Ouder & Kind zwemmen - Sportbedrijf Lelystad

Zodra jouw kindje 8 weken oud is, kun je bij ons Ouder & Kind zwemmen. Samen met jou leren wij jouw kindje spelenderwijs omgaan met water in een groep waarin alle kinderen even jong zijn. Dat is makkelijk vriendjes en vriendinnetjes maken.

Het Ouder & Kind zwemmen is een goede voorbereiding op onze zwemlessen. Maar vooral zijn deze lessen gewoon ontzettend leuk om samen met je kind te doen. Geen grotere pret dan waterpret!

Vanwege de coronamaatregelen is het nodig om te reserveren voor Ouder & Kind zwemmen.

Kom je voor de eerste keer? Je hoeft je niet vooraf aan te melden. Kies een les die past bij de leeftijd van jouw kind en meld je voor aanvang bij de receptie in De Koploper.

Babyzwemmen (8 weken-6 maanden en 4 maanden-1 jaar) en dreumeszwemmen (1–2 jaar)

In het water kunnen jonge kinderen vrij bewegen en op onderzoek uitgaan. In deze lessen van een half uur gaan jullie samen op ontdekkingsreis in het water. Dit onder leiding van een gespecialiseerde zweminstructeur. Je kindje leert glijden, springen en bewegen met de weerstand van het water. We zingen liedjes en doen spelletjes. En geleidelijk leert jouw dreumes de eerste zwemslagen. De lessen duren een half uur.

Peuterzwemmen (2-3 jaar) en kleuterzwemmen (3-4 jaar)

In deze lessen raakt jouw peuter op een speelse manier verder vertrouwd met water. Dat betekent ook zelfstandiger bewegen en vertrouwen op zijn of haar eigen kunnen. Jouw kind gaat nieuwe mogelijkheden ontdekken, maar bijvoorbeeld ook hoe het geen water in de mond krijgt. Als ouder speel je een belangrijke rol. Je gaat spiegelen. Dit houdt in dat je laat zien wat de bedoeling is en jouw peuter of kleuter doet jou dan na.

Kikkervisdiploma

Binnen de lessen Ouder & Kind zwemmen werken wij met het Kikkervisdiploma. Dit diploma is een speelse kaart, waarop jouw kindje na elk behaald doel een sticker mag plakken. Na het behalen van het Kikkervisdiploma kan hij of zij doorstromen naar de reguliere zwemlessen.

Voor het Ouder & Kind kun je een abonnement aanschaffen, maar je kunt ook losse lessen afnemen. In Sportcentrum De Koploper vertellen we je daar graag meer over.

Ouder & Kind instuif (1-4 jaar)

Elke laatste zondag van de maand van 10.00 uur tot 13.00 uur organiseren we in het doelgroepenbad de Ouder & Kind instuif. Een ongedwongen evenement waarbij samen plezier maken in het water voorop staat. Met een loopmat, glijbaan en veel speelgoed dagen we jouw kindje uit om met water te spelen. Twee keer kunnen jullie meedoen aan leuke waterspelletjes in de groep onder leiding van een deskundige zweminstructeur. Onze mascotte ABC de Kikker brengt meestal ook een bezoekje aan het bad! Zo wordt jouw kindje spelenderwijs watervrij.  Aanmelden hoeft niet en je betaalt het zondagtarief voor recreatief zwemmen.

Door de coronacrisis is er voorlopig geen Ouder & Kind instuif meer. Zodra wij deze activiteit weer opstarten, maken wij dit bekend via onze online kanalen.

Openingstijden en tarieven

Wanneer breng jij quality time door met jouw kleine waterrat? Bekijk de openingstijden en tarieven van het Ouder & Kind zwemmen in De Koploper