Terug

Zwembad De Koploper weer open vanaf donderdag 19 november

Goed nieuws! Na de sluitingsperiode van donderdag 5 november tot en met woensdag 18 november mogen de zwembaden vanaf donderdag 19 november weer open. Ook de maatregelen voor binnen- en buitensporten zijn weer versoepeld naar de maatregelen van de gedeeltelijke lockdown die golden vanaf woensdag 14 oktober. Wat waren deze maatregelen ook alweer? En welke maatregelen gelden voor welke spetterende activiteiten? We zetten ze allemaal op een rij!

De algemene maatregelen

  • Houd ook in het water 1,5 meter afstand.
  • De douches zijn gesloten. Ook de kluisjes zijn niet in gebruik.
  • De kleedkamers in het zwembad zijn open met inachtneming van de 1,5 meter afstand.
  • Draag een mondkapje in publieke binnenruimtes.

Banenzwemmen, dameszwemmen en MiVa zwemmen

Vanwege de maatregelen geldt dat er maximaal 30 personen per zelfstandige ruimte aanwezig mogen zijn. We hebben daarom voor banenzwemmen, dameszwemmen en MiVa zwemmen een maximaal aantal per tijdsblok (1 uur) ingesteld. Het kan dus zijn dat een activiteit sneller vol is dan je gewend bent. Vooraf reserveren blijft noodzakelijk.

  • Specifiek voor banenzwemmen geldt dat inhalen niet meer mogelijk is en er is alleen eenrichtingsverkeer. De banen zijn opgedeeld in langzaam, matig en snel.

Zwemles

De zwemlessen gaan weer door. Voor een bezoek aan de zwemlessen geldt weer de onderstaande informatie:

Afzwemmen en betaling zwemles
Is jouw zoon of dochter geplaatst in de afzwemgroep van november? Dan hebben wij hem/haar geplaatst in de afzwemgroep van december. De data voor de afzwemgroep zijn als volgt: zaterdag 21 november (oefenzwemmen), zaterdag 28 november (oefenzwemmen), zaterdag 5 december (oefenzwemmen), zaterdag 12 december (proefzwemmen) en zaterdag 19 december (afzwemmen).

De betaling van de zwemleskaart in de maand november laten wij doorgaan en heeft in sommige gevallen al plaatsgevonden. De maand december komt te vervallen en wordt dan ook niet geïncasseerd (bij automatische incasso).

Doelgroepen

In de maatregelen geldt dat er maximaal 30 personen per zelfstandige ruimte aanwezig mogen zijn. Voor onze doelgroepen aquasporten, Senioren Fit, zwangerschapszwemmen en Ouder & Kind zwemmen hebben we een maximaal aantal per activiteit ingesteld. Het kan dus zijn dat een activiteit sneller vol is dan je gewend bent. Vooraf reserveren blijft noodzakelijk.

Wat doen wij met het lidmaatschap/badenkaart?

In de periode van donderdag 5 november tot en met woensdag 18 november is ons zwembad gesloten geweest. Je leest hier hoe wij omgaan met het lidmaatschap/badenkaart.

Klanten met een lidmaatschap
De (toekomstige) incasso voor dit lidmaatschap (denk aan aquasporten, Ouder & Kind zwemmen, zwangerschapszwemmen etc.) loopt door. Je hebt daarbij drie keuzes:

  1. Je doneert de ‘gemiste lessen’ aan Sportbedrijf Lelystad. Hiermee steun je de sport in Lelystad.
  2. Je haalt de ‘gemiste lessen’ in binnen de door jouw gekozen betalingstermijn.
  3. Je kunt de ‘gemiste lessen’, binnen de sluitingsperiode, na opening ophalen bij de receptie. Dit kan tot en met uiterlijk zondag 31 januari 2021.

Klanten met een abonnement
De geldigheid van deze abonnementen (jaarkaarten, 25-rittenkaarten etc.) loopt door. De ritten mag je altijd doneren aan Sportbedrijf Lelystad. Daarmee steun je de sport in Lelystad.

Recreatief zwemmen

Tot en met zaterdag 16 januari 2021 is recreatief zwemmen niet mogelijk in zwembad De Koploper. Mochten de coronamaatregelen versoepelen en recreatief zwemmen daardoor eerder mogelijk is, dan melden wij dit uiteraard via onze online kanalen.

