Terug

Zwembad De Koploper weer open vanaf donderdag 19 november

Goed nieuws! Na de sluitingsperiode van donderdag 5 november tot en met woensdag 18 november mogen de zwembaden vanaf donderdag 19 november weer open. Ook de maatregelen voor binnen- en buitensporten zijn weer versoepeld naar de maatregelen van de gedeeltelijke lockdown die golden vanaf woensdag 14 oktober. Wat waren deze maatregelen ook alweer? En welke maatregelen gelden voor welke spetterende activiteiten? We zetten ze allemaal op een rij!

De algemene maatregelen

  • Houd ook in het water 1,5 meter afstand.
  • De douches zijn gesloten. Ook de kluisjes zijn niet in gebruik.
  • De kleedkamers in het zwembad zijn open met inachtneming van de 1,5 meter afstand.
  • Draag een mondkapje in publieke binnenruimtes.

Banenzwemmen, dameszwemmen en MiVa zwemmen

Vanwege de maatregelen geldt dat er maximaal 30 personen per zelfstandige ruimte aanwezig mogen zijn. We hebben daarom voor banenzwemmen, dameszwemmen en MiVa zwemmen een maximaal aantal per tijdsblok (1 uur) ingesteld. Het kan dus zijn dat een activiteit sneller vol is dan je gewend bent. Vooraf reserveren blijft noodzakelijk.

  • Specifiek voor banenzwemmen geldt dat inhalen niet meer mogelijk is en er is alleen eenrichtingsverkeer. De banen zijn opgedeeld in langzaam, matig en snel.

Zwemles

De zwemlessen gaan weer door. Voor een bezoek aan de zwemlessen geldt weer de onderstaande informatie:

Afzwemmen en betaling zwemles
Is jouw zoon of dochter geplaatst in de afzwemgroep van november? Dan hebben wij hem/haar geplaatst in de afzwemgroep van december. De data voor de afzwemgroep zijn als volgt: zaterdag 21 november (oefenzwemmen), zaterdag 28 november (oefenzwemmen), zaterdag 5 december (oefenzwemmen), zaterdag 12 december (proefzwemmen) en zaterdag 19 december (afzwemmen).

De betaling van de zwemleskaart in de maand november laten wij doorgaan en heeft in sommige gevallen al plaatsgevonden. De maand december komt te vervallen en wordt dan ook niet geïncasseerd (bij automatische incasso).

Doelgroepen

In de maatregelen geldt dat er maximaal 30 personen per zelfstandige ruimte aanwezig mogen zijn. Voor onze doelgroepen aquasporten, Senioren Fit, zwangerschapszwemmen en Ouder & Kind zwemmen hebben we een maximaal aantal per activiteit ingesteld. Het kan dus zijn dat een activiteit sneller vol is dan je gewend bent. Vooraf reserveren blijft noodzakelijk.

Wat doen wij met het lidmaatschap/badenkaart?

In de periode van donderdag 5 november tot en met woensdag 18 november is ons zwembad gesloten geweest. Je leest hier hoe wij omgaan met het lidmaatschap/badenkaart.

Klanten met een lidmaatschap
De (toekomstige) incasso voor dit lidmaatschap (denk aan aquasporten, Ouder & Kind zwemmen, zwangerschapszwemmen etc.) loopt door. Je hebt daarbij drie keuzes:

  1. Je doneert de ‘gemiste lessen’ aan Sportbedrijf Lelystad. Hiermee steun je de sport in Lelystad.
  2. Je haalt de ‘gemiste lessen’ in binnen de door jouw gekozen betalingstermijn.
  3. Je kunt de ‘gemiste lessen’, binnen de sluitingsperiode, na opening ophalen bij de receptie. Dit kan tot en met uiterlijk zondag 31 januari 2021.

Klanten met een abonnement
De geldigheid van deze abonnementen (jaarkaarten, 25-rittenkaarten etc.) loopt door. De ritten mag je altijd doneren aan Sportbedrijf Lelystad. Daarmee steun je de sport in Lelystad.

Recreatief zwemmen

Tot en met maandag 30 november is het recreatief zwemmen niet mogelijk in zwembad De Koploper. Mochten de coronamaatregelen versoepelen en recreatief zwemmen daardoor eerder mogelijk is, dan melden wij dit uiteraard via onze online kanalen.

