Zwemles - Sportbedrijf Lelystad

Een zwemdiploma is voor iedereen belangrijk! In De Koploper ben je verzekerd van deskundig en plezierig zwemonderwijs volgens de Zwem-ABC-methode van de Nationale Raad Zwemveiligheid. Wij verzorgen niet alleen zwemlessen voor kinderen, maar ook voor tieners, volwassenen en dames.

  • Zwemles volgens de nationale Zwem-ABC-methode
  • Gediplomeerde zweminstructeurs
  • Thuis online de zwemvorderingen volgen
  • Gratis oefenen op woensdag en in het weekend

Bekijk de tarieven

Inloggen leerlingvolgsysteem

Zwemles voor kinderen

In een waterrijk land als Nederland is het belangrijk dat kinderen zich goed kunnen redden in het water. Vanaf 4 jaar kan jouw kind daarom al starten met zwemles in De Koploper. Dat kan in een reguliere groep of in een groep van 3 of 5 kinderen. Wij vinden het belangrijk dat ieder kind met plezier zwemles volgt!

  • Gratis 8 inhaallessen
  • Goedkoop meezwemtarief voor het hele gezin
  • Diploma’s B en C in één voordelig pakket
  • Afzwemmen is één groot feest

Deskundig én plezierig zwemonderwijs
Onze gediplomeerde en ervaren zweminstructeurs geven speelse lessen volgens de Zwem-ABC-methode van de Nationale Raad Zwemveiligheid. Deze methode bestaat uit de diploma’s A (Aanleren), B (Basis) en C (Compleet).

Als jouw kind bij ons op zwemles komt, krijgen jullie ons leuke Mijlpalenboekje. Hierin staat precies wat jouw kind gaat leren. Ook vind je in dit boekje tips en leuke spelletjes om samen te doen. Op weg naar het behalen van de zwemdiploma’s krijgt jouw kind zogenaamde motivatiestickers om op de Mijlpalenposter te plakken. Zo maken wij zwemles extra leuk!

Heeft jouw kind het Zwem-ABC helemaal afgerond? Voor de echte waterratten bieden wij ook nog een aantal zwemvaardigheidsdiploma’s aan, zoals de pakketten balvaardigheid en survivalzwemmen.

Zwemles voor tieners en volwassenen

In Sportcentrum De Koploper verzorgen wij ook zwemlessen voor jongens en meiden vanaf 12 jaar en volwassenen. Er is geen wachtlijst; je kunt bij ons direct terecht voor zwemles. De zwemlessen voor tieners en volwassenen zijn op maandag-, woensdag- en donderdagavond en duren drie kwartier. Wanneer je op zwemles zit, kun je gratis oefenen tijdens het vrijwerkuur en je zwemvorderingen volgen via ons online leerlingvolgsysteem.

Zwemles voor dames

Wij bieden in De Koploper ook zwemles aan voor dames vanaf 16 jaar. In een volledig afgeschermd zwembad krijg je les van een vrouwelijke zweminstructeur. Deze lessen zijn op vrijdagavond van 19.00 tot 19.45 uur en van 19.45 tot 20.30 uur. Afhankelijk van jouw zwemniveau delen wij je in bij de eerste of tweede zwemles.

Wanneer je op zwemles zit, kun je gratis oefenen tijdens het vrijwerkuur op woensdag, zaterdag en zondag. Het vrijwerkuur is gemengd en vindt niet plaats in een afgeschermd gedeelte van het zwembad. Benieuwd naar jouw zwemvorderingen? Deze kun je bekijken via ons online leerlingvolgsysteem.

Inschrijven voor zwemles

Wil je jouw kind of jezelf inschrijven voor zwemles? Dit kan bij de receptie in Sportcentrum De Koploper of online in je persoonlijke Sportbedrijf-account.

Inschrijven via jouw Sportbedrijf-account

Heb je nog geen account? Registreer je dan eerst. Je ontvangt na de registratie per e-mail een activatielink om in te kunnen loggen.

Wil je jezelf inschrijven? Dit kan via het menu ‘nieuwe inschrijving’.