Coronaregels

Wij begrijpen dat de maatregelen voor jouw bezoek aan ons zwembad niet de leukste zijn. Maar wij zijn weer open en verwelkomen je graag. Zwemmen en elkaar ontmoeten, al is het op 1,5 meter afstand, is van groot belang. We hopen op jouw begrip en stellen alles in het werk voor een spetterend en plezierig bezoek aan ons zwembad.

Een overzicht van onze basisregels en informatie over het online reserveren lees je op onze pagina ‘Coronaregels en informatie’.

Horeca De Inloper

De horeca in Sportcentrum De Koploper en Sportcomplex De Rietlanden is met ingang van dinsdag 29 september gesloten. We weten helaas nog niet wanneer de restaurants weer opengaan.

Binnen- en buitensporten (verenigingen en huurders accommodaties)

Ook de maatregelen voor binnen- en buitensport zijn weer versoepeld en opzichte van de afgelopen twee weken. De maatregelen die vanaf donderdag 19 november weer gelden, zijn te lezen op de website van de Rijksoverheid.

  • Alle verenigingen worden zo snel mogelijk per e-mail geïnformeerd. Mail voor vragen naar smit@sportbedrijf.nl.
  • Alle huurders van sportaccommodaties van Sportbedrijf Lelystad worden zo snel mogelijk per e-mail geïnformeerd. Mail voor vragen naar klantenservice@sportbedrijf.nl.
Zwemles

Alle sporten in Lelystad

Nieuws

25 - 02 - 2021

Geen zwemles, maar een Zwemles Speurtocht voor 100 kinderen

Alle kinderen die op zwemles zitten bij Sportbedrijf Lelystad konden woensdag 24 februari meedoen aan een gratis Zwemles Speurtocht. Onder…

Lees meer
Ommetje Lopen 05 - 02 - 2021

Wandelapp Ommetje lopen maakt opmars in Lelystad

Al 175 Lelystedelingen van 18 jaar en ouder doen mee aan Ommetje Lopen.  Sportbedrijf Lelystad promoot sinds november deze gratis…

Lees meer
Jaarplan 01 - 02 - 2021

Stilzitten is geen optie voor het Sportbedrijf

In gesprek met directeur-bestuurder Maurice Leeser over 2021 2021 is begonnen in een lockdown. Sportcentrum De Koploper en de sport-…

Lees meer
Training Batavia Swim 29 - 01 - 2021

Batavia Swim doet er alles aan om in beweging te blijven tijdens de coronacrisis

Batavia Swim doet er alles aan om ‘het hoofd boven water te houden’ tijdens de coronacrisis. De leden kunnen al…

Lees meer
Hockey 26 - 01 - 2021

Kracht van sport en bewegen zichtbaar

Al meer dan 20 jaar bouwt Sportbedrijf Lelystad mee aan een vitale stad. Een stad waarin iedereen sportief mee kan…

Lees meer
24 - 01 - 2021

Dankzij ZonMw doorontwikkeling en uitbreiding van Sociaal Vitaal

Sportbedrijf Lelystad en partners kunnen door de financiering van ZonMw, dankzij Stichting Lelystad Vitaal, starten met de uitbreiding en doorontwikkeling…

Lees meer
13 - 01 - 2021

Zwembad De Koploper gesloten tot en met maandag 15 maart

Laatst bijgewerkt: woensdag 24 februari 2021 Op de persconferentie van dinsdag 23 februari 2021 is bekendgemaakt dat de vierde lockdown…

Lees meer
Staand vergaderen 12 - 01 - 2021

Sportbedrijf Lelystad daagt werkend Lelystad uit om gezond stil te zitten

Een van de goede voornemens van Sportbedrijf Lelystad is het uitdagen van haar werknemers en werkend Lelystad om deel te…

Lees meer
Scholierensport 23 - 12 - 2020

Scholierensport 2021 brengt kinderen weer terug in beweging

Scholierensport is al ruim 20 jaar hét sportkennismakingsprogramma voor leerlingen van het basis-, voortgezet- en speciaal onderwijs in Lelystad. Het…

Lees meer
Stagiair Jorden 21 - 12 - 2020

Stagiair Jorden: “Ik zou het wel leuk vinden, om nog dieper in het bedrijf te duiken”

Mijn naam is Jorden Kallenbach en ik loop stage op de afdeling Communicatie & Marketing. Ik ben 20 jaar en…

Lees meer