Sport voor inwoners - Sportbedrijf Lelystad

Sport voor peuters

Peuters vinden het fantastisch om met een van hun ouders of verzorgers te klauteren, spelletjes te doen en hun grenzen te verleggen. Zo leren ze zich in een veilige omgeving verder te ontwikkelen op motorisch en sociaal vlak.

DagActiviteitTijdLocatieKostenLesgever
DinsdagBeweegles voor kinderen van 2 en 3 jaar09.00 – 9.45 uurGymzaal Karveel (Karveel 38-20)€ 3,- per deelname Mireille Duijker, Babaloesport

Vooraf aanmelden is niet nodig. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Babaloesport, telefoon 06 13 45 77 70 of mail naar info@babaloesport.nl.

Nijntje Beweegdiploma

Wil je samen met jouw peuter het Beweegdiploma halen dat door de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) is ontwikkeld? Voor deze lessenreeks verwijzen wij je graag door naar Babaloesport, zie www.babaloesport.nl.

Ouder & Kind zwemmen

Tip: in Sportcentrum De Koploper kun je samen met je peuter Ouder & Kind zwemmen.

Sport voor kleuters

Wat is er leuker voor kleuters dan lekker klauteren, klimmen en grenzen verleggen? In een veilige omgeving met deskundige begeleiding leren ze zich verder te ontwikkelen op motorisch en sociaal vlak. De beweeglessen worden op een creatieve manier afgestemd op hun belevingswereld.

Scholierensport

Kennismaken met de sport en de sportvereniging? Doe dan mee met het sportkennismakingsprogramma: Scholierensport.

Lelystad Kenniscentrum Talent

Voor kleuters bieden wij op dit moment alleen een beweegaanbod aan van het Lelystad Kenniscentrum Talent (LKT). Meer informatie hierover vind je op de website van het LKT.

Nijntje Beweegdiploma

Wil je samen met jouw kleuter het Beweegdiploma halen dat door de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) is ontwikkeld? Voor deze lessenreeks verwijzen wij je graag door naar Babaloesport, zie www.babaloesport.nl. E-mail: info@babaloesport.nl.

Ouder & Kind zwemmen

Tip: in Sportcentrum De Koploper kun je samen met je peuter Ouder & Kind zwemmen.

Sport voor jeugd

Juist voor de jeugd is bewegen belangrijk. Het is niet alleen gezond, maar ook gezellig en goed voor de sociale vaardigheden. Tijdens sport- en beweegactiviteiten komt het aspect winnen en verliezen ook altijd aan bod. Samen sporten en bewegen is dus leuk en leerzaam!

Scholierensport

Kennismaken met de sport en de sportvereniging? Doe dan mee met het sportkennismakingsprogramma: Scholierensport.

Zaalvoetbal

Samen gezellig een potje zaalvoetballen. Voor kinderen van 9 tot en met 12 jaar.

Waar: Sporthal De Koploper
Wanneer: elke vrijdagmiddag, behalve in schoolvakanties
Tijd: 15.30 – 16.30 uur
Kosten: € 0,50 per keer per deelnemer
Inschrijven is niet nodig

Meer informatie?
Neem contact op met buurtsportcoach Sofiane Ben Saad, telefoonnummer 06 13 92 07 42, e-mail s.bensaad@sportbedrijf.nl.

Sport voor volwassenen

Leuke sportactiviteiten vind je gewoon bij jou in de wijk. Sporten en bewegen is goed om fit en gezond te blijven én goed voor je motoriek. En natuurlijk is het ook leuk om nieuwe contacten op te doen. Wie weet woont je toekomstige sportmaatje wel bij jou om de hoek!

De kosten zijn laag, de begeleiding professioneel en meedoen is geheel vrijblijvend. Je bent van harte welkom bij een van onze activiteiten.

Sport & Bewegen in de wijk

DagActivteitTijdLocatieKosten
WoensdagBewegen op Maat*16.15- 17.00 uurMHC Lelystad (Sportparkweg 3)€ 1,00 per keer

*Bewegen op Maat (aangepast sporten)

Bewegen op Maat is een wekelijkse activiteit voor volwassenen vanaf 18 jaar met een lichte beperking, zoals overgewicht, blessures, astma, lichte of matige COPD (longziekte) en/of weinig lichamelijke coördinatie of uithoudingsvermogen. Op een speelse en laagdrempelige wijze leren wij je om te gaan met de beperking en fitter te worden. Gezelligheid staat voorop. Bewegen op Maat is er ook voor wie nieuwe mensen wil leren kennen. Doe gerust een keer mee om te kijken of de activiteit bij je past. Inschrijven is niet nodig.

Meer informatie?
Neem contact op met buurtsportcoach Sofiane Ben Saad, telefoonnummer 06 13 92 07 42, e-mail s.bensaad@sportbedrijf.nl.

Zelfstandige activiteit starten of contact met een sportvereniging?

