.30 tot 17.00 uur. Op beide dagen is de waterspeeltuin ook geopend. Koop hier je kaartje. In de zomervakantie kunnen kinderen in deze leeftijdsgroep weer 7 dagen per week recreatief zwemmen. Om dit heel voordelig te doen hebben wij dit jaar een zomerabonnement. Voor slechts € 26,50 zwem je de hele vakantie onbeperkt.

Vanaf dinsdag 2 juni: aquasporten (alle tijden), Ouder & Kind zwemmen en zwemles niveau 2

In de derde fase (vanaf dinsdag 2 juni) gaan de reguliere openingstijden voor het aquasporten weer in. Let op: vooraf reserveren blijft noodzakelijk.
Daarnaast starten de lessen van het Ouder & Kind zwemmen. Ook voor deze activiteit geldt dat vooraf reserveren noodzakelijk is. Dit kan via je persoonlijke Sportbedrijf-account tot en met 7 dagen vooruit. Hoe je dat precies doet, lees je hier. Tevens starten in deze fase de zwemlessen voor kinderen van niveau 2. Per e-mail zijn ouder(s)/verzorger(s) hierover geïnformeerd. Tot slot starten we ook het recreatief zwemmen weer gefaseerd op vanaf zaterdag 6 juni. Meer informatie lees je ons nieuwsbericht.

Vanaf maandag 25 mei: aquasporten (avond) en zwemles tieners & volwassenen

In de tweede fase (vanaf maandag 25 mei) zijn wij open voor aquasporten en zwemles voor tieners & volwassenen (niveau 2, 3, 4, 5 en zwemvaardigheid). Dit geldt tot en met maandag 1 juni alleen voor de aquasporten in de avond. Een belangrijke wijziging voor het aquasporten is dat vooraf reserveren noodzakelijk is. Dit kan via je persoonlijke Sportbedrijf-account tot en met 7 dagen vooruit. Hoe je dat precies doet, lees je hier.

Vanaf maandag 18 mei: banenzwemmen, dameszwemmen en zwemles voor kinderen (niveau 3 en hoger)

In de eerste fase gaan wij open voor banenzwemmen, dameszwemmen en zwemles voor kinderen in niveau 3, niveau 4, niveau 5 en zwemvaardigheid. Ook de kinderen vanuit de afzwemgroep van maart duiken vanaf maandag 18 mei weer in het water.

Een belangrijke wijziging voor het banenzwemmen en het dameszwemmen is dat vooraf reserveren nodig is. Dit kan via je persoonlijke Sportbedrijf-account tot en met 7 dagen vooruit. Hoe je dat precies doet, lees je hier.

Overige activiteiten in De Koploper

Voor alle overige activiteiten geldt dat wij helaas nog niet weten wanneer deze starten. Dit geldt voor:

  • Borstcrawlcursussen (na de zomervakantie)
  • Fit & Vitaal (na de zomervakantie)
  • Klimmen

We doen dit samen

We hopen dat je begrip hebt voor de keuzes die wij maken. Ze zijn in het belang van al onze bezoekers en onze medewerkers. Heb je een tip? Vertel het één van onze medewerkers of vul ons digitale contactformulier in.

Restaurant De Inloper

Tot en met zaterdag 30 mei (vanwege Pinksteren) is restaurant De Inloper uitsluitend geopend voor afhalen. Denk aan een kop koffie of thee to go. Tot en met 30 mei is het alleen toegestaan buiten De Koploper  te eten of drinken. Vanaf dinsdag 2 juni zijn we open voor maximaal 30 personen in het restaurant. De openingstijden variëren de komende weken en staan vermeld op de pagina van restaurant De Inloper.

Zwemles

Alle sporten in Lelystad

Nieuws

Zwemles 16 - 04 - 2021

Vakantiezwemlessen om achterstanden in te lopen

Het zwemonderwijs is gelukkig weer opgestart, maar door de coronacrisis loopt een groot aantal leerlingen wat achter. Om deze leerlingen…

Lees meer
Hulpvraag_Stichting Philadelphia 16 - 04 - 2021

Medewerkers Sportbedrijf behangen appartement

Juist nu je in coronatijd vaak thuis bent en daardoor de muren op je afkomen, is het belangrijk dat die…

Lees meer
Trimbaan heropend 13 - 04 - 2021

Opgeknapte trimbaan in Lelystad heropend

In aanwezigheid van een groot aantal leden van Batavia Swim heeft Jack Schoone, wethouder Sport en Gezondheid, zondag 11 april…

Lees meer
Beweeglessen verzorgingshuizen 31 - 03 - 2021

Verzorgingshuizen bewegen alweer 1 jaar mee

Sportbedrijf Lelystad houdt de inwoners van verzorgingshuizen ook tijdens deze lockdown in beweging. Dit dankzij de financiële bijdrage van het…

Lees meer
Werkzaamheden Trimbaan 30 - 03 - 2021

Trimbaan in Paardenbos wordt op 11 april heropend

De gemeente Lelystad en Sportbedrijf Lelystad heropenen op zondag 11 april de trimbaan in het Paardenbos. Wethouder Jack Schoone is…

Lees meer
25 - 03 - 2021

Het jaar 2020 van Sportbedrijf Lelystad

Zorgen over eigen kwetsbaarheid en die van inwoners 2020 was een jaar van hortend en stotend vooruitkomen voor Sportbedrijf Lelystad….

Lees meer
Eenzaamheid 17 - 03 - 2021

Activiteiten om eenzaamheid onder jongeren terug te dringen

Je soms eenzaam voelen is heel normaal. Veel jongeren voelen zich door de coronamaatregelen eenzamer dan normaal, doordat ze minder…

Lees meer
Zwemlesroutes 15 - 03 - 2021

Routes zwemles in beeld

Dinsdag 16 maart beginnen de zwemlessen weer. Uiteraard zijn wij hier heel blij mee, maar met de derde coronagolf op…

Lees meer
11 - 03 - 2021

Enquête over vindbaarheid wandel- en fietsroutes

Lelystad heeft een aantrekkelijke, groene buitenomgeving met een groot netwerk van fiets-, wandel-, mountainbike- en hardlooproutes. Sportbedrijf Lelystad wil deze…

Lees meer
10 - 03 - 2021

Zwembad De Koploper open voor zwemles Zwem-ABC

Goed nieuws voor kinderen tot en met 12 jaar! Ze kunnen vanaf dinsdag 16 maart 2021 weer naar zwemles in…

Lees meer