Terug

Zwembad De Koploper weer open vanaf donderdag 19 november

Goed nieuws! Na de sluitingsperiode van donderdag 5 november tot en met woensdag 18 november mogen de zwembaden vanaf donderdag 19 november weer open. Ook de maatregelen voor binnen- en buitensporten zijn weer versoepeld naar de maatregelen van de gedeeltelijke lockdown die golden vanaf woensdag 14 oktober. Wat waren deze maatregelen ook alweer? En welke maatregelen gelden voor welke spetterende activiteiten? We zetten ze allemaal op een rij!

De algemene maatregelen

  • Houd ook in het water 1,5 meter afstand.
  • De douches zijn gesloten. Ook de kluisjes zijn niet in gebruik.
  • De kleedkamers in het zwembad zijn open met inachtneming van de 1,5 meter afstand.
  • Draag een mondkapje in publieke binnenruimtes.

Banenzwemmen, dameszwemmen en MiVa zwemmen

Vanwege de maatregelen geldt dat er maximaal 30 personen per zelfstandige ruimte aanwezig mogen zijn. We hebben daarom voor banenzwemmen, dameszwemmen en MiVa zwemmen een maximaal aantal per tijdsblok (1 uur) ingesteld. Het kan dus zijn dat een activiteit sneller vol is dan je gewend bent. Vooraf reserveren blijft noodzakelijk.

  • Specifiek voor banenzwemmen geldt dat inhalen niet meer mogelijk is en er is alleen eenrichtingsverkeer. De banen zijn opgedeeld in langzaam, matig en snel.

Zwemles

De zwemlessen gaan weer door. Voor een bezoek aan de zwemlessen geldt weer de onderstaande informatie:

Afzwemmen en betaling zwemles
Is jouw zoon of dochter geplaatst in de afzwemgroep van november? Dan hebben wij hem/haar geplaatst in de afzwemgroep van december. De data voor de afzwemgroep zijn als volgt: zaterdag 21 november (oefenzwemmen), zaterdag 28 november (oefenzwemmen), zaterdag 5 december (oefenzwemmen), zaterdag 12 december (proefzwemmen) en zaterdag 19 december (afzwemmen).

De betaling van de zwemleskaart in de maand november laten wij doorgaan en heeft in sommige gevallen al plaatsgevonden. De maand december komt te vervallen en wordt dan ook niet geïncasseerd (bij automatische incasso).

Doelgroepen

In de maatregelen geldt dat er maximaal 30 personen per zelfstandige ruimte aanwezig mogen zijn. Voor onze doelgroepen aquasporten, Senioren Fit, zwangerschapszwemmen en Ouder & Kind zwemmen hebben we een maximaal aantal per activiteit ingesteld. Het kan dus zijn dat een activiteit sneller vol is dan je gewend bent. Vooraf reserveren blijft noodzakelijk.

Wat doen wij met het lidmaatschap/badenkaart?

In de periode van donderdag 5 november tot en met woensdag 18 november is ons zwembad gesloten geweest. Je leest hier hoe wij omgaan met het lidmaatschap/badenkaart.

Klanten met een lidmaatschap
De (toekomstige) incasso voor dit lidmaatschap (denk aan aquasporten, Ouder & Kind zwemmen, zwangerschapszwemmen etc.) loopt door. Je hebt daarbij drie keuzes:

  1. Je doneert de ‘gemiste lessen’ aan Sportbedrijf Lelystad. Hiermee steun je de sport in Lelystad.
  2. Je haalt de ‘gemiste lessen’ in binnen de door jouw gekozen betalingstermijn.
  3. Je kunt de ‘gemiste lessen’, binnen de sluitingsperiode, na opening ophalen bij de receptie. Dit kan tot en met uiterlijk zondag 31 januari 2021.

Klanten met een abonnement
De geldigheid van deze abonnementen (jaarkaarten, 25-rittenkaarten etc.) loopt door. De ritten mag je altijd doneren aan Sportbedrijf Lelystad. Daarmee steun je de sport in Lelystad.

Recreatief zwemmen

Tot en met zaterdag 16 januari 2021 is recreatief zwemmen niet mogelijk in zwembad De Koploper. Mochten de coronamaatregelen versoepelen en recreatief zwemmen daardoor eerder mogelijk is, dan melden wij dit uiteraard via onze online kanalen.