Wil je samen met de bewoners van jouw wijk een zelfstandige, dus niet onder begeleiding, sport- en beweegactiviteit starten, maar je weet niet de juiste weg te bewandelen? Neem dan contact met ons op, want wij helpen je graag op weg om in beweging te komen! Ook leggen wij voor jou contact met een sportvereniging, als je niet precies weet naar welke sport- of beweegactiviteit je op zoek bent. Neem contact op met buurtsportcoach Sofiane Ben Saad, telefoonnummer 06 13 92 07 42, e-mail s.bensaad@sportbedrijf.nl.

Sport voor ouderen

Beweegposter

Het is belangrijk voor jullie om te (blijven) bewegen in deze coronatijd. Onze beweegposter helpt je daarbij. Er staan oefeningen op die je zowel staand als zittend kunt doen.

Bewegen op Maat (aangepast sporten)

Bewegen op Maat is een wekelijkse activiteit voor volwassenen vanaf 18 jaar en senioren met een lichte beperking, zoals overgewicht, blessures, astma, lichte of matige COPD (longziekte) en/of weinig lichamelijke coördinatie of uithoudingsvermogen. Op een speelse en laagdrempelige wijze leren wij je om te gaan met de beperking en fitter te worden. Gezelligheid staat voorop. Bewegen op Maat is er ook voor wie nieuwe mensen wil leren kennen. Inschrijven is niet nodig.

Tijdens de coronacrisis

Waar: MHC Lelystad (Sportparkweg 3)
Wanneer: elke woensdag, behalve in schoolvakanties
Tijd: 16.15 – 17.00 uur
Kosten: € 1,00 per keer per deelnemer
Inschrijven is niet nodig

Na de coronacrisis

Waar: Buurtcentrum De Waterbever 
Wanneer:
elke dinsdag, behalve in schoolvakanties
Tijd:
10.00 – 11.00 uur
Kosten:
€ 1,00 per keer per deelnemer
Inschrijven is niet nodig

Waar: Gymzaal Atolplaza, Schor 1
Wanneer: elke woensdag, behalve in schoolvakanties
Tijd: 17.30 – 18.30 uur
Kosten: € 1,00 per keer per deelnemer
Inschrijven is niet nodig

Meer informatie?
Neem contact op met buurtsportcoach Sofiane Ben Saad, telefoonnummer 06 13 92 07 42, e-mail s.bensaad@sportbedrijf.nl of lees dit artikel.

Tip: kijk ook eens naar het aanbod bij zwembad De Koploper, zoals Fit & Vitaal en Senioren Fit.

De Derde Helft (begint weer op donderdag 2 juli 2020)

De Derde Helft is een centrale ontmoetingsplek voor 55-plussers waar activiteiten georganiseerd worden vóór en dóór senioren. Het project bestaat uit diverse activiteiten en  zorgt ervoor dat ouderen elkaar wekelijks ontmoeten. Ze vergroten zo hun sociale netwerk. De Derde Helft is een initiatief van Het Nationaal Ouderenfonds en de Vriendenloterij. Het project gaat vanaf 12 maart van start bij tennisvereniging ITL.

Waar: tennisvereniging ITL, Houtribweg 10
Wanneer: elke donderdag, vanaf 12 maart
Tijd: 09.30 – 12.30 uur
Kosten: gratis
Inschrijven is niet nodig

Meer informatie?
Klik hier

Oefeningen voor thuis (60-, 70- en 80-plus)

Kijk ook eens op de website van Topfit fysiotherapie. Daar staan beweegfilmpjes waarin oefeningen aan bod komen die je gemakkelijk thuis kunt doen.

GoldenSports

GoldenSports is een veelzijdig beweegprogramma voor 55-plussers. Wekelijks is er aandacht voor verbetering van balans, coördinatie, lenigheid en spierkracht. Door verschillende sport- en spelvormen werken ouderen aan hun conditie en ontmoeten zij tegelijkertijd leeftijdsgenoten uit de buurt om hun sociale netwerk te vergroten. GoldenSports is een initiatief van Stichting GoldenSports en wordt mede mogelijk gemaakt door een financiering van het Oranje Fonds.

 

Alle sporten in Lelystad

01 - 07 - 2020

Iedereen Doet Mee – vakantieactiviteiten voor jong en oud

Wel of niet op vakantie? Een vraag waar jij misschien ook wel mee worstelt. Door de coronacrisis kiezen veel mensen…

Lees meer
Avond4Daagse 26 - 06 - 2020

Wandel alsnog de Avond4daagse

Inwoners van Lelystad kunnen dit jaar alsnog nog de Avond4daagse lopen. Onze afdeling Sport, Bewegen en Vitaliteit heeft zich aangesloten…

Lees meer
26 - 06 - 2020

Iedereen Doet Mee: vier weken boordevol zomeractiviteiten

Ook al ga je dit jaar misschien niet op vakantie; er is genoeg te beleven deze zomer. Gewoon in je…

Lees meer
Beweeg- en yogaposter 24 - 06 - 2020

“Alle senioren een beweeg- en yogaposter”

Sportbedrijf Lelystad en de Gezonde Wijkaanpak gaan de samenwerking aan om de beweeg- en yogaposter te verspreiden onder de senioren…

Lees meer