Terug

Zwembad De Koploper vanaf maandag 18 mei geleidelijk open

Laatst bijgewerkt: maandag 29 juni om 11.00 uur

Iedereen staat te trappelen om weer te genieten in het zwembad! Vanaf maandag 18 mei is zwembad De Koploper weer open. Maar nog niet tegelijkertijd voor iedereen. En volgens nieuwe regels.

We richten ons zwembad optimaal in voor jong en oud. Daarom starten we geleidelijk op met onze activiteiten. We hebben tenslotte te maken met nieuwe regels, nieuwe bezoekersstromen en een nieuwe wijze van met elkaar omgaan. Door gefaseerd het zwembad open te stellen, bieden wij zo onze bezoekers, naast veel zwemplezier, optimale comfort en veiligheid.  We gaan dus stap voor stap ‘De Koploper nieuwe stijl’ vormgeven.

  • Onze basisregels voor een bezoek aan zwembad De Koploper en meer informatie voor jouw activiteit lees je op onze pagina  ‘coronaregels en informatie‘.
  • Voor veel activiteiten is vooraf online reserveren noodzakelijk via jouw Sportbedrijf-account. Dit kan tot en met 7 dagen vooruit. Hoe je dit doet, lees je ook op onze pagina ‘coronaregels en informatie‘.

Onze bereikbaarheid van de klantenservice: normaal gesproken hanteren wij een reactietermijn van drie werkdagen voor het beantwoorden van e-mailberichten. Door de vele vragen en verzoeken is deze reactietermijn helaas niet mogelijk en duurt het beantwoorden van uw e-mailbericht langer dan u van ons gewend bent. Onze excuses voor het ongemak.

Vanaf zondag 5 juli: recreatief zwemmen voor volwassenen

Vanaf zondag 5 juli is het ook weer mogelijk voor volwassenen om recreatief te komen zwemmen! We hebben daarom ook onze openingstijden voor recreatief zwemmen uitgebreid. Vooraf reserveren is niet nodig. Lees alles in ons nieuwsbericht: Versoepeling coronamaatregen opent veel ‘zwembaddeuren’ in de zomervakantie. Je kunt ook voordelig een zomerabonnement aanschaffen voor recreatief zwemmen: 6 weken lang onbeperkt zwemmen tegen een scherp tarief. Op onze pagina over het zomerabonnement lees je meer informatie.

Vanaf woensdag 1 juli: klimmen

Vanaf woensdag 1 juli is het weer mogelijk om te klimmen in Sportcentrum De Koploper. Reserveren kan telefonisch via (0320) 285 385. Lees voor jouw bezoek aan de klimmuur onze basisregels.

Vanaf maandag 22 juni: zwemles niveau 1

Vanaf maandag 22 juni starten de zwemlessen voor niveau 1 (ook de privézwemlessen voor niveau 1). Ouder(s) of verzorger(s) zijn inmiddels per e-mail geïnformeerd. Voor je komst naar de zwemles gelden wel andere regels. Deze lees je na op onze pagina: coronaregels en informatie.

Vanaf maandag 8 juni: Senioren Fit (Power), MiVa zwemmen en zwangerschapszwemmen

Vanaf maandag 8 juni starten de activiteiten Senioren Fit (Power), Minder Valide zwemmen, zwangerschapszwemmen en privézwemlessen niveau 2, 3, 4 en 5. Online reserveren is voor deze activiteiten (excl. privézwemlessen) ook noodzakelijk. Dit kan via jouw persoonlijke Sportbedrijf-account tot en met 7 dagen vooruit.

Lees via de link ‘reserveren voor Senioren Fit‘ of de link ‘reserveren voor MiVa zwemmen‘ of de link ‘reserveren voor zwangerschapszwemmen‘ hoe je dit kunt doen. Onze openingstijden vind je op op de pagina van Sportcentrum De Koploper.

Vanaf zaterdag 6 juni: recreatief zwemmen

Het recreatief zwemmen wordt vanaf zaterdag 6 juni weer opgestart. In eerste instantie zijn vanwege de coronamaatregelen alleen kinderen van 7 tot en met 12 jaar met zwemdiploma A welkom. Tot aan de zomervakantie is recreatief zwemmen alleen op zaterdag van 15.00 tot 17.00 uur en op zondag van 12.30 tot 17.00 uur. Op beide dagen is de waterspeeltuin ook geopend. Koop hier je kaartje. In de zomervakantie kunnen kinderen in deze leeftijdsgroep weer 7 dagen per week recreatief zwemmen. Om dit heel voordelig te doen hebben wij dit jaar een zomerabonnement. Voor slechts € 26,50 zwem je de hele vakantie onbeperkt.

Vanaf dinsdag 2 juni: aquasporten (alle tijden), Ouder & Kind zwemmen en zwemles niveau 2

In de derde fase (vanaf dinsdag 2 juni) gaan de reguliere openingstijden voor het aquasporten weer in. Let op: vooraf reserveren blijft noodzakelijk.
Daarnaast starten de lessen van het Ouder & Kind zwemmen. Ook voor deze activiteit geldt dat vooraf reserveren noodzakelijk is. Dit kan via je persoonlijke Sportbedrijf-account tot en met 7 dagen vooruit. Hoe je dat precies doet, lees je hier. Tevens starten in deze fase de zwemlessen voor kinderen van niveau 2. Per e-mail zijn ouder(s)/verzorger(s) hierover geïnformeerd. Tot slot starten we ook het recreatief zwemmen weer gefaseerd op vanaf zaterdag 6 juni. Meer informatie lees je ons nieuwsbericht.

