Recreatief zwemmen - Sportbedrijf Lelystad

Let op: vanwege de aanpak tegen de verspreiding van het coronavirus hebben we naast de algemene basisregels een aantal basisregels voor een bezoek aan Sportcentrum De Koploper. Dit lees je op onze pagina: ‘coronaregels en informatie‘.

Alleen voor recreatief zwemmen is online reserveren & betalen niet nodig. We maken gebruik van een gezondheidscheck bij binnenkomst. Meer informatie lees je hier

Zin in een spetterende dag? Ontdek het leukste zwembad van Flevoland! De Koploper in Lelystad heeft twee prachtige recreatiebaden. En van mei tot oktober is de buiten waterspeeltuin open voor éxtra veel waterpret.

  • Piratenbad met scheepswrakken en waterkanonnen
  • Groot recreatiebad met spectaculaire glijbaan
  • Lekkere snacks & smoothies bij De Inloper
  • 7 dagen per week open

Waterpret voor jong en oud
De twee recreatiebaden in De Koploper zijn bij uitstek de plek om heerlijk te zwemmen met het hele gezin. Een bubbelbad, stroomversnelling, 50 meter lange glijbaan en een speciaal babybadje maken een dag spetterplezier compleet. Je vindt dit allemaal in het voorste recreatiebad.

Het achterste bad, het piratenbad, is geheel in stijl met scheepswrakken, een vuurtoren en waterkanonnen. Extra glijbanen en interactief speelmateriaal zorgen ervoor dat jonge kinderen hier urenlang plezier hebben. Vanuit dit bad loop je bij mooi weer naar onze ligweide en de buiten waterspeeltuin.

In de buiten waterspeeltuin vermaken kinderen zich de hele dag met de vele waterspeeltoestellen, interactieve sproeiers en de familieglijbaan van maar liefst 3 meter breed en 11,5 meter lang.

Naast de twee recreatiebaden heeft De Koploper ook twee 25-meterbaden en een doelgroepenbad. Deze baden zijn op bepaalde tijden ook open voor recreatief zwemmen.

Dagkaart of abonnement?
Bij ons heb je de mogelijkheid om een toegangskaart voor een dag te kopen. Bezoek je ons vaker? Dan is het misschien voordelig om een abonnement aan te schaffen. Je hebt de keuze uit een 10- of 25-badenabonnement of een half- of jaarkaart. Bekijk hier alle tarieven en onze openingstijden.

Wil je meer informatie?

Bekijk de veelgestelde vragen over recreatief zwemmen.

Recreatief zwemmen

Kinderen jonger dan 7 jaar en kinderen zonder zwemdiploma hebben alleen toegang onder begeleiding van een volwassene, met een maximum van 2 kinderen per volwassene.

De buiten waterspeeltuin is geopend vanaf zondag 14 juni. Het kinderbadje blijft gesloten bij temperaturen onder de 20 graden. Alle speelelementen en de familieglijbaan zijn dan wel toegankelijk.  Het buitenterrein is bij onstuimig weer, zoals storm en onweer, gesloten. De buiten waterspeeltuin sluit op donderdag 1 oktober.