Coronaregels

Wij begrijpen dat de maatregelen voor jouw bezoek aan ons zwembad niet de leukste zijn. Maar wij zijn weer open en verwelkomen je graag. Zwemmen en elkaar ontmoeten, al is het op 1,5 meter afstand, is van groot belang. We hopen op jouw begrip en stellen alles in het werk voor een spetterend en plezierig bezoek aan ons zwembad.

Een overzicht van onze basisregels en informatie over het online reserveren lees je op onze pagina ‘Coronaregels en informatie’.

Horeca De Inloper

De horeca in Sportcentrum De Koploper en Sportcomplex De Rietlanden is met ingang van dinsdag 29 september gesloten. We weten helaas nog niet wanneer de restaurants weer opengaan.

Binnen- en buitensporten (verenigingen en huurders accommodaties)

Ook de maatregelen voor binnen- en buitensport zijn weer versoepeld en opzichte van de afgelopen twee weken. De maatregelen die vanaf donderdag 19 november weer gelden, zijn te lezen op de website van de Rijksoverheid.

  • Alle verenigingen worden zo snel mogelijk per e-mail geïnformeerd. Mail voor vragen naar smit@sportbedrijf.nl.
  • Alle huurders van sportaccommodaties van Sportbedrijf Lelystad worden zo snel mogelijk per e-mail geïnformeerd. Mail voor vragen naar klantenservice@sportbedrijf.nl.
Zwemles

Alle sporten in Lelystad

Nieuws

18 - 06 - 2021

Geef sportspullen een tweede kans

Vanaf zaterdag 19 juni 2021 kunnen Lelystedelingen bij diverse sportverenigingen sportkleren en sportspullen inleveren voor de Sportspullenbank. Denk aan sportshirts,…

Lees meer
17 - 06 - 2021

Olympisch Beweegprogramma gestart voor bewoners woon- en zorginstellingen

Vrijdag 11 en woensdag 16 juni is in Lelystad een start gemaakt met het Olympisch Beweegprogramma. Dit is een sportief…

Lees meer
Zwemles met Otto 17 - 06 - 2021

Zwemles voor een leven lang waterpret

Als er iemand is die kan uitleggen wat het belang is van zwemles, dan is het wel ‘meester Otto’. Al…

Lees meer
FitStap 15 - 06 - 2021

Sportbedrijf Lelystad en RAF Sport Lelystad voltooien onderbroken programma FitStap

De tweede editie van het FitStap-programma voor minder actieve 35-plussers is alsnog afgerond. Het programma, dat Sportbedrijf Lelystad samen met…

Lees meer
14 - 06 - 2021

Fit worden? Begin met aquasport

Eindelijk! Zwembad De Koploper is weer open. Heb je ook zo’n zin om in het water te duiken, fit te…

Lees meer
Nationale buitensport- en speeldag 10 - 06 - 2021

Kinderen en jongeren in beweging tijdens warme Nationale buitensport- en speeldag 2021

Kinderen en jongeren uit Lelystad zijn woensdag 9 juni op enthousiaste wijze in beweging gebracht tijdens een warme Nationale buitensport-…

Lees meer
Vacature 10 - 06 - 2021

Vacature Lifeguard(s)/toezichthouder(s)

Wil jij de veiligheid van onze zwembadbezoekers in de gaten houden en hou je daarnaast ook van schoonmaken? Reageer dan…

Lees meer
Vacature 10 - 06 - 2021

Vacature Horeca

Wil jij onze gasten van de restaurants in Sportcentrum De Koploper en Sportcomplex De Rietlanden een onvergetelijke dag bezorgen? Solliciteer…

Lees meer
Scheurkalender 09 - 06 - 2021

Scheurkalender stimuleert buitenspelen

Sportbedrijf Lelystad heeft een scheurkalender uitgebracht met daarin buitenspeeltips. De kalender wordt verspreid onder een aantal basisscholen in Lelystad en…

Lees meer
Zwemles 08 - 06 - 2021

“Elk kind moet zich kunnen redden in het water”

Water, waterpret, watersport… Vooral in de zomer kunnen we niet zonder een bezoek aan het zwembad, een strandje of de…

Lees meer