Wil je jouw kind inschrijven? Voeg dan via het menu ‘profiel’ jouw kind toe en kies vervolgens voor ‘nieuwe inschrijving’.

Voor het inschrijven betaal je € 6,50 administratiekosten via iDEAL. Daarna ontvang je een bevestigingsmail van inschrijving. Een klantenpas ligt klaar om op te halen bij de receptie van Sportcentrum De Koploper. Bij het ophalen van de klantenpas legt de receptioniste uit wat de betaalmogelijkheden zijn en hoe de plaatsing op de lesgroep werkt.

Tip! Je kunt al inschrijven voor zwemles als jouw kind 3 jaar is. Het voordeel is dat hij of zij dan direct gratis gebruik mag maken van het vrijwerkuur.

Wil je meer informatie?

Bekijk de veelgestelde vragen over zwemles. Staat jouw vraag er niet bij? Bel dan naar Sportcentrum De Koploper (0320) 285 385 of stuur een e-mail naar klantenservice@sportbedrijf.nl. Wij helpen je graag verder!

Zwemles

Inschrijven voor zwemles kan bij de receptie in Sportcentrum De Koploper. Ook kun je dit online doen in jouw Sportbedrijf-account. Heb je nog geen account? Registreer je dan eerst. Je ontvangt na de registratie per e-mail een activatielink om in te kunnen loggen.

Inschrijven via jouw Sportbedrijf-account:
Wil je jezelf inschrijven? Dit kan via het menu ‘nieuwe inschrijving’.
Wil je jouw kind inschrijven? Voeg dan via het menu ‘profiel’ jouw kind toe en kies vervolgens voor ‘nieuwe inschrijving’.

Voor het inschrijven betaal je € 6,50 administratiekosten via iDEAL. Daarna ontvang je een bevestiging van inschrijving. Een klantenpas ligt klaar om op te halen bij de receptie in Sportcentrum De Koploper. Bij het ophalen van de klantenpas legt de receptioniste uit wat de betaalmogelijkheden zijn en hoe de plaatsing op de lesgroep werkt.

Tip! Je kunt al inschrijven voor zwemles als jouw kind 3 jaar is. Het voordeel is dat hij of zij dan direct gratis gebruik mag maken van het vrijwerkuur op woensdag van 13.00 tot 15.30 uur (recreatie- en piratenbad), op zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur (recreatie- en piratenbad), zondag van 10.00 tot 13.00 uur (recreatie- piraten- doelgroepen- en instructiebad).

Wij geven deskundige zwemlessen volgens de Zwem-ABC-methode van de Nationale Raad Zwemveiligheid. Hierbij worden vijf niveaugroepen doorlopen:

– Niveau 1, 2 en 3 voor diploma A (Aanleren)
– Niveau 4 voor diploma B (Basis)
– Niveau 5 voor diploma C (Compleet)

Naast het aanleren van vier zwemslagen – de enkelvoudige rugslag, de schoolslag, borstcrawl en rugcrawl – oefenen we met in het water springen, onder water zwemmen, naar de bodem zwemmen, duiken, klimmen, klauteren op een vlot en door een gatenmat zwemmen. Verder is er aandacht voor veiligheid en zwemmen met kleding aan.

Voor kinderen die het Zwem-ABC hebben afgerond, bieden wij nog een aantal diploma’s voor het verder vergroten van de zwemvaardigheid. In deze lessen leren de kinderen hoe zij zich nog beter in het water kunnen redden door middel van verschillende oefeningen met kleren aan. Ook komen de grondbeginselen aan bod van het wedstrijdzwemmen, zoals vlinderslag en de wedstrijdstart. Bij het pakket Balvaardigheid leren de kinderen met één of twee handen vangen en werpen, zwemmen met de bal en de bal op verschillende manieren op te pakken. Bij het pakket Survival oefenen we hoe je jezelf kunt redden als je onverwachts in het water terechtkomt. Ook leren we de kinderen wat ze absoluut niet moeten doen als hun vriendje in nood is. Het Zwemvaardigheidsprogramma bestaat uit Zwemvaardigheid 1, 2 en 3.