Vanaf maandag 25 mei: aquasporten (avond) en zwemles tieners & volwassenen

In de tweede fase (vanaf maandag 25 mei) zijn wij open voor aquasporten en zwemles voor tieners & volwassenen (niveau 2, 3, 4, 5 en zwemvaardigheid). Dit geldt tot en met maandag 1 juni alleen voor de aquasporten in de avond. Een belangrijke wijziging voor het aquasporten is dat vooraf reserveren noodzakelijk is. Dit kan via je persoonlijke Sportbedrijf-account tot en met 7 dagen vooruit. Hoe je dat precies doet, lees je hier.

Vanaf maandag 18 mei: banenzwemmen, dameszwemmen en zwemles voor kinderen (niveau 3 en hoger)

In de eerste fase gaan wij open voor banenzwemmen, dameszwemmen en zwemles voor kinderen in niveau 3, niveau 4, niveau 5 en zwemvaardigheid. Ook de kinderen vanuit de afzwemgroep van maart duiken vanaf maandag 18 mei weer in het water.

Een belangrijke wijziging voor het banenzwemmen en het dameszwemmen is dat vooraf reserveren nodig is. Dit kan via je persoonlijke Sportbedrijf-account tot en met 7 dagen vooruit. Hoe je dat precies doet, lees je hier.

Overige activiteiten in De Koploper

Voor alle overige activiteiten geldt dat wij helaas nog niet weten wanneer deze starten. Dit geldt voor:

  • Borstcrawlcursussen (na de zomervakantie)
  • Fit & Vitaal (na de zomervakantie)
  • Klimmen

We doen dit samen

We hopen dat je begrip hebt voor de keuzes die wij maken. Ze zijn in het belang van al onze bezoekers en onze medewerkers. Heb je een tip? Vertel het één van onze medewerkers of vul ons digitale contactformulier in.

Restaurant De Inloper

Tot en met zaterdag 30 mei (vanwege Pinksteren) is restaurant De Inloper uitsluitend geopend voor afhalen. Denk aan een kop koffie of thee to go. Tot en met 30 mei is het alleen toegestaan buiten De Koploper  te eten of drinken. Vanaf dinsdag 2 juni zijn we open voor maximaal 30 personen in het restaurant. De openingstijden variëren de komende weken en staan vermeld op de pagina van restaurant De Inloper.

Alle sporten in Lelystad

Nieuws

06 - 08 - 2020

Speciale constructie onder nieuwe kunstgrasveld Batavia

Sportbedrijf Lelystad legt in opdracht van de gemeente Lelystad een kunstgrasveld met Waber-systeem (waterbergingssysteem) aan bij S.V. Batavia ’90 op…

Lees meer
05 - 08 - 2020

Rekenkamer Lelystad onderzoekt doelmatigheid uitvoering sportbeleid

Op woensdag 5 augustus heeft de rekenkamer van Lelystad kenbaar gemaakt dat het gaat onderzoeken of de manier waarop de…

Lees meer
FitStap 04 - 08 - 2020

Wandelprogramma FitStap zorgt voor gezonde leefstijl

Sportbedrijf Lelystad organiseert samen met RAF Sport Lelystad het wandelprogramma FitStap. 35-plussers wandelen vanaf maandag 7 en dinsdag 8 september…

Lees meer
Hardloopgroepen (2) 03 - 08 - 2020

Meld je aan voor ‘Starten met hardlopen’

Sportbedrijf Lelystad en RAF Sport Lelystad organiseren vanaf maandag 17 augustus ‘Start met hardlopen’ voor volwassen inwoners  in de stad….

Lees meer
28 - 07 - 2020

Wethouder Jack Schoone trapt Summer’s Cool 2020 af

De kersverse wethouder Jack Schoone sloot met de uitreiking van sport- en cultuurtassen aan de jongste groep deelnemers (7 t/m…

Lees meer
28 - 07 - 2020

Sportbedrijf Lelystad start met nieuw wandelprogramma FitStap

Sportbedrijf Lelystad en RAF Sport Lelystad starten samen met het wandelprogramma FitStap. Het programma van de Koninklijke Wandel Bond Nederland…

Lees meer
Taallessen in combinatie met sport 24 - 07 - 2020

Sport en bewegen helpt vluchtelingen met integreren

Leerlingen van de taalklassen van het ROC in Lelystad, sporten en bewegen niet alleen om fit en gezond te blijven,…

Lees meer
Hardloopgroepen 15 - 07 - 2020

‘Start met hardlopen’ moet inwoners aan het bewegen krijgen

Sportbedrijf Lelystad en RAF Sport Lelystad organiseren vanaf maandag 17 augustus ‘Start met hardlopen’ voor volwassenen in onze stad. Beginners…

Lees meer
10 - 07 - 2020

Summer’s Cool 2020: een bijzondere editie

Elk kind heeft recht op een leuke zomervakantie. Vanuit deze drijfveer organiseert Sportbedrijf Lelystad samen met Kubus en FlevoMeer Bibliotheek…

Lees meer
GoldenSports 10 - 07 - 2020

Het Oranje Fonds subsidieert 5.000 euro voor het project GoldenSports

Sportbedrijf Lelystad en KernGezond starten door de financiering van het Oranje Fonds aan Stichting Lelystad Vitaal met de uitvoering van…

Lees meer