Coronaregels

Wij begrijpen dat de maatregelen voor jouw bezoek aan ons zwembad niet de leukste zijn. Maar wij zijn weer open en verwelkomen je graag. Zwemmen en elkaar ontmoeten, al is het op 1,5 meter afstand, is van groot belang. We hopen op jouw begrip en stellen alles in het werk voor een spetterend en plezierig bezoek aan ons zwembad.

Een overzicht van onze basisregels en informatie over het online reserveren lees je op onze pagina ‘Coronaregels en informatie’.

Horeca De Inloper

De horeca in Sportcentrum De Koploper en Sportcomplex De Rietlanden is met ingang van dinsdag 29 september gesloten. We weten helaas nog niet wanneer de restaurants weer opengaan.

Binnen- en buitensporten (verenigingen en huurders accommodaties)

Ook de maatregelen voor binnen- en buitensport zijn weer versoepeld en opzichte van de afgelopen twee weken. De maatregelen die vanaf donderdag 19 november weer gelden, zijn te lezen op de website van de Rijksoverheid.

  • Alle verenigingen worden zo snel mogelijk per e-mail geïnformeerd. Mail voor vragen naar smit@sportbedrijf.nl.
  • Alle huurders van sportaccommodaties van Sportbedrijf Lelystad worden zo snel mogelijk per e-mail geïnformeerd. Mail voor vragen naar klantenservice@sportbedrijf.nl.
Zwemles

Alle sporten in Lelystad

Nieuws

Bewegen voor Iedereen 20 - 11 - 2020

Sportbedrijf Lelystad stimuleert kinderen in achterstandswijken om te gaan sporten en bewegen

Sportbedrijf Lelystad is begonnen met het project Bewegen voor Iedereen. Kinderen van 5 tot en met 13 jaar uit achterstandswijken…

Lees meer
Zwemles 18 - 11 - 2020

Zwembad De Koploper weer open vanaf donderdag 19 november

Goed nieuws! Na de sluitingsperiode van donderdag 5 november tot en met woensdag 18 november mogen de zwembaden vanaf donderdag…

Lees meer
14 - 11 - 2020

Online reserveren voor zwembadactiviteiten van start

Het geeft ons een positief gevoel om te weten dat het aantal coronabesmettingen terugloopt. De tijdelijke verzwaring van de gedeeltelijke…

Lees meer
Stagiaire Amber 13 - 11 - 2020

Stagiaire Amber: “Ik ben met open armen ontvangen en er heerst een fijne sfeer”

Mijn naam is Amber Hildebrand en ik ben 19 jaar. Ik ben geboren in Hilversum en woon hier nu nog…

Lees meer
Aurélio Rubano 10 - 11 - 2020

Winnaar prijs Nationale Sportweek 2020 bekend

Aurélio Rubano is de winnaar geworden van de Nationale Sportweek actie. Hij heeft een waardecheque ter waarde van € 200,-…

Lees meer
Vacature 08 - 11 - 2020

Vacature Verenigingsondersteuner

Wil jij samen met sportverenigingen een team vormen? Is een rol als spin-in-het-web je op het lijf geschreven? En word…

Lees meer
Banenzwemmen in De Koploper 04 - 11 - 2020

Nieuwe maatregelen: zwembad De Koploper gesloten

Op dinsdag 3 november hebben minister-president Mark Rutte en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Hugo de Jonge in een…

Lees meer
Vuist 03 - 11 - 2020

Bijeenkomst om vuist te maken tegen grensoverschrijdend gedrag in de sport

Sportbedrijf Lelystad organiseert op dinsdag 24 november een online bijeenkomst van 19.00 tot 21.00 uur over grensoverschrijdend gedrag in de…

Lees meer
Scholierensport 30 - 10 - 2020

Help ons mee Scholierensport succesvoller te maken

Sportbedrijf Lelystad onderzoekt hoe er zoveel mogelijk kinderen mee kunnen doen aan Scholierensport. Kinderen van het basis-, voortgezet en speciaal…

Lees meer
Batavia Swim 28 - 10 - 2020

Batavia Swim zwemt met de stroom mee in coronatijd

Online overleggen, alle mogelijkheden afwegen, keuzes maken en de leden informeren. Het bestuur van wedstrijdzwemvereniging Batavia Swim is er sinds…

Lees meer