We streven ernaar geen wachtlijst te hebben voor de zwemlessen. Bij een bepaalde voorkeur voor een dag/tijd kan het voorkomen dat we jou of jouw kind wel op een wachtlijst moeten plaatsen. Je kunt dan al wel gebruikmaken van het vrijwerkuur. Dit is op woensdag van 13.00 tot 15.30 uur (recreatie- en piratenbad), zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur (recreatie- en piratenbad) en zondag van 10.00 tot 13.00 uur (recreatie- piraten- doelgroepen- en instructiebad).

In niveau 1 zitten maximaal 20 kinderen, in niveau twee 24 kinderen en in niveau drie 28 kinderen. Deze groepen staan onder de deskundige leiding en toezicht van twee zweminstructeurs. In niveau 4 en 5 wordt aan maximaal 30 kinderen tegelijk lesgegeven. In deze niveaus kan het voorkomen dat er één instructeur lesgeeft bij een groepsgrootte van maximaal 15 kinderen.

Heeft jouw kind behoefte aan extra persoonlijke aandacht of een rustigere omgeving? Wij verzorgen naast de reguliere zwemlessen, ook zwemles in kleine groepen van maximaal 3 of 5 kinderen. Het afzwemmen vindt ook plaats in een kleine groep. De lestijd en plaatsing gaan in overleg.

Na inschrijving heb je via jouw Sportbedrijf-account toegang tot het leerlingvolgsysteem. Hier kun je online de vorderingen volgen. Wanneer je inlogt, zie je aan de linkerkant het menu. Klik je daar op ‘les voortgang’ dan zie je de actieve en historische lesgroepen. Bij de huidige lesgroep bekijk je de beoordeling. Er opent een scherm met de voortgang. Bij ‘doel’ kun je het juiste niveau aanklikken. Als je vervolgens op ‘bekijk beoordelingen’ klikt, zie je alle eisen en de voortgang binnen het niveau. De getoonde datum is de datum waarop de lesgever voor het laatst een beoordeling heeft gegeven. Is de leerling aan het einde dan is deze eis behaald. De zwemleraar zal binnen de les zoveel mogelijk aandacht proberen te geven aan de onderdelen die nog niet zijn behaald.

Iedereen die bij ons op zwemles zit mag gratis oefenen tijdens het vrijwerkuur op woensdag, zaterdag en zondag. Als ouder of verzorger betaal je het reguliere dagtarief voor recreatief zwemmen. Het vrijwerkuur is op woensdag van 13.00 tot 15.30 uur (recreatie- en piratenbad), op zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur (recreatie- en piratenbad) en op zondag van 10.00 tot 13.00 uur (recreatie- piraten- doelgroepen- en instructiebad).

Tijdens de zwemles van jouw kind kun je voor € 1,10 recreatief zwemmen. Dit geldt natuurlijk ook voor de broertjes en zusjes van het gezin. Tijdens de korte schoolvakanties is dit tarief wat hoger. In de zomer- en kerstvakantie is er geen meezwemmen.

Gemiddeld missen kinderen tot aan zwemdiploma A (niveau 1, 2 en 3) acht zwemlessen. Omdat het belangrijk is dat jouw kind genoeg oefent, bieden wij gratis acht inhaallessen aan in niveau 3. Deze worden geplaatst op de zogenaamde tegoedkaart die drie maanden geldig is, tot jouw kind naar de afzwemgroep gaat. Zodra jouw kind niveau 2 afgerond heeft, kun je deze kaart laten activeren bij de receptie of klantenservice in De Koploper. We plaatsen jouw kind dan ook in de speciale inhaalgroep. Dit houdt in dat jouw kind twee keer per week zwemles krijgt: één keer in de lesgroep en één keer in de inhaalgroep. Het voordeel is dat de zwemconditie verbetert en dat kinderen het A-diploma sneller behalen door in het laatste niveau extra te oefenen. Voor het B- en C-diploma zijn er geen inhaallessen.

Het is bij ons mogelijk om de zwemdiploma’s B en C in één pakket voor een vast bedrag af te nemen. Wij garanderen dat jouw kind aan het einde van het zwempakket beide diploma’s heeft behaald. Meer informatie op onze pagina over zwemles.

In jouw Sportbedrijf-account kun je je afmelden voor de zwemles.

Op officiële feestdagen komen de zwemlessen te vervallen. Ook zijn er geen zwemlessen tijdens de zes weken zomervakantie en twee weken kerstvakantie van de basisscholen in de regio Lelystad. In de andere schoolvakanties gaan de zwemlessen wel door. Bij de bepaling van het lesgeld is hiermee rekening gehouden. Kijk voor het overzicht van de schoolvakanties op de pagina gewijzigde openingstijden.

Ja, je kunt de zwemlesdag- en tijd voor jouw zoon of dochter veranderen. Neem op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag voor 12.00 uur of op woensdag voor 11.00 uur contact op met de klantenservice van Sportbedrijf Lelystad op telefoonnummer 0320 285 385 of mail naar klantenservice@sportbedrijf.nl.

Neem contact op met Sportbedrijf Lelystad per e-mail klantenservice@sportbedrijf.nl of bel naar 0320 285 385.  Afhankelijk van hoelang jouw kind al niet meer gezwommen heeft en waar jouw kind voor het laatst zwemles heeft gevolgd, wordt beoordeeld of voorzwemmen nodig is. Zo ja, dan maken wij een afspraak voor het voorzwemmen. In deze speciale les kijkt de zweminstructeur wat jouw kind kan en vervolgens plaatsten wij hem/haar in een passende groep. Het voorzwemmen kost eenmalig € 11,30. Dit is exclusief de eventuele administratiekosten.

Voor de zwemlessen betaal je vooraf en telkens aansluitend voor een maand. Dit houdt in dat wanneer jouw kind, om welke reden dan ook, afwezig is tijdens deze periode de lessen verloren gaan. Je ontvangt geen lesgeld terug. Als tegemoetkoming voor de gemiste lessen (bijvoorbeeld door ziekte of andere oorzaken) heeft jouw kind in niveau 3 recht op een tegoed van acht inhaallessen. Deze worden geplaatst op de zogenaamde tegoedkaart. Zodra jouw kind niveau 2 behaald heeft, kun je deze kaart laten activeren bij de receptie of klantenservice en plaatsen wij hem/haar in de speciaal daarvoor bestemde inhaalgroep. In deze groepen bestaat alleen de mogelijkheid om in te halen. Het maximum aantal deelnemers in deze groep is 25. Voor het B-diploma en C-diploma zijn er geen inhaallessen.

Is er sprake van langdurige ziekte (langer dan twee weken), dan kunnen de lessen en de bijbehorende betaling gedurende de ziekteperiode worden stopgezet. Hiervoor geldt de volgende procedure:

  • Bij ziekte verzoeken wij je dit door te geven aan de klantenservice van Sportbedrijf Lelystad. Indien de verwachting is dat jouw kind minstens 14 dagen ziek blijft, dien je dit aan te geven. Bij langdurige ziekte kan met toestemming van Sportbedrijf Lelystad het abonnement tijdelijk worden stopgezet. Dit geldt niet voor redenen van ouder(s)/verzorger(s) zoals bijvoorbeeld werk, studie of vakantie en is alleen mogelijk na het overleggen van een doktersverklaring of ander bewijs. Het stopzetten kan nooit met terugwerkende kracht plaatsvinden. Er vindt geen restitutie van lesgelden plaats.

Tijdens de kijkles, elke laatste zwemles voor een vakantie, kun je de laatste 30 minuten van de les aan het bad de vorderingen zien van jouw kind. Tevens is er gelegenheid tot het stellen van vragen aan de zwemonderwijzer. Uiteraard kun je ons ook per e-mail bereiken door jouw vraag te mailen naar klantenservice@sportbedrijf.nl. Vermeld hierbij duidelijk de naam van jouw kind en in welke lesgroep hij of zij zwemt.

Ga naar onze pagina over zwemlessen in Sportcentrum De Koploper!

Load More